szabadidő

szerkesztés

Budapest pénztárcakímélően – 10+1 klassz ingyenes program szeptemberre

Szerzők

  • Urbán Cintia

2023. 09. 05. 9:52

Családi futóversenytől kezdve Szent István téri filmvetítéseken és kulturális utcabálokon át a Moduláris Piknikig összegyűjtöttük a legjobb ingyenes programokat szeptemberre.

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Azt beszélik az Orczyn... – kiállítás

1/11

Szeptember 3-án egy különleges kiállítás nyílt a VIII. kerületi Dobozi 21-ben. Az Azt beszélik az Orczyn… az Orczy-negyed lakóival készült 71 interjú anyagát dolgozza fel, melyben az itt élők megosztják véleményüket, benyomásaikat a környékről. A cél, hogy egy kicsit árnyalják a kerületrész máig fennmaradt rossz társadalmi megítélését. A kiállítást szeptember 24-ig nézhetitek meg.
 
Részletek itt

Fotó: Resident Art Fair / Facebook

Resident Art Fair

2/11

A Resident Art Fair azoknak szól, akik érdeklődnek a kortárs művészet iránt, de nehezen tudnak eligazodni a „vizuális zajban”. A válogatás támpontokat és fogódzókat is kijelöl: szeptember 6. és 9. között 70 meghívott, főként fiatal képzőművész több mint 180 alkotását láthatjuk a Horánszky utca 5. 1. emeletén lévő Resident Art galériában.

Részletek itt

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Újbudai Családi Futóverseny

3/11

Egy nap, ahol együtt sportolhat és versenyezhet az egész család. A szeptember 10-i újbudai futóversenyre ovisok, sulisok és felnőttek is nevezhetnek, persze külön kategóriában. A futócipőket már 10 órára érdemes szorosra kötni, mert 11 órakor indul a megmérettetés a Feneketlen-tó körüli futópályán. A célvonalban minden gyermeket éremmel jutalmaznak, és a szervezők animátoros gyerekprogramokkal is készülnek.

Részletek és nevezés itt.

Fotó: Modulár Piknik - Suhajda Gábor

Modulár Piknik 2023

4/11

Óbudai-sziget (Hajógyári-sziget)

Több Infó

Címkék

Szeptember 10-én irány a Hajógyári-sziget, ha szeretitek az elektronikus zenét és a szokatlan zenei eseményeket. Ezen a (remélhetőleg) szép vasárnapon ugyanis három moduláris szintetizátorral előadott koncertet hallhatunk a teherbiciklire épített Vibee sound systemenBanyek, Bylant és iamyank egyedi előadásokkal készülnek, majd a live actek után a Vibee DJ csapatából Constant és Dtr játszik alkalomhoz illő zenéikből.

Részletek itt

Fotó: Nemzeti Filmintézet - Facebook

Szabadtéri vetítések a Budapesti Klasszikus Film Maratonon

5/11

Szeptember 12. és 17. között hatodik alkalommal lesz Budapesti Klasszikus Film Maraton, ami a restaurált klasszikusok és filmtörténeti gyöngyszemek nemzetközi filmfesztiválja. Hat napon keresztül mindössze 500 Ft-os áron nézhetünk olyan filmeket, mint a Trainspotting vagy a Macskafogó, de mivel ez egy ingyenes programokról szóló lista, most a szabadtéri vetítésekre fókuszálunk. Nem kevésbé kultikus helyszínen, mint a Szent István téren mozizhatunk, ráadásul igazi klasszikusok társaságában, mint a Jézus Krisztus szupersztár vagy a Pomádé.

Részletek és program itt.

Fotó: We Love Budapest

Társasozás a Rakparton

6/11

Azt már megírtuk, hogy kevés jobb dolog van a városban nyáron a hétvégente autómentes rakpartnál. Ez az állítás szerencsére még szeptemberre is érvényes: egészen 24-ig élvezhetjük a pop-up programokat. Az egyik aktuális kedvencünk a szeptember 16-i társasozás a hozzáértő Játszóház Projekt szervezésében: délután 6-tól este 11-ig a legjobb újhullámos társasjátékok kerülnek ki a Viadukt terasz asztalaira. Lehet jönni ketten, de akár nyolcan is, akkor is, ha csak 10 percetek van egy partijátékra, és akkor is, ha órákon át elmélyülnétek. A játékmesterek segítenek választani, sőt még a szabályokat is elmagyarázzák.
 
Részletek itt.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Eleven Ősz a Bartókon

7/11

Nyárzáró vagy őszindító – nem is ez a lényeg, hanem az, hogy az Eleven Ősz mindig egy jó hangulatú családi fesztivált hoz a főváros kultutcájába, a Bartók Béla útra. A Szent Gellért tértől a Móricz Zsigmond körtérig a legváltozatosabb programokra nevezhetünk be szeptember 15-én és 16-án: hintalógyűjteményt szemlézhetünk, sütit festhetünk, lufit hajtogathatunk, társasozhatunk, sétálhatunk a fenntarthatóság nyomában, vagy spanyol gitárestre ülhetünk be.

Részletek és teljes program itt

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

III. Józsefvárosi Jazzfesztivál

8/11

Szeptember 15. és 17. között a jazz találkozik Józsefváros gazdag kulturális atmoszférájával. A harmadik Józsefvárosi Jazzfesztiválon közösen hódolhatunk a zene iránti szenvedélyünknek egy olyan kerületben, ahol számtalan világhírű jazz-zenészünk született, élt és él. A Rákóczi téren és a Rákóczi téri Vásárcsarnokban sorra hangoznak fel majd ingyenes koncertek, melyek pontos menetét itt láthatjátok. Az apropóból pedig egy izgalmas sétához is csatlakozhatunk, hogy bejárjuk a Csarnok negyed egy részét (erre itt lehet regisztrálni).

Részletek itt

Fotó: Bódis Krisztián - Budapest Images

Lánchíd fesztivál

9/11

Lánchíd

Több Infó

A budapestiek augusztus elején visszakapták a város egyik szimbólumát, amit aztán egy piknikkel avattak fel. Ennek jön a folytatása szeptember 16-án egy ingyenes, egynapos fesztivál keretében, ahol gyerekprogramokkal és koncertekkel ünnepelhetjük meg a Lánchidat és egyúttal Budapestet is. Lesz Lánchíd-történeti kiállítás és fővárosról írt dalok is.
 

Részletek itt

Fotó: Ménesi Kulturális Utcabál - Napos Oldal - Facebook

Ménesi Kulturális Utcabál

10/11

Szeptember 16-án a Gellérthegy napos oldalán, a Ménesi út Késmárki és Szüret utca közti szakaszán újra megrendezik a Ménesi Utcabált. Ez egy olyan közösségi házibuli, ahol lesz irodalom, kulisszabeszélgetés Mészáros Bélával, jazz a capella koncerthelytörténeti séta mesélő kertkapuk nyomában és gyerekprogramok is. Nasit hozni ér (és illik), amivel hozzájárulhatunk a Piknikkosár Projekthez.

Részletek itt

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Kutatók Éjszakája

11/11

Szeptember 29-én és 30-án, a Kutatók Éjszakáján elmerülhetünk a tudomány és a kutatói életpálya rejtelmeiben. Szórakoztató és inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül ismerkedhetünk kutatások eredményeivel. Bejuthatunk többek között a Semmelweis Egyetemre, az Állatorvostudományi Egyetemre, a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetbe, az Óbudai Egyetem Egyetemi Kutató és Innovációs Központjába vagy az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézetbe.

Részletek itt

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode