szabadidő

szerkesztés

Ajándékok saját kézzel – Ajándék- és dekorációkészítő workshopokat ajánlunk karácsonyra

Szerzők

  • Nagy Zsófia

2021. 11. 25. 11:32

A karácsony ma már szerencsére inkább az ajándékok értékéről, nem pedig az áráról szól. Mindannyian szeretünk olyan tárgyakat kapni, amelyek nemcsak szépek, hanem az is látszik rajtuk, hogy az ajándékozó valóban figyelt ránk, energiát fordított a kitalálásukra. A téli, hidegebb időszak pedig általában a lassulásról és arról is szól, hogy új dolgokat tanulunk. Kössük össze a kettőt, és lassuljunk az adventi időszakban egy karácsonyi témájú workshop segítségével.

Fotó: Franziska Facebook Oldal

Vegán szaloncukor a Franziskában

1/10

1011 Budapest, Iskola utca 29.

Címkék

A város egyik leghangulatosabb bekuckózós, egészséges reggelizőjében vegánszaloncukor-workshopon vehetünk részt. A kétórás foglalkozáson kétféle, török mogyorós-étcsokis, illetve mandulás-barackos szaloncukor készül, amit egyedi Franziska-dobozban vihetünk haza, ráadásul a foglalkozás alatt szabadon fogyaszthatunk a helyszínen kapható egészséges sütikből, és elkortyolhatunk egy pohárka proseccót is.

Árak és bővebb információ ITT.

Fotó: PINKPONILO Facebook Oldal

Bolygóbarát karácsonyfadíszek a Humusztól, a PINKPONILO-val

2/10

1111 Budapest, Saru utca 11.

Címkék

A karácsony előtti utolsó hétvégén gondoljunk a környezettudatosságra, járjuk be a Humusz Ház tanösvényét, ismerkedjünk városi madarakkal és készítsünk zero waste karácsonyfadíszeket. A díszek maradék anyagokból, használaton kívüli tárgyakból készülnek, egy részük egy varroda feleslegét képezi. Szakértő képzőművészek vezetése mellett segítségünkkel karácsonyfadíszként kezdhetnek új életet.

Árak és bővebb információ ITT.

Fotó: Loop Project Facebook Oldal

Punch needle workshop a Fabrikban

3/10

1132 Budapest, Visegrádi utca 14.

Címkék

A punch needle igazi slow kézművestechnika, amely eredetileg kézi szőnyegek készítésére jött létre, de széles körben használják ruhák és lakástextil díszítésére is. Mivel maga a technika nem túl nehéz, kevésbé tapasztalt kézimunkázók is el tudják sajátítani. A segítségével kialakított felület pedig puha, meleg hatást kelt, amit már nézni is jólesik a hidegben. A Loop Project segítségével most mindenki megismerheti ezt a módszert és készíthet magának egy egyedi karácsonyi mintás textiltárgyat.

Árak és bővebb információ ITT.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Gluténmentesbejgli-workshop az Éclair's Fine Bistróban

4/10

2000 Szentendre, Pannónia utca 1.

Címkék

Reped? Nyers a közepe? Kevés a töltelék? És még gluténérzékenyek is vagyunk? Ne bajlódjunk tovább egyedül, inkább látogassunk el az Éclair's Fine Bistro egy gluténmentesbejgli-készítő workshopjára. A négyórás workshop alatt a résztvevők Ekler Viktor séf segítségével akár négy rúd bejglit is készíthetnek diós, illetve mákos ízben. 

Árak és bővebb információ ITT.

Fotó: Pexels.com

Adventikoszorú-workshop a Jókai Klubban

5/10

1121 Budapest, Hollós út 5.

Címkék

A Jókai Klubban az első adventi vasárnap előtt nemcsak koszorúnkat készíthetjük el Kormos Mercedes képzőművész, művészettanár szakszerű segítségével, de gyömbéres keksz, meleg tea és karácsonyi zenék társaságában igazi ünnepi hangulatot is varázsolhatunk magunk köré. A workshop díját a helyszínen, készpénzben lehet fizetni.

Árak és bővebb információ ITT.

Fotó: Creator Facebook Oldal

Transzferálás a Creatorban

6/10

1141 Budapest, Mályva utca 15.

Címkék

Az okostelefonok korában fotóinkat legtöbbször csak valamilyen képernyőn látjuk. A karácsony közeledtével azonban egyre nagyobb késztetést érzünk arra, hogy kiléphessünk a virtuális térből, arról nem is beszélve, hogy jó érzés lehet kedvenc képeinkkel lakásunkat díszíteni vagy fizikai formában ajándékozni legjobb közös emlékeink lenyomatát rokonainknak, barátainknak. A Creator workshopján ebben kapunk segítséget, kedvenc képünket falapra vihetjük át.

Árak és bővebb információ ITT.

Fotó: Hagyományok Háza Facebook Oldal

Mézeskalács-készítő workshop a Hagyományok Házában

7/10

1011 Budapest, Corvin tér 8.

Címkék

A Hagyományok Háza többalkalmas tanfolyamok mellett workshopokkal is vár bennünket. Az ünnepek közeledtével a fizetős alkalmakon készíthetünk náluk adventi koszorút, bőr- és nemezékszereket, de a karácsony szellemét leginkább mézeskalács-készítő workshopjukon idézhetjük meg. A foglalkozás a négy éve megszervezésre kerülő „Légy te is őrangyal!” jótékonysági program keretében valósul meg, és regisztrációt követően ingyenesen látogatható. Ütőfás és írókázott mézeskalácsokat készíthetünk szeretteinknek vagy saját részünkre, de egy kis üzenet kíséretében felajánlhatunk mézes süteményt a gyermekotthonban élők számára is.

Bővebb információ ITT.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Bonbonkészítés a Cho Cocóban

8/10

1013 Budapest, Pauler utca 7.

Címkék

Szuper ajándék lehet a szeretteink számára a kézzel készített bonbon, arról nem is beszélve, hogy mi eshet jobban, mint karácsony környékén csokival dolgozni, úgy, hogy kakaóillat és gyönyörű, színes papírba csomagolt édességek vesznek bennünket körül. Eközben megtanulhatunk temperálni, ganache-t készíteni és különböző technikákkal díszíteni bonbonjainkat.

Árak és bővebb információ ITT.

Fotó: IWOLA Facabook Oldal

Mikulás-zsák-varró workshop az IWOLA-ban

9/10

1136 Budapest, Pannónia utca 6.

Címkék

Alkalomhoz illő anyagokból válogatva készíthetünk szerettünknek Mikulás-zsákot az IWOLA-ban. Az sem baj, ha teljesen kezdők vagyunk, hiszen az egyszerű forma miatt a workshop tökéletes alkalom arra is, hogy elsajátítsuk a szabás-varrás alapjait. Az anyagokat, kellékeket biztosítják, a zsákbavalót majd nekünk kell megvennünk.

Árak és bővebb információ ITT.

Fotó: Budapaint Facebook Oldal

Élményfestés a Buda Paintnél

10/10

1021 Budapest, Bem rakpart 31.

Címkék

A Buda Paint Stúdió komplex szolgáltatást nyújt azoknak, akik szeretnék kipróbálni magukat a festészetben. A Bem rakparton található workshop helyszínén vásárolhatunk magunknak festőkellékeket, és különböző témájú foglalkozásokon vehetünk részt, szakszerű segítséget kaphatunk, hogy a végeredmény minél jobban hasonlítson ahhoz, amit kigondoltunk, de választhatunk többféle online esemény közül is. Utóbbiak között ingyeneseket is találunk.

Árak és bővebb információ ITT.

Hasonló tartalmak

Admin mode