szabadidő

szerkesztés

5 szuper vizes játszótér a nyárra, ha a gyerekek már nem bírják a hőséget

Szerzők

  • Csom-Dömötör Erika

2021. 07. 27. 11:30

A legjobb játszóterek után most olyan budapesti helyszíneket mutatunk, ahova mindenképp váltóruhával érdemes készülni a gyerekeknek, hiszen a vizezés-sarazás garantált. Feltétlenül szükséges napsapka, naptej is, és ha nagy a hőség, akkor inkább reggel vagy késő délután menjetek, mert többnyire kevés az árnyék.

Cikkünk 2022 nyarán frissült.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Kispesti játszótér

1/6

2018-ban, panelházak között nyílt meg Budapest legnagyobb vizes játszótere, ahol 9 játékelemet találak a gyerekek. A minipatakmedrekben kis zsilipekkel terelhetik a vizet, de van még spriccelő polip, kalózhajó és egy világítótorony-mászóka is. A patakmeder fölé néhány napvitorlát is kihelyeztek, de így is kevés az árnyék. A helyszínen mosdót is kialakítottak. Itt írtunk róla bővebben.

Fotó: Csom-Dömötör Erika – We Love Budapest

Városligeti Nagyjátszótér

2/6

Címkék

A 10 legjobb budapesti játszótér válogatásunkban már írtunk részletesebben a Nagyjátszótérről, de innen sem maradhat ki. A nyári időszakban működő kis patakmedrek mellett találunk egyéb vizezős elemeket, vízforgatót, gátakat, párakaput, csobogót, sarazós játékokat is. Elég sok napvitorla van a játékok felett, és nagy platánfák alatt is lehet hűsölni.

Fotó: Csom-Dömötör Erika – We Love Budapest

Szilas Park – Újpest

3/6

Címkék

Az újpesti Szilas Pihenőparkban számos változás történt az elmúlt években. Épült itt kondipark, sportpályák és KRESZ-park is, amelynek a szomszédságában találjuk a vizes játszóteret, és egy levendulapark is nyílt. Itt szintén gátakkal irányíthatják a kicsik a patakmederben folydogáló vizet, de van még fészekhinta, picike házikók és homokozós játékelemek is. A helyszín gyenge pontja, hogy mosdót nem alakítottak ki, így inkább a környéken lakóknak ajánljuk. Szinte semmilyen árnyék nincs a játszótéren, viszont a közelben van Farkaserdő, ahol a legmelegebb órákat át lehet vészelni.

Fotó: Csom-Dömötör Erika – We Love Budapest

Bikás park – Újbuda

4/6

Címkék

A Bikás park a 4-es metró építésekor teljesen megújult. A sportpályák, a kis tó és a dombon álló bikaszobrok mellett nagyon szeretjük a kalózos játszóteret is. Lehet sarazni, homokozni, van csobogó, de nagyon jól lehet bringázni a kis bukkanókon vagy pattogni a földbe süllyesztett trambulinokon. Ha megszomjaznánk, a közelben van a Soleil Bisztró, kis sétával pedig elérhető az Erdős és fiai fagyizó is.

Fotó: Csom-Dömötör Erika – We Love Budapest

Óhegy park

5/6

A kőbányai Óhegy parkban két játszóteret is találunk. A nagyobbaknak való, bányász-tematikájú részen alakították ki a vizezős részt. Ugyan itt nincsenek gátak, de nagyon jól lehet sarazni, homokozni, sőt még egy óriási dinócsontvázat is találnak a gyerekek, ha elég mélyre ásnak. A helyszín erőssége, hogy itt elég sok az árnyékos rész. Nagyon jó a vármászóka, a csőcsúszdák felett is van árnyékoló, illetve az árnyas parkban is érdemes sétálni.

Fotó: Aquaworld

+ 3 fizetős lehetőség

6/6

Tarzan Parkban található Placcs Placcon remekül lehet pancsolni és hűsölni, illetve a Dagály strandon és az Aquaworld Budapestben is található vizes játszótér. 


Hasonló tartalmak

Admin mode