szabadidő

szerkesztés

Pest-közelben is karácsonyra hangolva – 5 adventi vásár a Dunakanyarban

Szerzők

  • We Love Budapest

2018. 11. 30. 17:36

Egy nap, és hivatalosan is itt a tél, ami a decembert tekintve aktív karácsonyi készülődést is jelent. És hát hol máshol hangolódhatnánk jobban az ünnepre, mint a forralt boros, kürtős kalácsos, jégkorcsolyázós adventi vásárokon?! Ha a budapestieket már bejártuk, induljunk meg bátran északnak, hiszen mostanra már a Dunakanyarban is megtelepedett (vagy a hétvégén meg fog) az ünnep szelleme. Szentendrétől Esztergomig 5 vásárt ajánlunk Pest-közelben.

Fotó: Madách Imre Művelődési Központ

Adventi vásár és Téli Ünnepi Napok - Vác

1/5

2600 Vác, Március 15. tér

Címkék

A barokk város programokkal, kirakodóvásárral, jégpályával és életnagyságú betlehemmel várja látogatóit. Számtalan ingyenes programon vehetnek részt gyerekek és felnőttek.

Fotó: Deim Balázs

Advent Szentendrén

2/5

2000 Szentendre,

Címkék

Ahogy a művészetek városához illik, harangjátékkal, fényfestéssel, ünnepi díszben várja a karácsonyra készülőket Szentendre. A Dumtsa Jenő utcában például nemcsak vásárolhatunk az egyedi termékekből, de jókat ehetünk is.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Advent Esztergomban

3/5

2500 Esztergom, Széchenyi tér

Címkék

Gyertyagyújtással, kézműves termékekkel és korcsolyapályával várják az idelátogatókat az esztergomiak. A vásár egészen újév napjáig tart, naponta változó programokkal.

Fotó: Deim Balázs

Adventi vásár Dunakeszin

4/5

2120 Dunakeszi, IV Béla Király Tér

Címkék

Egyszerre nyílik az adventi vásár és a korcsolyapálya. Nemcsak egyedi kézműves termékeket vásárolhatunk, hanem színvonalas programokon is részt vehetünk.

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Nagymaros, termelői piac

5/5

2626 Nagymaros, Fő tér

Címkék

A környék leghangulatosabb piacán szombatonként megvásárolhatunk mindent, ami a karácsonyi asztalra kell. Börzsönyi őstermelők kínálják termékeiket, a húsáruktól a frissen sütött házi süteményekig. Utána pedig akár (december 2-23. között) különféle karácsonyváró programokba is becsatlakozhatunk.

Hasonló tartalmak

Admin mode