A háromnapos ünnep vagy harsányan telik, nagycsaládozással, vagy csendben, pihenéssel, és szinte csak az evésre koncentrál az ember. Meg persze ilyenkor olvasunk el napi egy könyvet vagy darálunk le napi egy sorozatot. Akik az utóbbi mellett döntenek, nekik szól az alábbi összeállítás, amibe csupa olyan sorozat került, amit apa, anya, gyerekek meg akár a nagyszülők is együtt nézhetnek, mert mindenki számára befogadható és szórakoztató.

Én vagyok Groot (I Am Groot)

A Guardians of the Galaxy (A galaxis őrzői) moziszéria vicces kis faembere kicsit olyan, mint a mi Dömdödömünk: naiv, lelkes, és mindenre ugyanazt mondja, a saját nevét. Ez a mondat (I am Groot) annak a sorozatnak a címe, ami a kis faember kalandjait sorjázza. Eddig két évad készült belőle, és az egész egyetlen este, sőt egyetlen óra alatt végignézhető, mivel 4-5 perces részekről van szó. Az viszont garantált, hogy amikor lepereg az utolsó rész, utána egyfelől mindenki A galaxis őrzőit akarja majd nézni, másfelől pedig azt fogja mindenre mondani, hogy I am Groot! Akárcsak a többi Marvel-sorozat, úgy ez is a Disney+-on nézhető meg.

Wednesday

A Netflix sorozata címe egyben a főszereplő neve, aki nem más, mint a világszerte népszerű horrorparódia-sorozat, az Addams Family mufurc kislány tagja. Ő az, akinek a széria legbizarrabb humorú beszólásait és megjegyzéseit köszönhetjük. Szerencsére a róla szóló sorozat sem hagyja ki a ziccert, és így minden részre jut egy-egy ilyen egymondatos savazás. Bár a Wednesday horrorparódia, de a hangsúly az összetett szó második felén van, a sorozat ugyanis elsősorban vicces (abszurd és morbid humorú), és egyáltalán nem ijesztő. A címszereplőt alakító Jenna Ortega tökéletes választás, és a többi szereplő is nagyon rendben van, közöttük pedig feltűnik Christina Ricci, aki a leghíresebb Addams Family-feldolgozásban, a Tim Burton-félében játszotta el Wednesday szerepét. Az pedig már tényleg csak hab a tortán, hogy a sorozat első négy részét is Tim Burton rendezte, de úgy általában véve a teljes szérián rajta van a keze nyoma.

A Durrell család (The Durrells)

Gerald Durrell brit zoológus és író a négy Durrell testvér közül a legfiatalabb volt, és mindössze hároméves, amikor is az egyébként boldog, békés és szeretetteli családi élet zátonyra futott, amikor az édesapa váratlanul meghalt. 1935-ben az anya és a négy gyerek kényszerűségből Korfura költözött, ahol végül négy évet töltöttek, ami a kis Gerald Durrell első számú szellemi ihletforrásává vált, itt esett szerelembe a természettel. A Korfun töltött 4 évről szól híres regénytrilógiája, amiből pár éve készült egy brit sorozat, ami felkerült az HBO Max kínálatába. A sorozat nem csupán végtelenül szellemes és intelligens feldolgozása a három könyvnek, hanem egy könnyes-mosolygós, drámai és komikus pillanatokkal teli családi mese, ami akkor a legjobb szórakozás, ha családi körben nézzük.

Rólunk szól (This Is Us)

A 2016 és 2022 között futott, összesen 6 évadot megért sorozat eredetileg az NBC-n ment, majd most egyszer csak felbukkant az Amazon Prime Video streamingfelületén. Ez is egy családi történet, egy különös, mégis hétköznapinak mondható család története, egy szívet melengető felnőttmese, amit nagyobb gyerekkel érdemes nézni, mert tizenöt alatt talán kevésbé köt le egy kisembert. Az időben ide-oda ugráló, egyszerre vicces és megrendítő sorozat több évtizedet ölel fel, és a popcorn éppúgy passzol mellé, mint a zsebkendő, de azért nem kell megijedni, nem csak hervasztó és elszomorító drámák vannak benne. Ez a széria inkább olyan, mint maga az élet: egy kicsit ilyen, egy kicsit olyan, néha tragikus, máskor komikus, és legalább annyira kiszámíthatatlan, mint amennyire kiszámítható. De elsősorban is: családias és imádnivaló.

Futurisztikus kalandok (Circuit Breakers)

Az Apple TV+ szériája nem egy konkrét történetet mesél el, hanem hetet, ugyanis egy antológiasorozatról van szó. Az icipicit távoli jövőben játszódik, az egyes részek főszereplői pedig gyerekek, 10-12 éves fiúk és lányok. Ami összeköti a részeket ezen kívül, hogy mindegyikben szerepel egy találmány, ami egy nem várt folyamatot indít el, melynek a végén egy probléma keletkezik, amit persze orvosolni kell, különben baj lesz. A sorozat azonban nem ijesztő, nem rágjuk le a körmünket tőle, hanem inkább vicces és könnyed, na meg persze fordulatos is a maga módján. Mert bár a célcsoportba tartozó gyerekek számára minden mese új lehet még, a szülőknek már kevésbé, de őket magával fogja ragadni a hangulat, a humor, a látvány, illetve a főszereplőnek remek érzékkel kiválasztott, tehetséges gyerekek. Ifjú tudóspalántáknak és szüleiknek kötelező néznivaló!

(Borítókép: Sneksy – Getty Images)

Címkék