szabadidő

szerkesztés

Ha kieresztenéd a gőzt: 5 budapesti gyógyfürdő, ahol OTP SZÉP kártyával is ejtőzhetsz

Szerzők

  • We Love Budapest

2019. 10. 17. 14:14

Ahogy egyre borongósabb az idő, és rövidülnek a nappalok, úgy nő meg az ember kedve az ellazuláshoz és az endorfinraktárak feltöltéséhez. A meleg vizes fürdőknél, szaunáknál, gőzkabinoknál és élménymedencéknél kevés jobb helyet tudunk elképzelni ehhez, ezért összeszedtünk 5 budapesti gyógyfürdőt, ahol az OTP SZÉP kártya program alszámláján összegyűlt összeget is felhasználhatjuk, és ahol nem feltétlenül botlunk turistatömegekbe. Amire érdemes figyelni, hogy ahol van letét, azt többnyire készpénzben kell kifizetni, de távozáskor visszakapjuk a pár ezer forintos tételt.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő

1/6

1038 Budapest, Pusztakúti út 2-6.

Több Infó

Címkék

Észak-Buda legnagyobb és legrégebbi működő strandjának ősfás parkjában 2018 őszén nyitotta meg kapuit a hipermodern fürdőkomplexum, ami a kedvelt kis stranddal párhuzamosan működik. Proxi karórás rendszer, rugalmas, reggeli és esti idősávban olcsóbb úszójegyek, családi belépők és kedvezmények számtalan kombinációja várja a vendéget, aki hét szinten kapcsolódhat ki tetszés szerint. Ha úszkálna, ott a 33x25 méretes úszómedence, ha izzadna, a hatalmas szaunavilág tágas finn szaunákkal, dézsás sófürdővel, bioszaunával, gőzkamrával, aroma- és ördögszaunával; egy részük ablakai a parkra néznek. Gyerekeknek óriási, csúszdás gyermekrészleg áll rendelkezésre a tomboláshoz, a tetőteraszon pedig panorámás élménymedence fokozza a luxusérzetet.

Fotó: Mudra László - We Love Budapest

Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő

2/6

1203 Budapest, Vízisport utca 2.

Több Infó

Címkék

A város legújabb gyógyfürdőjének eléréséhez szükség van némi tömegközlekedésre vagy autóútra, mert a Duna-parthoz és a Csepeli átjáróhoz közeli Vízisport utcában található. Idén lett teljes a kinti strandrészleggel, és különlegessége, hogy Budapesten egyedülállóan kínál – többek között a nőgyógyászati panaszokra enyhülést hozó – jódos-sós gyógyvizet. Az összesen 13 medencés gyógy- és élményfürdő szaunarészlege is kellemes, a finn szauna óriási, 20 fő elfér benne, emellett van gőzkabin, valamint tágas só- és infraszauna is, A kinti, 25 méteres, 2 méter mély, hatsávos úszómedencét rossz időben is használhatjuk, mivel téliesítik, de fontos infó, hogy november 15-ig karbantartás miatt le lesz zárva.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Rudas Fürdő

3/6

1013 Budapest, Döbrentei tér 9.

Több Infó

Címkék

A Rudast 2014-ben újították fel teljeskörűen, és ezzel kapott Budapest egy páratlan fekvésű, egyszerre modern és a törökfürdők tradícióját méltóképp megőrző gyógyfürdőt. Előnye, hogy több formáját is kínálja a kikapcsolódásnak: az eredeti falakkal körülvett török részlegben öt gyógymedencében élvezhetjük a Gellért-hegyből érkező gyógyvíz előnyeit a páratlan szépségű, színes üvegberakásokkal díszített kupola alatt, de akár úszkálhatunk is az uszodarészlegben. A modern wellnessrészleg háromelemetes, és található benne három hát-, láb- és derékmasszírozóval kiegészített gyógymedence, valamint merülőmedence és jégkút is. Igazi kuriózuma persze a csodálatos panorámát kínáló jakuzzi a tetőteraszon.

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Palatinus Strandfürdő

4/6

1138 Budapest, Margitsziget

Több Infó

Címkék

A főváros legrégebbi szabadtéri strandfürdője se maradhatott ki a felújítások és bővítések sorából az utóbbi években. A Margitsziget kedvelt, hullámmedencéjéről híres strandja 2017 nyara óta belső wellnessrészleggel üzemel 32-34 fokos gyerekmedencével (közepén vízköpő „ördöggel”), 36 fokos, 100 négyzetméteres felnőtt termálvizes gyógymedencével, mellettük jégkúttal kiegészített hideg és meleg vizes merülőmedencékkel, gőzkabinnal, geotermikus szaunával és egy jóval forróbb finn szaunával, de további gyógyászati szolgáltatások is elérhetőek a helyszínen. Ekkor a kinti részen is több csinosítást és fejlesztést eszközöltek, és egész évben nyitva tartóvá tették a komplexumot, így a bevállalósabbak a kinti (egyébként meleg termálvizes) medencékben is ejtőzhetnek rossz időben is.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Lukács Fürdő

5/6

1023 Budapest, Frankel Leó utca 25-29.

Több Infó

Címkék

A Lukács fürdő területén már a középkorban is gyógyító tevékenység folyt, de a feltételezésekkel ellentétben itt nem működik történelmi törökfürdő. Ellenben a város legkomplexebb gyógyvizes szolgáltatásait találjuk meg, ami a szomszédos Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet közelségének is köszönhető. A 2013-ban felújított, többemeletes fürdő területe óriási, és szinte felsorolni is lehetetlen, mennyi mindent nyújt: 33 fokos, sodrófolyosóval, víz alatti pezsegtetéssel és masszírozósugárral ellátott kültéri élménymedencét, két hűvösebb úszómedencét, gyógyászati célokat szolgáló torna- és súlyfürdő medencét, számtalan masszázsszolgáltatást, szabadtéri fitneszparkot és napozóteraszt. Több kisebb szaunát és hőlégkamrát találunk a fürdő területén, de kiemelendő a külön belépővel látogatható szaunarészleg, ahol a naturista szaunázást is ki lehet próbálni.

-

6/6

Cikkünk az OTP SZÉP kártya együttműködésével készült.

Legyél tagja te is az ország legnagyobb SZÉP-kártyás közösségének! Élvezd az OTP SZÉP kártya előnyeit és szerezz új élményeket országszerte, 30 ezer elfogadóhelyen. További részleteket itt olvashatsz.

Hasonló tartalmak

Admin mode