A foci-Eb idejére megtelnek a lelátók, és a kocsmákban, a parkokban, sőt néhány étteremben is megjelennek a kivetítők, melyeken – ha akarjuk, ha nem – követhetjük az aktuális meccset. De mi van, ha nem vagyunk meccsnéző hangulatban, és inkább a barátainkkal beszélgetnénk, mint hogy 22 kergetőző férfit nézzünk? Az alábbi listában nyolc helyet hoztunk, ahol a meccsek helyett a nyugalomra szavaztak.

1. Majomhoz – Buda titkos kertje

A Buda titkos kertje a Városmajor környékének legnépszerűbb nyári szórakozóhelye. A fesztiválhangulatú Majomban egész nyáron szólnak a jobbnál jobb DJ-szettek és az akusztikus koncertek, a forró ritmusokat lágy dallamok váltják, az árnyas fák alatt pedig a legnagyobb hőségben is hűsölhetünk egy kicsit. A Majomhoz nemcsak esti lazuláshoz kellemes, hanem délutáni barátnőzéshez vagy akár gyerekes, játszós randihoz is ideális. Aki megéhezik, az az aktuális food truckok kínálatából csillapíthatja az éhségét, de remek koktél- és mocktailkínálatot is találunk, a jó borokért pedig a DiVino felel. A kutya- és gyerekbarát helyet idén meccsmentes övezetté nyilvánították, így aztán nyugodt szívvel szervezhetünk oda bármilyen estét, amikor a közös beszélgetés és nem a szurkolás van fókuszban.

További információ itt

2. Zöld Küllő

A város másik végének nagy zöld dzsungelében található, egy nálunk is fészkelő harkályfajról elkeresztelt Zöld Küllő a kutyások, a gyerekesek, a bringások, a környékbeli irodisták olvasztótégelye. A Küllő egyik kimondott küldetése, hogy a Liget látogatói nyugalomban, madárcsicsergés mellett ihassák a sörüket vagy az üdítőjüket vagy ehessék a hamburgert, a palacsintát vagy a lepényt egy jó beszélgetés mellett, így náluk idén sem lesz meccsközvetítés. Ha a környéken lakunk, ide nyugodtan szervezhetünk bármilyen eseményt, ahol a társaságon és nem a meccsen van a fókusz.

További információ itt

3. Kabin

A népszigeti Kis Berlinben az élet a napüdvözlő jógáról, a könnyű italokról, a grillételekről és egy jó kis közösségről szól. Náluk sem volt soha jellemző, hogy kivetített meccsekkel csábítsák be az embereket, és ezalól az idei Eb-szezon sem lesz kivétel. Szóval ha a város északi részén keresünk olyan laza, eszegetős-iszogatós kiülős helyet, ahol akár lehetne is meccsnap, de szerencsére nem lesz, akkor a Kabinra idén is számíthatunk.

További információ itt

4. Kőleves Kert

A bulinegyed egyik nagy öregje, amit már akkor is szerettünk, mikor turisták még csak úgy kerültek ide, hogy rosszul vették be a kanyart a Szimpla után. A Kőleves nyári helytartója hozza azt a romkocsmás élményt, ami miatt a bulinegyed világhírű lett, azzal a különbséggel, hogy rendes ételeket is választhatunk hamburger vagy zsíros deszka helyett. Egyetemi éveink nyarainak szemtanúja azóta is állja a sarat, így ha a VII. kerület mélyén szeretnénk tölteni egy kánikulai nyári estet, lehetőleg üvöltve szurkoló turisták nélkül, akkor a Kőleves Kert a béke szigete lesz számunkra. 

További információ itt

5. Fellini Római Kultúrbisztró

A Római-part ikonikus helyéből igazából nem néznénk ki, hogy meccset közvetítenek, de mivel időnként vannak filmes esték, a kivetítő esetleg megtévesztő lehet. De szögezzük le: a csíkos napágyak, a könnyű nyári falatok, a Dunába gázolások és a hűsítő sörök maradnak, foci, kiabálás azonban továbbra sincs a Felliniben.

További információ itt

6. Este 11

A Feneketlen-tó mellett megbúvó Este 11 Újbuda egyik legkellemesebb nyári szórakozóhelye, ahol a a legnagyobb melegben is egy kis lombkoronás, hűvös oázisban lehetünk. Az Este 11 délutántól nyitva van, de az igazi profiljuk napnyugta után mutatkozik meg. Rengeteg izgalmas koktéllal, grillételekkel, mártogatóssal várják azokat, akik enni-inni érkeznek, de a zenei felhozatal miatt is érdemes erre jönni, legyen szó akusztikus vagy elektronikus buliról, de tartanak néha felolvasóestet is. Ami biztos nem lesz idén nyáron: meccsnézés kivetítőn. 

További információ itt

7. Pántlika

A Városliget másik biztos pontja, ahol az árnyas fák alatt színes lampionok, csíkos napernyő, kockás abroszok és neonfelirat biztosítják a retró hangulatot. A sörök és a könnyű nyári italok mellett remek ételekkel, szaftos burgerekkel, tépett húsokkal, bablevessel, túrógombóccal várnak minket bármelyik nyári estén. Amit viszont biztos nem találunk náluk, az a hangos meccsközvetítés és a focimámor. 

További információ itt

8. MOST Kortárs Bisztró  

Fiatalkorunk kedvenc belvárosi bisztró-kocsmája, ahol az italok mellé mindig került valamilyen jó falat is, legyen szó indiai vagy hazai ízekről. Az Ó utcai MOST nagy belső kertje különösen alkalmas lenne meccsnézésre, ők azonban idén eltekintenek attól, hogy fociklubbá váljanak. A kedves hangulat, a jó ízek és a kiváló lokáció mellett ez is egy indok, ha meccsmentes nyári estéket keresünk. 

További információ itt

(Borítókép: Socially)

Címkék