Keresés EN

Szabadidő

Itt otthon van a gólöröm – 10 hely, ahol akár nagy társasággal is szurkolhatunk a kedvenc csapatunknak

Jelen pillanatban nincs se labdarúgó-világbajnokság, se Európa-bajnokság, viszont foci attól még van. A topligák mellett a magyar bajnokság is elkezdődött már, sőt fontos még számunkra a Konferencia Liga, amiben a Fradi menetel előre, no meg zajlanak már a Bajnokok Ligája-selejtezők is. Meccset nézni egyedül is lehet, de nyilván úgy nem az igazi, mert a szurkolás leginkább közösségi élményként működik, nagy társaságban. Szerencsére már Budapesten is egyre több a meccsnézésre alkalmas pub és sportbár. Összeszedtünk pár helyszínt, ahol nemcsak megnézhetjük a számunkra fontos mérkőzéseket, de megvitathatjuk az eredményeket is, például egy frissen csapolt, finom sörrel a kezünkben.

1/10

Champs Sport Pub

A Dohány utcai hely mindennap délben nyit és éjfél előtt fél órával zár, kivéve a szombatot, amikor éjjel 2-ig tart a közösségi meccsnézés. A Champsben egyszerre több meccset is figyelemmel követhetsz, ráadásul hétvégén nyitástól zárásig nincs is megállás, annyi az összecsapás. Sőt, nagy képernyős tévékkel van tele a hely, vagyis bármerre mész, mindenhonnan láthatsz egy vagy akár több képernyőt is. Az otthonosság érzését erősíti a rengeteg sportrelikvia.

2/10

Stifler Ház

A mindennap délután 17 órától másnap hajnal 5-ig nyitva tartó Dob utcai komplexum egyszerre 3 táncteres szórakozóhely, játékterem és sportbár. Bármilyen meccset megnézhetünk, amit közvetítenek a tévében, párhuzamosan több mérkőzést is figyelemmel követhetünk, ráadásul több felületen: óriás LED-falon vagy tévén, utóbbit választhatjuk beülős boxban saját készülékkel is. A Stifler Ház része a Beer & Burger étterem, így nemcsak inni és drukkolni, de enni is tudunk finom falatokat meccs előtt, alatt és után. Ha pedig kis mozgásra vágyunk, akkor egyfelől ott vannak a már említett táncterek, de csocsózhatunk és flipperezhetünk is, nem beszélve a 10 asztalos óriási biliárdteremről. A belépés természetesen ingyenes mindennap és egész éjjel. (x)

3/10

Bajor Sport Pub & Gastro

A II. kerületi sportbár annyiból speciális – és ez már a nevéből is kiolvasható –, hogy a német focit és azon belül is a bajor sport- és életérzést közvetíti. A hely pultja a Bayern München stadionjára emlékeztet, az ételkínálat pedig a bajor konyha finomságait jelenti egészen pontosan. Meccsek tekintetében azonban már más helyzet, mert nemcsak a német bajnokik mennek a tévéken, hanem mellettük a Bajnokok Ligája mérkőzéseit meg a Fradi összecsapásait is megnézhetjük.

4/10

Fogadó Sport Pub

Az Újbudán található, 250 négyzetméternyi területű sportbár nevéből is kikövetkeztethető, hogy itt bizony automatikusan kezdi az esélyeket latolgatni, tippelgetni vagy akár még fogadni is – persze nem hivatalosan, hanem csak úgy egymás közt. Étel-ital itt is gyorsan kerül minden asztalra, mint ahogy két meccs között áldozhatunk a kocsmasportoknak is, sőt kvízesteket is tartanak errefelé. (x)

5/10

Morrison's 2

A Szent István körúti szórakozóhely régi motoros, hétfőtől szombatig tart nyitva, este 18 és reggel 6 óra között. A sportközvetítéseket két óriáskivetítőn és több tévén kísérhetjük figyelemmel, egyszerre akár többet is. A közvetítések alatt a széles italválaszték mellé snackeket, pizzaszeletet és kenyérlángost ehetünk, és lehetőség van korlátlan italfogyasztásra is. A meccsek után pedig nem kell feltétlenül távoznunk, mert akár reggelig bulizhatunk is, összesen hét tánctéren. Ide viszont belépő is kell, de csak 21 óra után, mert addig ingyen mehetünk be. 

6/10

Pingvin

Térjünk vissza a XI. kerületbe, ahol ezt a legendás pubot találjuk, mely nemrég kapta vissza emblematikus neonját. A meccseket itt óriási kivetítőkön nézhetjük, ráadásul ingyenrágcsával meg különféle italakciókkal segítik a szurkolást. Amikor pedig épp nincs foci, akkor sincs pánikhangulat, mert karaoke- meg kvízesteket is tartanak a méltán népszerű Pingvinben.

7/10

Winners Sport & Music Pub

Elmondásuk szerint ez Budapest egyik legkedveltebb sportbárja, és nem is vitatkoznánk ezzel az öndefinícióval. A lényeg, hogy 14 televízió, egy nagy kivetítő és összesen 110 férőhely várja a drukkereket. A mindössze két éve megnyitott helyben az is jó, hogy mindenkinek ugyanolyan kényelmesen és könnyedén megközelíthető, mivel a belváros közepén találjuk. Lehetőség van VIP-terem bérlésére is, így megtehetjük azt is, hogy csak a haverokkal szurkolunk. Ha pedig épp nincs meccs, akkor meg buli van. 

8/10

Pas/sport Pub

Egyszer volt, hol nem volt a Pasaréti út elején egy sportbárlegenda, a Sport Bisztró. Annak megszűnése után sem állt meg itt a sportélet, mert megnyitott a Pas/sport, ami továbbra is életben tartja a lángot a II. kerületben. Itt is van nagy kivetítő, több tévé és 2 különterem is, melyekbe befér egy-egy nagyobb társaság, legalább 15-25 ember. Meccs idejére italakcióval csinálnak kedvet a drukkoláshoz (már ha kell). És ahogy az egy jó sportbárhoz illik: nem csak focimeccseket nézhetünk, bár az tény, hogy itt az az első. 

9/10

Stifler32 Bar & Club

A Rákóczi úti sportpub mindennap nyitva van, de nem mindig ugyanabban az időpontban: hétfőtől csütörtökig és vasárnap délután 14-től hajnal 3-ig, pénteken és szombaton pedig délután 16-tól hajnal 4-ig. A sportközvetítéseket rengeteg tévékészüléken követhetjük figyelemmel, akár egyszerre többet is, de a baráti körök beülős boxba is félrehúzódhatnak, saját tévével. Ha éppen nincs meccs, akkor sincs gond, mert biliárdozhatunk is, összesen 8 asztal várja a vendégeket, ősztől pedig már a tánctér is nyitva áll a bulizni vágyók előtt. Az ételt a Deep Burger étterem biztosítja a helyen, ahova a belépés ingyen van egész éjjel. (x)

10/10

Little Italy

A Lövölde térnél, a 70-es és a 78-as troli megállójához egészen közel található pizzéria a finom olasz tésztánál többet kínál: fociszentély, és természetesen az olasz foci szerelmeseinek a szentélye. A különféle pizzák és olasz nyalánkságok mellett ami még szemet szúr a helyen, az a sok focis relikvia, az élükön a Nápolyban istenként tisztelt Maradonával. Ha meccsnapon jövünk a Little Italyba, akkor viszont érdemes asztalt foglalni, mert nem nagy a hely, viszont a Serie A követői és rajongói itt szeretik megnézni az összecsapásokat.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Szabadidő

Dolgozó anyává válni: visszatérés a munka világába

A szülési szabadság utáni visszatérés a munka világába óriási változást jelent, így minél közelebb érünk a visszatérés időpontjához, úgy sokasodnak az aggodalmaink az új életszakasszal kapcsolatban. Milyen változások történnek, mikor megérkezik a dolgozó anya szerepe az életünkbe? Milyen kihívásokra számíthatunk ebben az időszakban? Miként tudunk tudatosan felkészülni a visszatérésre?

Szabadidő

Séta az egykori óbudai téglagyárak területén

Az óbudai téglagyárak múltjától az emlékezés jelenéig című séta során végigjárjuk a bécsi úti téglagyárak területének egy részét, hallhatunk a téglagyárak történetéről, társadalmi kontextusukról és a második világháborúban betöltött szerepükről, valamint szó lesz a Porajmos emlékezetéről, annak kortárs módjairól és lehetőségeiről is.

Neked ajánlott

A