Az április idén elmaradni látszik, március után rögtön májusra váltottunk, de legalább nyitnak az eddig téli álmot alvó fagyizók! Sok cukrászdában egész évben van fagyi, de vannak olyan helyek is, ahol csak az év melegebb szakaszában berregnek fel a fagyasztók. 5 helyet hoztunk, ahol már áprilisban garantáltan fagyizhattok!

1. Cioccolatte Fagylaltozó

A biztos tavasz egyik jele a Pozsonyi úton, hogy megnyit a Cioccolatte. Bár télen is kapható náluk néhány finomság, például a panettone karácsony környékén, az igazi szezon mégiscsak nyáron van, mikor célirányosan fagyiért mehetünk hozzájuk. A többszörös díjnyertes olasz fagyik között szép számmal akadnak alap- és fantáziaízek is. A Pozsonyi úti üzletbe hétfőtől vasárnapig déltől estig mehetünk, a Kopaszi-gát melletti hétfőtől péntekig déltől 6-ig, szombaton és vasárnap pedig egyelőre csak délután fagyizhatunk, de a következő hetekben itt is beáll az állandó nyitvatartás.

Ár: 600-650 Ft / gombóc

További információ itt

2. Kő fagyi? a Bartókon

A mindszentkállai fagyizó budapesti kihelyezett egysége előtt mindig sor áll. Holtszezonban évről évre egy-egy izgalmas pop-up üzlet veszi át a fagyizó helyét, de ha jön a tavasz és a jó idő, a fagyi veszi át a főszerepet. A természetes alapanyagokból készült fagylaltok közül meglepően sok a gyümölcsös, de találunk néhány kevert alapízt is. A fantáziakreálmányok nem az ő világuk.

Ár: 600 Ft / gombóc

További információ itt

3. Mikrokosmos

A Füge bolt és kávézó korábban is népszerű volt a fagyijai miatt – naná, szemben van egy játszótér –, de tavaly óta külön egységük is van, szintén a Bartók Béla úton, pár méterre a Kő fagyi?-tól. A Mikrokosmos, a fügések fagyibirodalma most csütörtökön nyit újra. Pár alapíz is megtalálható náluk, de érdemes megkóstolni valamit a számos fantáziafagyi közül. Emellett a desszertek fagylaltosításában is jól teljesítenek, nagy kedvencünk a sajttortafagyijuk! Van bőven tej- és cukormentes fagyijuk is. 

Ár: 600 Ft / gombóc

További információ itt

4. Erdei Fagyizó Opera

A Gyömrőről indult fagyimennyország tavaly nyitott egy pici egységet az Opera mellett is – szerencsére. Az adalékanyagtól és a mesterséges színezékektől mentes fagyik között találunk cukor- és tejmenteset, alapízeket, igazi nagy kedvenceink azonban a gyerekkori kedvenceket idéző fagyiköltemények, például a túrógombóc, a mákos guba vagy a madártej

Ár: 440–880 Ft / gombóc

További információ itt

5. Csöpi Fagyi

A Budai Kettő melletti, falatnyi fagyizóban a dizájn minimál, minden figyelem a fagyikra szegeződik. A prémium-alapanyagokból készült fagyik között találunk alapízeket, de egészen különleges fantáziafagyikat is. Nem viszik túlzásba, 10-12 íz található meg egyszerre a pultban, viszont gyakran változik a kínálat. A cukormentes mangót kötelező kipróbálni!

Ár: 600–650 Ft / gombóc

További információ itt

Címkék