Kápráztassunk el valakit, aki fontos nekünk, vagy feledkezzünk el a mindennapokról családunkkal vagy barátainkkal Budapest legszebb skybárjaiban! Hat rooftopot ajánlunk, ahol nyáron is pezseg a koktélmámoros élet.

1. The Duchess

Időtlen elegancia és kifinomultság vár a néhány éve csodásan megújult Matild Palace luxusskybárjában, a The Duchessben. Igazi dolce vita a város tetején, lenyűgöző panorámával, előttünk terül el az egész nyüzsgő város. A luxus kulisszái között prémiumminőségű italok kápráztatják el a vendégeket, a The Duchess tökéletes, laza és lenyűgöző randihelyszín. Esténként pedig még forróbb lesz a hangulat, és még dekadensebb a luxus, szerdánként Ladies Night DJ-vel, július 13-án pedig White Party fogadja a bulizni vágyókat.  

További infók itt

2. Liz & Chain Rooftop Bar

Budapest Marriott Hotel felújított bárja, a Liz & Chain 9 emelet magasból kínál lenyűgöző kilátást a Várra és a budai oldalra. A felhőtlen szórakozás, a finom italok társaságában itt nyugodtan habzsolhatjuk az életet, hiszen a fenntartható koktélok és a zero waste ételkínálat által a környezetre is ügyelnek, a finomságok organikus alapanyagok felhasználásával, az ételhulladékot minimalizáló, innovatív technikákkal készülnek. A Liz & Chain nemcsak a napsütéses, hanem a hűvösebb napokon is kiváló szórakozást kínál, az új, modern, színes és geometrikus formákkal játszó belső tér szürkébb időben is feldobja a hangulatunkat. Szuper hely, ahol az élvezetekben való dőzsölés és a fenntarthatóság jól megférnek egymás mellett.  

További infók itt

3. White Raven Skybar & Lounge

Pazar kilátás a Mátyás-templom színes tetejére és Pest irányába. A csodás látványhoz és környezethez, ami a tetején lévő koktélbárban tárul a szemünk elé, egyedi italok is tartoznak. Nem is lehetne jobb helyen a világ legnagyobb presztízsű pezsgőházai között számontartott Champagne Laurent-Perrier legexkluzívabb, csak a White Ravenben elérhető választéka, köztük Budapet egyik legdrágább pezsgőjével, a Laurent-Perrier Grand Siècle Les Réserves Itération N° 20-vel. A koktélokra sem lehet panasz, az idei 3 signature-ital könnyed és nagyon látványos, a galaxis és a divat világába kalauzolja el a vendégeket. Kedvencünk a habzóborral és ginnel készült Ajouré volt, ami tökéletes elegyet képez a könnyed, virágos és a gyümölcsös ízek között, ragyogó örvénylése pedig a szemnek is igazi csemege. Az exkluzív italok mellett idén kibővült étlappal, bar foodokkal és small foodokkal várnak minket.  

További infók itt

4. St. Andrea Wine & Skybar

A Vörösmarty tér nyüzsgéséből egy lift visz fel minket a St. Andrea Skybarba, amely a kiváló egri pincészet borai mellett gourmet-bárkonyhával, felső kategóriás koktélokkal és csodás panorámával vár. Itt esős időben is tetőteraszozhatunk, mert fedett vendégtérrel is rendelkezik, de elkészíthetjük a nyár Insta-posztját is a belvárosi látképpel a háttérben. Tavasszal új étlappal kezdték a szezont, amelyről különösen ajánljuk a 3 miniburgerből álló sliderst. Az újítás a koktélokat is érintette, és ezúttal a 90-es évek popkultúrája inspirálta őket: választhatunk többek között Wannabe, Smells Like Teen Spirit vagy Macarena ihlette italok közül. A kreációkon ne keressük a csiricsáré díszítést: letisztultak, ránézésre egyszerűek, ugyanakkor rendkívül komplex, jól megtervezett kombinációk, melyekben tökéletesen összeérnek az ízek, a harmóniák.

További infók itt

5. High Note SkyBar

Az Aria Hotel tetején, a High Note SkyBarban teljesen új perspektívából csodálhatjuk meg a várost és a Bazilika csodás kupoláját. A magasélet elegáns színpadán az új, nyári koktélmenü témája a palackposta. Néha nem is lenne rossz ott ragadni egy-egy földi édenkertben, mondjuk, hajótörést szenvedni egy homokos tengerparton, és jeges itallal a kézben az időről megfeledkezve élvezni az életet. A High Note új koktéljainak egyedi receptúrája 7 olyan filmet idéz fel, melyek különleges világa passzol ehhez az érzéshez, Robinson Crusoe-val vagy Jack Sparrow-val kalauzolnak a róluk szóló filmekből ismert egzotikus tájakon, eközben pedig vonalainkra is vigyázhatunk a cukrot nem tartalmazó, Skinny Beach vodka-szóda sorozattal. 

További infók itt

6. Pénzmúzeum Panoráma Terasz

A Széll Kálmán tér egyik meghatározó épülete a nemrégiben felújított, mesebeli várra hasonlító Postapalota. Jelenlegi tulajdonosa a Magyar Nemzeti Bank, az épület egy részét pedig a felújítás óta eltelt bő másfél évben a szélesebb közönség is birtokba vehette, hiszen itt nyílt meg a Pénzmúzeum. Az épület tornyaival és kiugróival olyan, mint egy elvarázsolt kastély, most pedig mindannyian megnézhetjük, hogy milyen csodás kilátás nyílik legszebb részéből, a saroktoronyból. A habos kávék, szendvicsek, klasszikus koktélok mellett igazi várúrnak vagy királykisasszonynak érezhetjük magunkat ezen a csodás helyen. Igazán egyedi élményben lehet részünk, hiszen a teljes épület csak a felújítás óta látogatható. 

További infók itt

(Borítókép: White Raven - Hilton Budapest)

Címkék