éjszakai élet

szerkesztés

Ide menj szórakozni, ha kimozdulnál karácsonykor – 10 helyet ajánlunk

Szerzők

  • Wágner Gábor

2021. 12. 22. 16:12

Régebben az emberek karácsonykor három napig nem mentek sehova, igaz, nem is volt nyitva semmi. Három napig együtt volt a család, akik néha 26-án már alig várták a 27-ét, hogy végre elmozdulhassanak a karácsonyfa meg a bőségesen megterített ünnepi asztal mellől. Manapság viszont már más a helyzet. A szenteste a kivétel, azt azért a legtöbben még otthon töltik, ám 25-én, 26-án – ha nincs rokonlátogatás – már csak kimozdul az ember. Több hely is nyitva tart az ünnep alatt, és különféle programokat kínál. Ezekből gyűjtöttünk össze egy csokorra valót.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Instant-Fogas

1/10

1073 Budapest, Akácfa utca 51.

Több Infó

A nagyobb szórakozóhelyek közül egy lesz nyitva még szentestén is, gondolva azokra, akik magányosak. Az Anyátlanok éjszakája nekik kínál programot, hogy ők se érezzék magukat egyedül. A hely aztán december 25-én, 26-án elkezd rágyúrni a szilveszteri nagy bulira. A Szilveszteri osztálykirándulás nevű, egyhetes fesztivállal búcsúzhatunk el 2021-től és készülhetünk rá 2022-re. 

Fotó: Krisztián Bódis - We Love Budapest

Akvárium Klub

2/10

1051 Budapest, Erzsébet tér 12.

Több Infó

Az nem lehet, hogy a belváros első számú koncerthelyszíne zárva legyen, csak mert karácsony van. Persze a szentestét az akváriumosok is mélyen tisztelik, de december 25-én és 26-án már gondolnak azokra is, akik mozdulnának. Vasárnap, 26-án a Parno Graszt tartja karácsonyi nagy koncertjét, előző nap, 25-én pedig a Deadcode csapata elhozza nekünk Románia legnépszerűbb DJ duóját, a Praslesht. 

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Mazel Tov

3/10

1074 Budapest, Akácfa utca 47.

Több Infó

Az Akácfa utcai szórakozóhely nemcsak a mindenkori éjszakai életnek, hanem évek óta a karácsonyi időszaknak is stabil szereplője. Még december 24-én is betérhetünk a hangulatos kertbe, bár csak 18 óráig, mert akkor bezárul a kertkapu. Szenteste másnapján és december 26-án viszont már újra kinyitnak: déltől éjfélig zajlik a lugas alatt a közel-keleti, mediterrán élet – minden kézbe jut legalább egy Tubi is. December 25-én Daniel De La Torre áll a DJ-pultba, aki mexikói származásához híven forró hangulatú cumbiát és más latin zenéket játszik majd. A konyha à la carte étlappal és hanukarácsonyi séfajánlattal, a bár pedig ünnepi buborékválogatással várja mindazokat, akik egy kis kifinomult szórakozásra vágynak.
(x)

Fotó: Ötkert

Ötkert

4/10

1051 Budapest, Zrínyi utca 4.

Több Infó

Címkék

Az Ötkert sem marad buli nélkül karácsony alatt. December 25-én debütál a hely új bulisorozata, a 90's Kids Party, ahol a 90-es évek zenéi és tárgyai között találhatnak párra a szinglik – merthogy ez a cél –, amíg a többiek buliznak egy jót. December 26-án viszont a hódítás éjszakája, vagyis a Hunt Me-parti várja a betérő vendégeket. 

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Központ Budapest

5/10

1075 Budapest, Madách Imre út 5.

Több Infó

Címkék

A Központ a három napból mindössze egyen nyit ki, méghozzá december 26-án, vasárnap. A Karácsonyi ropi elnevezésű ünnepi bulin csupa rockzene szól majd, ahogy az eseményoldal is fogalmaz: a garázstól a stadionig. 

1051 Budapest, Erzsébet tér 11–13.

Fotó: Gin Corner Bar

Gin Corner Bar

6/10

Budapest legújabb helye az Erzsébet téren nyitott meg, a József Attila út felőli épületben. Ahogy már a nevéből is sejthető, itt a gintonikozást járatják csúcsra. Több mint 70-féle gin kapható, a kézműves különlegességektől a jól ismert hazai és külföldi klasszikusokig, az italokat pedig egzotikus fűszerek, szárított gyümölcsök és virágok dobják fel. Hogy tisztában legyünk azzal, hogy melyik gin milyen és hogy hogyan érdemes egyiket-másikat fogyasztani, hogy az a legfinomabb legyen, a bár felkészült csapatának tagjai segítik az eligazodást. A bár hangulatát a misztikus indusztriál enteriőr dobja fel, de egyéb extravagáns bárkiegészítőket is találhatnak a fürkésző tekintetek. A Gin Corner Bar szenteste ugyan zárva lesz, de december 25-én, 26-án már délután 5-től várnak mindenkit nagy-nagy szeretettel és jó sok ginnel.
(x)

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

Turbina

7/10

1082 Budapest, Vajdahunyad utca 4.

Címkék

A Turbina is csak vasárnap, december 26-án nyit ki, viszont két bulival is várja a technós arcokat. A kisteremben 16 és 22 óra között a Tripolar-partisorozat karácsonyi buliját tartják, ahol a technó találkozik majd a pszichedeliával. A nagyteremben 20 órától két nagyágyú live actjétől ájuldozhatunk: az elektronikus zenész James Holden és az altklarinét nagymestere, Wacław Zimpel lép fel. A free jazz és a trance kerül majd közös terítékre. 

Fotó: Facebook/Edith

Edith

8/10

1065 Budapest, Nagymező utca 25.

Címkék

A Piaf nevű művészkocsma-legenda utódhelye, az Edith igazi dekadens bár, mely vörös-fekete színekben úszik. Aki netán underground elektronikus zenét hallgatna az ünnep alatt, annak december 25-én irány az Edith, ahol 22 órától Andras Bader és Zvezda Beta havi klubestje, az a.b.solute tartja ünnepi különkiadását. Bejgliszeletelés helyett négynegyedre szeletelés lesz a program. 


Fotó: Facebook/Gödör

Gödör

9/10

1061 Budapest, Király utca 50.

Címkék

Szintén csak egyetlen nap lesz nyitva karácsonykor az underground klub, a Gödör. December 26-án akusztikus koncertekkel várják a vendégeket. A Gödör Karácsony nevű estén fellép David Yengibarian és a Vörösfenyő nevű trió. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Barba Negra

10/10

1117 Budapest, Neumann János utca 2.

Több Infó

Címkék

Mint tudjuk, a rock örök és elpusztíthatatlan, ám karácsonykor még a villanygitár is megpihen kicsit, de csak egy kicsit és csak szentestén. December 25-én és 26-án a Barba Negrában már újra felsírnak a gitárok, hogy jó hangos koncertekkel ünnepeljék meg a megünnepelnivalót. Szombaton egy amerikai (Death) és egy kanadai (Gorguts), vasárnap pedig egy magyar (Lord) zenekar csap majd a húrok közé. 

Hasonló tartalmak

Admin mode