éjszakai élet

szerkesztés

12 szuper jó koncert az év utolsó 3 hónapjára – Külföldi előadók

Szerzők

  • Wágner Gábor

2021. 09. 29. 10:29

Őszintén reméljük, hogy idén nem ismétlődik meg a tavalyi lezárás, amikor nemhogy koncertek nem voltak, de semmi sem volt. Úgyhogy jó ómennek gondoljuk, ha készítünk egy kétrészes összeállítást, melyben a még hátralévő három hónap legizgalmasabbnak ígérkező koncertjeit ajánljuk nektek. Első körben a hozzánk látogató külföldi előadók koncertjei, fellépései kerülnek terítékre.

Fotó: Zola Blood / Facebook

Zola Blood

1/12

Frissítés: a koncertet árpilisra halasztották!
A négytagú londoni indie pop zenekar, a Zola Blood koncertje az új Dürer Kertben lesz, október 9-én. Ez is egyike a sok elmaradt, majd új időpontot kapott bulinak. A Zola Blood fiatal zenekar, de már most szép jövőt jósolnak nekik. 2017-ben adták ki első lemezüket, azóta pedig csak EP-ket. Táncparkettet megcélzó zenéjükre egyre többen figyelnek fel, nálunk is teltház-gyanús a koncert.

Fotó: Northampton Jazz Festival/Facebook

Emmet Cohen Trio

2/12

A hazai jazzerek legnagyobb örömére végre Magyarországra látogat a már hároméves korában csodagyereknek kikiáltott amerikai zongorista a triója élén. A Budapest Jazz Clubban október 12-én megrendezésre kerülő koncert különlegességét csak emeli, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel a teremben ezúttal nem lesznek asztalok, hogy minél többen beférjenek a még mindig csak 31 éves New York-i zongorista első magyarországi fellépésére. 

Fotó: Liszt Ünnep/Facebook

Patti Smith

3/12

A hír, hogy az amerikai alter rock nagyasszonya október 13-án fellép a Művészetek Palotájában, annyira friss, hogy éppen akkor érkezett, amikor a cikket elkezdtem írni. Patti Smith persze nemcsak énekes-dalszerző, hanem sokkal több annál, képzőművész, költő és író is egyben. A Müpában persze zenélni fog, és már most remegve várjuk az eseményt, amit bátran nevezhetünk Eseménynek is. 

Fotó: Sebastian Pielles

Tricky

4/12

Az A38 Hajó gyomránál nincs stílszerűbb hely egy Tricky-koncertre. A jelenleg Berlinben élő, Bristolban született énekes-dalszerző hazajáró vendég nálunk, és bár nagyon súlyos, amit kínál, időről időre mégis jólesik a vezetésével megmerítkezni a kényelmetlen mélyben, majd vele együtt megtisztulva partra szállni. 

Fotó: Parra For Cuva

Parra for Cuva

5/12

A német elektronikus zene egyik különösen fénylő tehetsége Nicolas Demuth, akit a közönség Parra for Cuva néven ismer. A Pure Lust csapata hozza el őt hozzánk október 22-én az A38 Hajóra. Puha, melegen átölelő, érzelmes deep house-t tol, ami legalább annyira romantikus, mint amennyire gépies, ezzel is bizonyítva azt, hogy egy robot is lehet szerelmes. 

Fotó: Alanis Morissette/Facebook

Alanis Morissette

6/12

A hétszeres Grammy-díjas kanadai dalszerző-énekesnő épp világturnén van, melynek részeként hozzánk is ellátogat. November 3-án lép fel a Papp László Sportarénában. Alanis Morissette, aki a Dogma című Kevin Smith-filmben még magát Istent is eljátszotta, a bő egy évvel ezelőtt megjelent új nagylemezével járja a világot – bár már azóta is megjelentetett néhány friss kislemezt. 

Fotó: Nouvelle Vague/Facebook/Rod Maurice

Nouvelle Vague

7/12

Olivier Libaux és Marc Collin francia producerek nagy és máig el nem évülő találmánya a Nouvelle Vague. A zenekar punk- és new wave-klasszikusokat ültet át akusztikus bossa novába, ami elsőre talán hajmeresztően hangzik, de az első taktusok után kiderül, hogy teljesen jól működő dolog. November 3-án ismét Budapestre jönnek, hogy egy koncerttel ajándékozzanak meg bennünket az A38 Hajón. 

Fotó: Meute / Press

MEUTE

8/12

Akárcsak a Nouvelle Vague, a november 9-én az Akváriumban koncertet adó, 11 tagú, hamburgi MEUTE is feldolgozásokat készít. A német zenekar azonban csupa rézfúvósból és pár ütősből áll, ebben a felállásban adnak elő jól ismert technó- meg house-klasszikusokat. Amit művelnek, egészen frenetikus, egyszer az életben látni kell őket.

Fotó: The Stranglers/Facebook

The Stranglers

9/12

A brit punk és new wave klasszikus zenekarának alaptagjaiból már csak egyetlen őrzi a lángot. Ennek ellenére idén egy olyan szuper új nagylemezzel sikerült előrukkolniuk, ami bátran odatehető a régi, dicsőséges albumok mellé. A Dark Matters címet viselő anyaggal Európa-szerte turnéznak, hozzánk november 12-én érkeznek, az A38 Hajóra. Lehet fényesíteni a bakancsokat vagy megszaggatni a tornacsukát.

Fotó: New Beat/Facebook

Lydmor

10/12

Nem tudjuk, hogy is van ez, de fönn a hideg-jeges északon úgy teremnek a hideg-jeges elektronikus popzenét játszó, tehetségesnél tehetségesebb dalszerző-énekesnők, mint nálunk az alma. A november 24-én az új Dürer Kertben fellépő dán Lydmor idén már a negyedik nagylemezét jelentette meg, hozzánk is azzal érkezik. Ha akkor még nem lesz tél, majd ő elhozza. 

Fotó: Altin Gün/Facebook

Altın Gün

11/12

A török és holland tagokból álló, Amszterdamban működő Altın Günnek nemcsak a neve fura, de a zenéje is – és ezt nagyon jó értelemben mondjuk. A török népzenét funkkal és pszichedeliával összemixelő zenekar idén már a harmadik nagylemezzel jelentkezett, azt hozzák el nekünk – meg persze régebbi számokat is – november 28-án az A38 Hajóra. 

Fotó: IAMDDB/Facebook

IAMDDB

12/12

A zenészcsaládból származó, Lisszabonban született, majd Manchesterben felnőtt és ott is élő rappercsaj pár évvel ezelőtt tűnt fel, és azonnal az élre tört, vagy legalábbis a legnagyobb ígéretek közé. Egyszer már megvillantotta nekünk a tehetségét, két évvel ezelőtt a Szigeten, most pedig ismét érkezik egy koncerttel, december 12-én az Akvárium Klub nagytermének színpadára. 

Hasonló tartalmak

Admin mode