gasztró

szerkesztés

A legnagyobb törzshelyek, ahol hétvégén várnak minket – újabb teraszos nyitások a hét második felében

Szerzők

  • Nemes Nóra

2020. 05. 22. 12:03

A szombati hírnek, hogy hétfőtől nyitnak a budapesti teraszok, mind nagyon örültünk, de sok helynek kellett egy pár nap, hogy berendeljenek ételt, italt, személyzetet, hogy a megszokott hangulatot és minőséget kapjuk a hosszú viszontlátás után. A hét második felében ezek a törzshelygyanús nagy kedvencek nyitottak újra – Újbudától a Rómaiig.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Nap bácsi

1/9

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 9.

Több Infó

Címkék

Csütörtök délutántól nyitva a Római egyik legkedvesebb vízparti helye – a szokásos ízekkel és hangulattal készülnek a nehezen induló szezonra. A széles parton jól el lehet különülni, saját takaróval, gyerekkel, kutyával, sőt még a nagyival is ideális, ha nem szeretnénk rögtön egy tömött teraszon indítani a karantén oldását. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Élesztőház

2/9

1094 Budapest, Tűzoltó utca 22.

Több Infó

Budapest első craftbeer-kocsmája csütörtök este újrafényezte a csapokat – bérháznyi, bohém-indusztriális udvarán várja a szomjas közönséget jófajta hazai és külföldi kisüzemi sörökkel, remek párlatokkal. Ha inkább izgalmas, természetközeli borokkal ismerkednénk újra, a komplexumban lévő VinoPianót keressük – nekik egy külön romantikus kis teraszuk is van. Ha pedig útközben megéheznénk, a Hentes konyhája szaftos szendvicsei, vagy a VinoPiano kistermelői alanyagaiból összerakott tapas tálai közül szemezgethetünk. 

Fotó: We Love Budapest

Mazel Tov

3/9

1074 Budapest, Akácfa utca 47.

Több Infó

Csütrötök délután a város legnagyobb shakshuka- és hummuszlelőhelye is megnyitotta kapuit – de hiába a nagy belső, a kötelező távolságok miatt arra kérnek minket, hogy a hét végén még foglaljunk, asztalt, ne essünk be csak úgy. Ez senkit ne tartson vissza, a részleteket megtaláljuk a Facebook-oldalukon!

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

BÉLA

4/9

1114 Budapest, Bartók Béla út 23.

Több Infó

Címkék

Szerdán kipakolt a Bartók fenegyereke is – a teraszon egy átlag nyári napon sem mindig könnyű helyet találni, úgyhogy érdemes korán érkezni. Az étlap és az itallap azonban változatlan, igényes borok, jéghideg sörök és változatos koktélok közül lehet válogatni, mellé pedig laza, de igényes, eklektikus falatok várnak a várnak.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Kőleves kert

5/9

1075 Budapest, Kazinczy utca 41.

Címkék

A Kazinczy utca környékének egyik legismertebb helye házhoz szállítással igyekezett átvészelni a márciust, áprilist, de szerdán végre ők is megnyitottak. Mindenkit kérnek, hogy tartsa be a kötelező távolságot – ők is így rendezték be a kertet –, amúgy pedig érezze jól magát megint a színes székeken üldögélve. 

Fotó: Szántó Gerzson - We Love Budapest

Fellini Római Kultúrbisztró

6/9

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 5.

Több Infó

Címkék

A csíkos székek péntektől újta a parton! A Fellinire is igaz, hogy a nagy hely miatt azok is megpróbálkozhatnak vele, akik félnek a belvárosi teraszok zsúfoltságától. A hamisítatlan Fellini-hangulatot pedig még úgy sem lehet elrontani, ha a nyugágyak 1,5 méterrel kerülnek egymástól. 

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Kabin

7/9

1138 Budapest, Népsziget út 727.

Több Infó

Címkék

A Népsziget leglazább helye is várja a vendégeket péntek délutántól. A megszokott jógaórák és DJ-szettek egy ideig még biztos nem térnek vissza, de a nyugi, a Duna, a kedves kiszolgálás és a könnyed ízek biztosan megmaradnak, ahogy a hűsítő italok is. Hétvégére kisgyerekkel is nyugodtan vállalható!

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Hadik

8/9

1111 Budapest, Bartók Béla út 36.

Több Infó

Címkék

A Bartók legnagyobb terasza is kinyitott hétfőn délben, kistestvérével, a Szatyor Bár és Galériával egyetemben. Pénteken már rögtön ebéddel indíthatunk, és egészen este 10-ig élvezhetjük a sok zölddel körbevett teraszt. A távolságtartásra ők is nagyon figyelnek, úgyhogy érdemes időben érkezni, hogy biztosan legyen helyünk!

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

KIOSK Budapest

9/9

1052 Budapest, Március 15. tér 4.

Több Infó

Címkék

A Március 15. téren is ismét gyülekezhetünk – a KIOSK egyelőre csak a pesti egység teraszát nyitja meg, de ott legalább a szokásos hangulat garantált – csak épp megfelelő távolságban. 

Hasonló tartalmak

Admin mode