gasztró

szabadidő

szerkesztés

A legjobb piknikezős helyek, ahol leterítheted a pokrócod

Szerzők

  • Kovács Dávid

2020. 07. 17. 0:00

A zöldben piknikezni mindig nagyon hangulatos, de mostanság az sem elhanyagolható szempont, hogy biztonságosabb is a szabadban összejönni barátainkkal vagy a családdal. Össze is szedtünk nektek most tíz szuper, könnyen elérhető helyszínt, ahová bátran kitelepülhettek némi elemózsiával és egy nagy pokróccal.

Fotó: Pákozdi Nóra - We Love Budapest

Margitsziget

1/10

1138 Budapest, Margitsziget

Több Infó

Címkék

A Margitszigetet bizonyára senkinek sem kell bemutatnunk, aligha akad olyan lakója a városnak, aki ne ejtőzött vagy sportolt volna már Budapest egyik legnagyobb egybefüggő zöldfelületén. A Nagyréten bőven akad hely mindenki számára, de ha megunjuk az ücsörgést, érdemes egy nagy sétát is tenni a Japánkert, a Víztorony és a zenélő szökőkút körül.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Kopaszi-gát

2/10

1117 Budapest, Kopaszi gát

Több Infó

Amellett, hogy a vízi sportokat kedvelők szívének is kedves, a Kopaszi-gát pázsitja a pihenést keresők számára is hívogató. A Lágymányosi-öböl nyugodt vizét kémlelve rendezhetünk itt magunknak pikniket, ha pedig a magunkkal hozott finomságokból kifogynánk, számos bisztró és terasz kínálata is rendelkezésünkre áll, sőt a gyerekeket játszóház is várja.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Filozófusok kertje

3/10

1016 Budapest, Filozófusok sétaútja

Több Infó

Címkék

A Gellért-hegyen, a Filozófusok kertjében csodálatos kilátás mellett heveredhetünk le a fűbe. A város egyik legjobb naplementenéző szpotja egyben tökéletes randihelyszín is, hiszen míg a Citadellán folyamatos a jövés-menés, itt zavartalanul figyelhetünk egymásra. A nyugalmat többek közt Buddha, Mahátma Gandhi és Jézus Krisztus szobrai vigyázzák „egymás jobb megértéséért”.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Nehru part

4/10

1093 Budapest, Nehru part

Több Infó

Címkék

Az India első miniszterelnökéről elnevezett Nehru part a pesti oldal egyik legkedveltebb parkja, ahol állandó a pezsgés, hála a Bálna és a Corvinus Egyetem közelségének. Bár a Nehru part kevésbé a nyugalom szigete, a 2-es és a 4-6-os villamos közelsége miatt így is ideális választás lehet, de ha romantikázáshoz keresnénk alkalmas helyszínt, nézelődjünk inkább másutt.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Tabán

5/10

1016 Budapest, Tabán

Több Infó

A Gellért-hegy és a Várhegy között húzódó városrész régóta szerves részét képezi Budapest kulturális életének, de a pihenésnek is teret enged az árnyas, ugyanakkor tágas rétekkel is tarkított parkjában. Könnyen elérhető, mégis kevésbé látogatott, mint például a Margitsziget, ezért főként azok számára ajánljuk, akik csendesebb környezetre vágynak, ahová olvasni is bármikor ki lehet ülni.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Vérmező

6/10

1012 Budapest, Vérmező

Címkék

Szintén a Várhegy mellett, de annak nyugati lábánál nyúlik el a Vérmező, ám hiába a vészjósló név, mára már az I. kerület egyik kedvelt zöldövezeteként beszélhetünk róla, amely piknikezéshez sem utolsó. Nem olyan dimbes-dombos, mint a Tabán, azonban ami a megközelíthetőségét és a tágasságát illeti, a két park meglehetősen hasonló.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Rákóczi Kert - Családok Parkja

7/10

1212 Budapest, Rákóczi tér 34.

Több Infó

Címkék

A családok igényei szerint tavaly megújított csepeli Rákóczi Kert kellemes kikapcsolódást ígér kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az órási játékvárral és futókörrel is büszkélkedő parkban tűzrakóhelyet és számos padot is lelünk, így minden adott egy szuper családi délutánhoz – összesen 25 ezer négyzetméteren.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Római-part

8/10

1031 Budapest, Római part

Több Infó

Címkék

A Római-partnál nem igazán találunk jobb helyet, ha közvetlenül a víz mellett szeretnénk piknikezni. Ha nem otthonról vinnénk a harapni- vagy innivalót, a környéken számos remek vendéglátóhelyet találunk, ahol beszerezhetjük ezeket. A kavicsos part miatt érdemes vastagabb vagy több pokróccal készülni, illetve ne hagyjuk otthon a szúnyogriasztó sprayt sem.

Fotó: Forgács Zsuzsanna - We Love Budapest

Orczy-park

9/10

1089 Budapest, Orczy út 1.

Több Infó

Címkék

A 2018-ban felújított, 26 hektáros Orczy-park is számos igényt kiszolgál, otthon érezhetik itt magukat a családok – a kisebbek egy menő játszótéren is levezethetik a feszkót –, a sportolók is, de randevút is szervezhetünk ide, hiszen a tavon még csónakázásra is van lehetőség. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Óbudai-sziget (Hajógyári-sziget)

10/10

1033 Budapest, Óbudai-sziget

Több Infó

Címkék

Az Óbudai- vagy Hajógyári-sziget kellően nagy ahhoz, hogy kényelmesen elférjen mindenki, aki természetközelben, ugyanakkor a belvárostól mégsem túl távol kapcsolódna ki. Ide bátran kihozhatjuk magunkkal a négylábú kedvenceinket is, a széles réteken való futkározás után pedig a fák árnyékában teríthetjük le pokrócunkat.

Hasonló tartalmak

Admin mode