szabadidő

szerkesztés

7 túraútvonal, amit érdemes végigjárni a Dunakanyarban

Szerzők

  • We Love Budapest

2019. 06. 07. 18:47

A Dunakanyarnak neki lehet vágni, az erdei ösvények és túraútvonalak miatt azonban megéri bakancsot húzni. A kilátás pedig megéri a megtett kilométereket: ebben az összeállításunkban 7 klassz útvonalat ajánlunk – a Csóványostól a Prédikálószéken át a Naszályig.

Fotó: Fári Kata - We Love Budapest

Prédikálószék

1/7

2025 Visegrád,

Több Infó

Címkék

A Prédikálószék kilátójából letekintve a Dunakanyar kvintesszenciáját csodálhatjuk meg, amint a Duna szelíden körbeöleli a Börzsönyt és tovafolyik a Naszály lábainál. Akár Dömös, akár Dobogókő felől érkezünk, útközben bepillanthatunk a Pilis titkos zugaiba.

További információk ITT.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Visegrádi fellegvár

2/7

Királyi magaslatokban épült, kézzel fogható történelem. Elődeink nem hiába választották stratégiai pontnak, hiszen az egész környéket belátni innen. Motorosok számára is ideális, az idevezető szerpentinen sok kilátó, pihenő található. 

További információk ITT.

Fotó: Bujtás Zoltán

Csóványos

3/7

A Börzsöny legmagasabb pontjaként a közelmúltban felújított kilátójával az egyik legnépszerűbb kirándulócélpont a Dunakanyarban. Hatalmas bükkfáival, zord mikroklímájával, mesebeli hangulatával rabul ejt.

További információk ITT.

Nagyirtáspuszta kisvasút

4/7

Igazi vadregényes hangulat fogadja az ország leglátványosabb, hegyi kisvasútján utazókat. Szűk meredélyeken, csendes patakvölgyekben és összefüggő, sűrű erdőben vezet a liliputi szerelvény útja.

További információk ITT.

Fotó: DunakanyarGO

Nagybörzsöny

5/7

Árpád-kori templom mellől indul a túraútvonal Nagybörzsönyből. A Nagy-Koppányt elérve pazar kilátás nyílik az egész Börzsönyre, sőt tiszta időben akár a Dunát és a pilisi hegyeket is megpillanthatjuk.

További információk ITT.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Gyadai tanösvény

6/7

Elsősorban családoknak ajánlott a Naszály északi oldalán található tanösvény. Interaktív kiállítás, erdei iskola, vadaspark és játszótérrel tarkított kalandos útvonal várja a természet értékeire fogékony gyereksereget.

További információk ITT.

Fotó: Hatvani Attila

Királyréti Erdei Vasút

7/7

Kismarosról indulva, a Morgó-patak völgyében zakatol végig az ország egyik legnépszerűbb kisvasútja. A szokolyai rétek szelíd lankáit elhagyva érkezünk Királyrétre, ahol számtalan túraútvonal közül választhatunk.

További információk ITT.

A cikk a DunakanyarGO-val közösen készült.

Hasonló tartalmak

Admin mode