Vegánság ide, húsmentes élet oda, sokan vannak, akik élnek-halnak a szaftos steakekért és a füstös grillekért. Hét olyan helyet hoztunk, ahol nagyon értenek a húshoz, és ahova érdemes ellátogatni, ha ránk tör a visszafoghatatlan húsfalási roham.

1/7

Grill Mánia

A Bartók Béla út elején lévő Grill Mánia neve nem túloz: füstös, szaftos plejskavicák és csevapok, házi ajvár, roppanós saláta  mintha csak Szarajevóban lennénk. A tulajdonos bolgár, a grillnél dolgozó srácok jórészt szerbek  mintha csak a környéken élő, grillben jártas népek egy nagy közös konyhán hoznák össze a tudásuk javát. Mindegy, hogy mit választunk az összbalkáni étlapról, biztos nem fogunk mellényúlni  de azért eláruljuk, hogy szerintünk a sajttal töltött borjúplejskavicájuk a legtutibb fogás az egész környéken. 

2/7

Beerstro 14 Steak House

Beerstro 14 a neve alapján elsőre egy tesztoszteronbarlangnak tűnhet, igazából azonban egy kifinomult, mégis laza étterem. A francia bisztróstílus jegyeit viselő hely legnagyobb erőssége a kiváló steakszortiment. 
Bár a sör benne van a nevükben, az italkínálatában az eddig jól ismert 14 fajta csapolt kézműves sörön túl a borlapjukat is kibővítették  több mint 90-féle borral várják a borkedvelőket. Ez az impozáns borkínálat abban is különleges, hogy a minőségi borok többsége pohárral is kérhető. A Beerstro hozzáértő személyzete figyelmes kiszolgálással, bor- és sörpárosítási ajánlásokkal segíti az étkezési élményt. Asztalfoglalás a hét bármelyik napjára javasolt. További újdonság, hogy ha nagyobb társasággal érkezünk, az Ybl Palotán belül különterem bérlésére is lehetőséget biztosítanak. (x)

3/7

Corcovado Brazilian Restaurant

A Brazíliából hazatért anya-fiú páros éttermét az Akácfa utcában akkor is érdemes felkeresni, ha kíváncsiak vagyunk az itthon kevéssé képviselt brazil konyhára  de akkor is, ha izgalmas és különleges dél-amerikai steakekre vágyunk. A Brazíliából érkező picanhasteak egy igazi különlegesség, de van szintén Brazíliából érkezett rib-eye és striloin is. A steakkínálat nem olcsó, de van egy 2 személyes válogatás is, ahol mindent végigkóstolhatunk.

4/7

Hot Stone Steakhouse

Világszerte egyre népszerűbbek a do it yourself, vagyis a „csináld magad” éttermek  ilyen, egyedi élményközpontú konyha működik a Hot Stone Steakhouse-ban is. A Hot Stone 2016 decemberében nyílt a belváros szívében, néhány lépésre a Bazilikától. A Hot Stone nagyon magas minőséget képvisel az ételek terén  de jellegéből fakadóan a laza játékosság is az étterem koncepciójának része.
 
A vendégek rendelés után egy kerámiatányéron kapják a 400 °C-ra felhevített lávakövet, és így süthetik meg saját kezűleg a szakácsok által előkészített steaket. A felszolgálók segítenek a szeletelésben, viszont a sütés már a vendégekre marad – így aztán olyan módon fejezhetik be, ahogyan azt ők szeretnék. A lávakő természetes, 100%-ban vulkáni eredetű termék, így közvetíti a hőt, és a megfelelő felületkezelés után tökéletesen alkalmazható mozgó tűzhelyként is. A közös sütögetés az asztaloknál egyébként egy óriási buli, akkor is, ha családdal érkezünk, és akkor is, ha kollégákkal – de egy jó randit is csak emlékezetesebbé tesz. Akkor sem kell aggódnunk, ha nem tudunk sokat a steakek világáról, a személyzet mindenben segít, így nemcsak teli hassal, de új ismertekkel is távozhatunk.
A Hot Stone-ban nincs adalékanyag, pluszolaj vagy -zsír – csak a nedvesen érlelt húsokban rejlő zsiradék sül ki az ételekből.

A választék pedig nagyon széles – az étlapon van argentin Angus bélszín, Prime bélszín az Államokból, borjú Tomahawk, Cowboy steak, japán Kagoshima wagyu bélszín, mangalica, gímszarvas, emellett vannak speciális fogásaik is – a húsok eredetét pedig többféle tanúsítvánnyal bizonyítják. A választékos kínálatában közel 50-féle bor található, figyelembe véve a termőterületek sokszínűségét, a szőlőfajták változatosságát, a fajtajelleget. Fellelhetők nagyobb, híresebb pincészetek borai, de a kisebb, kevésbé ismert borászatok különleges tételei is. (x)

5/7

Beef & Bone

A Belgrád rakparton található Beef & Bone 1,5 éve nyitotta meg a kapuit a húsrajongók előtt. A családias hangulatú étterem konyháján Tobai Róbert séf felel azért, hogy a húsos álmaink valóra váljanak. Az étlapon természetesen a steakek vannak fókuszban: azok az országok, ahol érdemes marhát, főleg steaket enni, mind képviseltetik magukat néhány hússal az étlapon. Találunk itt argentin rib-eye-t, japán wagyut, ausztrál angust, brazil hátszínt és magyar mangalicát is. A világ marhái mellett klasszikus magyaros fogásokat is kóstolhatunk – természetesen főleg azokat, ahol a fókusz a méretes cupákokon van. Az erős húskínálat mellé megfelelő alkoholpárosítás is jár: a Beef & Bone-ban figyelemre méltó bor-, pezsgő- és proseccoszortimentből válogathatunk a főételünk mellé. (x)

6/7

Prime Steak & Wine

A Bazilika közelében található Prime Steak House macsós, látványos és elegáns tereihez remekül illik a steak és a bor – nem véletlen a név. A helyen a város legváltozatosabb steakmenüjét kóstolhatjuk, a Prime minősítésű amerikai USDA és Omaha, argentin, brazil, uruguayi, black angus vagy ausztrál wagyu marhahúsokat a legnépszerűbb filet mignon, rib-eye, New York Strip vagy hatalmas, több mint egy kiló súlyú Porterhouse, T-bone vagy tomahawk vágási móddal is rendelhetjük – ezek mellé pedig több mint 10-féle köretből és mártásból választhatunk kísérőnek. Az italválaszték szintén impozáns – több mint 280, többféle árkategóriába tartozó külföldi és magyar bor közül válogathatunk. A Prime Steak & Wine nem az a hely, ahová munka után beesünk enni valamit, de ha igazi nagyvadra vágyunk, vagy nagyon nagy dolgot szeretnénk megünnepelni, akkor a legtökéletesebb helyet választjuk húsevőként, ha ide foglalunk. 

7/7

Unkija Bar & Grill

Csevap, plejskavica, grillburgerek egyszerűen és nagyszerűen a Bródy Sándor utcában. Nem rostlappal, hanem valódi faszenes grillel várnak minket – aki pedig már evett igazi faszenes grillt életében, az pontosan tudja, hogy mekkora különbség van a kettő között. Találunk itt ebédmenüt déltől nagyon baráti áron, à la carte pedig a nemzetközi grillfogások garmadát csirkéből, marhából, borjúból. Van külön Balkán-szekció is a már említett fogásokkal, Belgrádból érkező bosnyák pitával, de remek kolbásztriót is találunk az étlapon. Ha egy hétköznapi, gyors, de hibátlan húsos élményre vágyunk a belvárosban, akkor az Unkija a mi helyünk!

Címkék