Keresés EN

Szabadidő

Budapest pénztárcakímélően – 10 klassz ingyenes program augusztusra

A kertmozitól kezdve a rakparti grillezésen és a macskatémájú kiállításon át a Cigány Dal Napjáig mutatjuk, hogy mely ingyenes programokra érdemes figyelni augusztusban Budapesten. Sőt, most még Szentendréig is elmerészkedtünk.

1/10

CICC!

A CICC! kiállítás főtémáját nem is olyan nehéz kitalálni: igen, macskákról van szó. A Hegyvidék Galéria tárlata a legfrissebb kortárs alkotásokon keresztül mutatja be, milyen sokrétűen, többféle értelmezésben és stílusban lehetséges a macskákat ábrázolni, miközben sokszor jelenkorunk problémáira is reflektálnak. A kiállítást augusztus 18-ig nézhetjük meg.
 
Részletek itt.

2/10

Mozisziget

Nincs jobb nyáresti program a kertmozizásnál, kivéve, ha még ingyenes is. A Mozisziget ezek alapján pedig egy kihagyhatatlan élmény: augusztus 1–14. között 14 filmet mutatnak be a Margitszigeti Atlétikai Centrum füves pályáján. Ezek között az elmúlt években készült francia, izraeli, osztrák, dél-koreai, német, finn, olasz, észt, svájci, szlovák, ukrán, japán, portugál és spanyol filmek szerepelnek, melyeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítenek.

Részletek itt.

3/10

Nyílt nap a Kisdiófa Közösségi Kertben

Minden hónap első szombatján kinyílik a Kis Diófa utca falatnyi zöld oázisának kapuja, hogy bárki megismerhesse a közösségi kert működését, történetét, a benne munkálkodó embereket és növényeket. Erre legközelebb augusztus 5-én lesz lehetőségünk, délelőtt 10-től délután 6 óráig. Szabad üldögélni a hűs árnyakban, sétálni vagy épp figyelni a méheket és a kert életét.

Részletek itt.

4/10

Vegán zenészek és grillezés a rakparton

Milyen az, amikor a vegánság, beszélgetés, zenélés és grillezés találkozik? Ezt augusztus 6-án egy különleges helyszínen deríthetjük ki: az autómentes pesti rakparton. Vegán zenészek mesélnek majd arról, hogy miért lettek vegánok, találkozhatunk Balla Gergővel (Platon Karataev), Jakab Zolival (Bridge To Solace), Puskás Petivel (The Biebers) és Simon Bálinttal (Ivan & The Parazol), a moderátor pedig Nyitray Dani lesz. A sütnivalót és az evőeszközt mindenki magának viszi, de kóstolni és osztozkodni ér!

Részletek itt.

5/10

Cigány Dal Napja

Augusztus 8-án – a legendás északmacedón énekes, Esma Redžepova születésnapján – a Nemzetközi Cigány Dal Napja 12 magyarországi helyszínen ünnepli a cigány kultúra sokszínűségét. A belépés mindenhova ingyenes, így Budapesten a Kobuci Kertbe is, ahol az Uljana Quartet, a Romengo, a Fanfara Complexa és a Cimbaliband koncertezik majd.

Részletek itt.

6/10

Jóga a Ligetben

A Millennium Házában ingyenes jógára nevezhetünk be minden szerdán délután 6 órától (egészen szeptember végéig). Különböző ágazatokat próbálhatunk ki: hetente váltja egymást a vinyasa flow, yin és gerincjóga Farkas Zsuzsi oktató vezetésével. Kezdőként és gyakorlóként is jöhetünk, és bár a részvétel ingyenes, előzetes regisztráció szükséges (itt). Jógamatracot, frissítőt, vékonyabb pulcsit és a regisztrációt igazoló belépőjegyet hozzátok magatokkal!

Részletek itt.

7/10

Sunset Tunes

A Sunset Tunes egy ingyenes koncertsorozat a Mad Garden Budában, ahol a hazai zenei paletta egy-egy egyedi szereplőjét ismerhetjük meg, legyen friss tehetség vagy régebbi motoros. Ebben a hónapban 3 koncertre is benevezhetünk: augusztus 3-án a Kolibri, 17-én a Hiúz, 31-én pedig Mehringer érkezik az egykori óbudai Selyemgombolyító vagány kisüzemi sörkertjébe. És nem véletlen a „sunset” sem a névben; a koncertkezdést mindig a naplementéhez igazítják.

Részletek itt.

8/10

Családi kézműves-foglalkozások a Pénzmúzeumban

A Pénzmúzeum kiállítása alapvetően is ingyenesen látogatható (regisztrációt követően), akárcsak a nemrég megnyílt tetőterasza. Ám hétfőnként kézműves-foglalkozásokkal is kedveznek a családoknak. A program ingyenes, csak azt kell előre jelezni e-mailben, melyik időpontban (10:00, 11:00, 12:00, 13:00) és hány gyermekkel érkezünk (csaladi@penzmuzeum.hu).

Részletek itt.

9/10

TE!Feszt 2023

A nyár utolsó hétvégéjén (augusztus 25–27.) kultúrával telik meg a Podmaniczky utca Ferdinánd hídhoz közeli szakasza. Terézváros önkormányzata egy 3 napos fesztivált szervez, ahol gyerekeknek és felnőtteknek is akad program, Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertjétől kezdve Cseh Tamás-dalokon át a flamencotanulásig.

Részletek itt.

10/10

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva

Az utolsó ajánlásnál kicsit kitekintünk Budapestről, és plusz egy okot adunk egy szentendrei kiruccanásra. Augusztus 25–27. között tartják a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivált, ahol több ingyenes programba is bekapcsolódhatunk. Ilyen például Mörk vagy a Jazzformers Szabó Enikővel és Jónás Gabriellával közös koncertje, vagy a látványos fényfestés a Fő téren.

Részletek itt.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Szabadidő

Dolgozó anyává válni: visszatérés a munka világába

A szülési szabadság utáni visszatérés a munka világába óriási változást jelent, így minél közelebb érünk a visszatérés időpontjához, úgy sokasodnak az aggodalmaink az új életszakasszal kapcsolatban. Milyen változások történnek, mikor megérkezik a dolgozó anya szerepe az életünkbe? Milyen kihívásokra számíthatunk ebben az időszakban? Miként tudunk tudatosan felkészülni a visszatérésre?

Szabadidő

Séta az egykori óbudai téglagyárak területén

Az óbudai téglagyárak múltjától az emlékezés jelenéig című séta során végigjárjuk a bécsi úti téglagyárak területének egy részét, hallhatunk a téglagyárak történetéről, társadalmi kontextusukról és a második világháborúban betöltött szerepükről, valamint szó lesz a Porajmos emlékezetéről, annak kortárs módjairól és lehetőségeiről is.

Neked ajánlott

A