Vonatos, tűzoltós, kalózos, mesék között kalandozó, pénzügyi és állatos program is vár ránk a gyereknapi hétvégén. Mivel a pünkösd is ezen a hétvégén lesz, hétfőn még bőven lesz időnk kipihenni a jobbnál jobb bulikat.

1/10

Müpa

Az XXL Gyereknapon a Müpa előcsarnoka, Zászlótere, az Átrium, a Fesztivál Színház mind-mind megtelik egy napra gyerekprogramokkal, hogy méltóképpen búcsúztassák a Cifra Palota programsorozat idei évadát. Május 28-án 10 és 15 óra között remek programokkal készülnek. Lesz többek között Boribon muzsikál koncert, Búgócsiga Zenede, Cimbaliband, Daniel Speer Brass és Superar, de interaktív népmese, bábmese és táncház is vár a kicsikre. A foglalkozások mellett a Müpa előtti nagy zöldterületen népi kosaras körhinta, kemencés parasztudvar, hétpróbás játék és még rengeteg játék vár ránk. Minden program ingyenes!

Részletek itt.

2/10

Pirate Empire

Vacsorázzunk Jack Sparrow kapitánnyal!Nagymező utca és a Lovag utca sarkán található Pirate Empire-ben egy kalózhajó fedélzetén, a kapitány kabinjában vagy akár egy kikötőben is elfogyaszthatjuk az ebédet vagy a vacsorát. Mintha maga Jack Sparrow kapitány világába csöppentünk volna, egy kalózfilm szereplőjének érezhetjük itt magunkat. Az ételek elnevezése is követi ezt a tematikát. Vannak nápolyi ihletésű pizzák, de nem hiányoznak a tengeri ételek sem. A kalózos koktélok közül is bőséges kínálat érhető el. 

Érdemes kipróbálni a „Kraken Űző” játékot, amikor a főzetünk mellé az asztalhoz visznek egy koponyát, majd egy mondóka közös elmondása és a koponyába lövés (természetesen díszfegyverrel) után gomolygó füst tör elő. Ha egy igazán különleges programot szeretnénk gyereknapra, szülinapra vagy bármilyen családi eseményre, biztos, hogy ez a látogatás felejthetetlen élmény lesz minden korosztálynak.

Tipp: Ha tovább fokoznánk az élményeket, és a családi ebédet vagy vacsorát kiegészítenénk egy izgalmas játékkal, a közelben arra is van lehetőség. A Magic Rooms látványos szabadulószobái már 8 éves kortól látogathatók. 10 éves kortól pedig az Ezeréves Sólyommal megtalálhatjuk az Erő templomának bolygóját és az ősi Jedi-kódexet. (x)

3/10

Városliget

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat május 27-én és 28-án szervezi meg a Városligeti Gyermeknapot. A kétnapos gyerekünnepen több mint 40 helyszínen, két színpadon várják a fellépők a látogatókat. Lesz internetsátor, benne a biztonságos internethasználattal kapcsolatos interaktív játékok, Sportsziget, lovasterápiás bemutató, focikupa. A Nemzetek Utcájában nagykövetségek, kulturális intézetek mutatják be országuk hagyományait, gasztronómiai sajátosságait, szokásait. Minden program ingyenes!

Részletek itt.

4/10

Budapest Garden

Óbudán találjuk Budapest egyik legnagyobb szórakoztatókomplexumát, ahol nem vicc az a szlogen, hogy náluk minden nap gyereknap. A 13 000 négyzetméteres helyszínen mindenki találhat magának harapni- és innivalót, illetve szórakozási lehetőséget. Ha megéheztünk vagy megszomjaztunk, irány a Fröccsbár, a Beach Bar, a Street Food Udvar, az Őrház BBQ, a Láng  Fánk vagy a Deep Burger. Ha szívesen bográcsoznánk vagy grilleznénk, arra is van lehetőség. Ebéd után kényelmesen ejtőzhetünk a nagy parkban, miközben élvezhetjük a dunai panorámát. Egész nyáron át tart a kertmoziszezon, a szabad ég alatt ingyenesen nézhetünk jobbnál jobb filmeket. Ha inkább mozgással ütnénk el az időt, ott a trambulinpark, a műfüves focipálya, a skate park, de lehet akár pingpongozni és csocsózni is.

Minden hétvége gyereknap programjuk pedig minden szombaton és vasárnap 10 órától nyitja meg kapuit. A kisebbeket ugrálóvár és egy szuper játszótér várja, valamint nagy kedvenc a tűzoltós program. Emellett az animátorok számtalan vezetett játékkal készülnek, például íjászat, cornhole, kooperációs ernyő, tollas, sor- és váltóverseny, trambulinkidobós, foci, célba dobás.

Tipp: Bár a Budapest Gardenben minden hétvége gyereknap, május 28-án ráadásként gyereknapi extra programok is lesznek. Az Óriás Buborékshow keretében kipróbálhatjuk, milyen egy hatalmas buborék belsejében, de lesz cirkuszi kavalkád is zsonglőrökkel, artistákkal és kötéltáncosokkal. (x)

5/10

Pénzmúzeum

Május 28-án, vasárnap gyereknap alkalmából nyílt nap lesz a Pénzmúzeumban, így előzetes regisztráció nélkül, ingyenesen lesz látogatható a kiállítás. Emellett arcfestés, bábelőadás, múzeumpedagógiai foglalkozás is vár ránk. Hogy mennyi mindent láttunk a Pénzmúzeumban, és milyen interaktív elemeket próbáltunk ki, arról itt írtunk bővebben.

Részletek itt.

6/10

Gyermekvasút

Az élményekkel teli utazáson kívül Hűvösvölgy állomáson május 28-án 10 és 17 óra között családi programokkal készülnek gyereknap alkalmából. A kisebbeknek lesz arcfestés, óriás színező, óriás társasjáték, alkotóház, ugrálóvár, akadálypálya, gyermekvasúti legójárművek, egyenruhás fotózás. Az érdeklődők kívül-belül megnézhetnek egy tűzoltóautót, és felszállhatnak egy nosztalgiabuszra is, hajtányozhatnak, és fenntartható terepasztal, valamint vonatszimulátor is várja őket. A KRESZ-pályán a helyes közlekedés szabályaival ismerkedhetnek meg a gyerekek. Május 28-án, gyereknapon a 18 éven aluliak díjmentesen utazhatnak a Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton, a vonatok 40-50 percenként indulnak.

Részletek itt.

7/10

Vasúttörténeti Park

Május 27-én és 28-án, két teljes napon át 10 és 18 óra között a gyerekeké a főszerep a Vasúttörténeti Parkban. A közel 70 000 négyzetméteres területén egymást érik a szórakoztató és színes programok, beleértve az Orient-csarnokot is. Fellép majd az Apacuka zenekar, Kalap Jakab, Halász Judit, a Kiskalász zenekar, a Fabula Bábszínház és az Alma Együttes, de lesznek játékok, kézművesprogramok, illetve lehet majd kertivasutazni, hajtányozni és kipróbálni a fordítókorongot. A rendezvény idei újítása, a Gasztro-Udvar széles kínálattal várja a megéhezett családokat, így pizzával, hamburgerrel, hot doggal, vegán és gluténmentes finomságokkal.

Részletek itt.

8/10

Piczinke Póniudvar

Csillebérc közelében, a Konkoly-Thege Miklós úton található Piczinke Póniudvarban olyan, mintha a nagyi vidéki házába látogatnánk. Van szuper játszótér, állatok, friss levegő, mindez a városban, mégis annak zajától távol. A háromnapos hétvégén, május 27-től 29-ig mindezek mellett kézművesprogramokkal is készülnek, de lesznek kifejezetten a pünkösdhöz kapcsolódó játékok, mint például pünkösdi rózsahajtó, lufimalac-kergető, pünkösdikirály- és királynő-fotósarok. 

Részletek itt.

Címkék