Az elmúlt években egyre többen fedeztük föl azt az örömet, amit a szobanövényekről való gondoskodás jelent, és szerencsére egyre több a hozzájuk kapcsolódó minőségi szolgáltatás is a városban. Most összeválogattunk néhány szuper, egyedi hangulatú virágboltot, ahol a szép növények mellett nemcsak hozzájuk illő kiegészítőket, hanem szakszerű gondozási tanácsokat, tippeket is kaphatunk.

1/6

plante.

A skandináv minimalizmushoz az egyszerű formák, a természetes anyagok és a visszafogott színek legalább annyira hozzátartoznak, mint az egészségesen zöldellő növények. A plante.-nál a csodás virágokon kívül abban is segítenek nekünk, hogy minél tökéletesebben tudjuk frissen megszerzett kedvencünket egy ilyen hangulatú környezetbe illeszteni kiegészítők, kaspók és virágtartók segítségével. A bolt szolgáltatásai széles körűek, tudatos növénytartással, illetve lakásdekorációkkal kapcsolatos workshopok és bő termékkínálattal rendelkező webshop is várja a vásárlókat. 

2/6

Moai Jungle

A Moai Jungle 2020 óta elégíti ki a növénybolondok igényeit, mintegy 100-féle – többségében Hollandiából érkező – növénnyel, amelyek között a legismertebb zöldektől a gyűjtői ritkaságokig rengetegféle darabot találunk, a pletykától a Sansevierián át egészen a legkülönbözőbb Monstera-típusok csodás arzenáljáig. A webshopon keresztül is vásárolhatunk, azonban érdemes betérni a boltba, hiszen a helyszínen a szakszerű gondozási tanácsok mellett finom kávét és teát is kínálnak, amitigazi dzsungelhangulatban fogyaszthatunk el

3/6

Pilea Projekt

A MOME-n formatervezőként, illetve tárgyalkotóként végzett tulajdonosok koncepciójának megfelelően a kis üzletben hamarosan saját tervezésű tárgyakat is találunk majd a szép és egészséges fikuszok, pileák és filodendronok mellett, amiket egyesével, magyar kertészetekből válogattak össze. A helyszín hangulatát pedig a nagymama szakajtója, vintage sámli és más preloved tárgyak teszik igazán szerethetővé

4/6

Sasplant

Az üzlet hatalmas, üvegezett kirakata előtt elsétálni olyan érzés, mintha egy arborétumot nézegetnénk, így akkor is jó érzés ellátogatni a bolthoz, ha éppen nem szeretnénk virágot venni magunknak. A szépséges csokrok friss és szakszerűen gondozott virágokból készülnek, továbbá gyönyörű szobanövények közül is válogathatunk. 

 

5/6

Laura Virág

Szintén gyönyörű, mindig az évszaknak, a közelgő ünnepeknek megfelelő kirakat és egy nagyon kedves, lelkes kereskedő. Ez emeli ki a Laura Virágot az egyébként is szépséges kínálatból. A Laura Virágban egyébként nemcsak csokrokat, vágott virágot, de növényes lakásdekorokat, az évszaknak megfelelő kosarakat, díszeket is vásárolhatunk, ünnepek előtt pedig tuti tippekkel várják az urakat is. 

6/6

Arioso Budapest

Az Arioso tágas tere oázisként vonzza magához a nyugalomra vágyókat a forgalmas Király utcában. A virágok látványa és a lakásdekorációk mindenkire nyugtató hatással vannak, az üzlet több egymásból nyíló helyiségből áll, és túlnyomó többségben a valódira szinte 100%-ban hasonlító művirágokat árulnak. A jobb oldali részen egy kávézó és egy lakberendezési üzlet működik. 

Címkék