Elérkezett az újévi fogadalmak ideje. Az elmúlt év összegzése és az előttünk álló időszak tervei mellett nem árt lassítani sem. 2022 nem volt könnyű, és bármi is a célunk a következőre, érdemes testileg és lelkileg is felkészülni rá. Egy év eleji hosszú hétvége tökéletes módja a kikapcsolódásnak, de akár már nyárra is tervezhetünk. Nemcsak külföldre érdemes menni, hazánk is számos kincset és felfedeznivalót tartogat, így most mi is kiszakadunk Budapestről, és izgalmas kalandra indulunk a fővároson túlra.

Kényeztető wellness, jó ételek és italok, pihentető alvás egy kényelmes szállodában, esetleg nagy séták egy kisvárosban? Hazánk tele van szebbnél szebb fürdővárosokkal és szállodákkal, hagyjuk itt a fővárost egy kis időre, és válasszunk az itthoni kínálatból! Kedvenc városainkból és hoteleinkből szedtünk össze most egy csokorra valót, a moderntől a klasszikusig.

1/8

Eger: legendás történelem és kényelem

Eger nemcsak a történelmi múlt miatt érdemes a látogatásra, de a város az utóbbi évtizedekben fantasztikus változásokon ment keresztül. A pezsgő kulturális élet, a jobbnál jobb éttermek, szórakozóhelyek, múzeumok és a fürdő miatt is megéri eltölteni itt pár napot. Ha pedig egy igazán híres, minden igényt kielégítő szállást keresünk, válasszuk a Hotel Eger & Parkot, ami Eger szívében, a bazilika és a színház szomszédságában várja vendégeit. A szálloda két részből áll: a modern Hotel Eger és a műemlék jellegű épületben kialakított Hotel Park épületszárnyból, így biztos mindenki megtalálja benne a hozzá leginkább illő szobát. A szállásról minden látnivalót könnyen elérhetünk, csak egy rövid sétányi távra van a fürdőtől is, aminek a belépője már a szobaárban is benne van.

2/8

Szeged: aktív pihenés a napfény városában

Ha egy nagyobb, igazán modern városra vágyunk, akkor Szeged a tökéletes úti cél. Történelmi látnivalókban gazdag, fantasztikus építészete és a kulturális események mellett gasztronómiai gyöngyszemek, sportesemények és a gyönyörű Tisza-part is vár ránk. Ha pedig a pihenést egy igazán mozgalmas wellnessélmény jelenti számunkra, a legjobb választás a Hunguest Hotel Forrás. A belvárostól alig 10 perc sétára található hotel közvetlen összeköttetésben áll a Napfényfürdő Aquapolis Szeged fürdőkomplexummal. A 3000 fő befogadására képes wellness-, élmény- és gyógyászati komplexum garantált szórakozást nyújt az egész családnak, a szálloda pedig számtalan szolgáltatással gondoskodik a kényelmünkről és a pihenésről.

3/8

Hajdúszoboszló: relaxálás a gyógyvízben

Az Alföld legismertebb fürdővárosának, Hajdúszoboszlónak a medencéit egyszer mindenkinek látnia kell! A gyógyhatású víz testnek és léleknek is pihenést nyújt, de ha mozgalmasabban szeretnénk eltölteni a szabadságunkat, itt aztán minden korosztály megtalálja a neki való programot. Ha több napra érkezünk, tökéletes választás a Hunguest Hotel Aqua-Sol. Ez az egyetlen hajdúszoboszlói szálloda, aminek a vendégei egész évben külön belépőjegy váltása nélkül, egy zárt folyosón sétálhatnak át a fedett AQUA-PALACE Élményfürdőbe, a HUNGAROSPA Gyógyfürdőbe és azon keresztül a strandra is. A szálloda vendégeként díjtalanul, alapszolgáltatásként vehetjük igénybe az összesen 20 medencét, a gyógyfürdőben, a strandon és az Aqua-Palace területén is.

4/8

Bükfürdő: kalandok szárazon és vízen

Az ország nagyobb múltú fürdőhelyei közé tartozik Bükfürdő. Az itt talált termálvíz magas ásványianyag-tartalmának köszönhetően igen hatékony, és számtalan egészségügyi problémára van jó hatással. De a város nem csak a víz szerelmeseinek jó célpont: a sportcentrumok, a remek golfpálya, a kirándulási lehetőségek és a nyári fesztiválok miatt is érdemes ellátogatni ide. A frissen felújított és több szálloda egyesüléséből létrejött Hunguest Bük remek választás, ha több napra érkezünk. A szállodából közvetlenül elérhető Bükfürdő Thermal & Spa számtalan medencével, élményelemmel, wellnessrészleggel és gyógyászati szolgáltatással vár minden korosztályt.

5/8

Gyula: jó ételek, pezsgés és nyugalom

Gyuláról legtöbbünknek először a világhíres kolbász és a pálinka ugrik be, de a gyulai vár és a Várfürdő is nagyon népszerűvé tették a várost. A vár színházi előadásai, a víz gyógyító ereje, a túrázási lehetőségek és a vendégszeretet mind garancia arra, hogy kellemes pár napot töltsünk el ezen a vidéken. Ha olyan szállodát keresünk, ami közvetlen átjárást biztosít a Várfürdőbe, válasszuk a Hunguest Hotel Erkelt! A vár és a csónakázótó szomszédságában álló barátságos szállodában remek ételekkel és minden igényt kielégítő szobákkal várják a vendégeket. A szomszédos Várfürdő pedig 5000 négyzetméter vízfelülettel, 19 fedett, illetve szabadtéri medencével biztosítja a kikapcsolódást.

6/8

Nyíregyháza: pihenés az attrakciók városában

Ha igazán színes és változatos pár napra vágyunk, Nyíregyházában nem fogunk csalódni. A város híres állatkertje mellett botanikus kert, színház, számtalan múzeum, tavak és fürdők várnak ránk. A Hunguest Hotel Sóstó Nyíregyháza legújabb szállodája: egy gyönyörű tölgyerdővel körbeölelt környezetben található, és közvetlen összeköttetésben áll az AQUARIUS Élményfürdő komplexumával. A szálloda közelében található az 5000 állatnak helyet adó Sóstó Zoo és Kelet-Magyarország egyetlen szabadtéri skanzenje is, ha pedig belefáradtunk a kalandozásokba, a szálloda hangulatos étterme exkluzív ételkínálattal vár ránk.

7/8

Zalakaros: fürdőváros igényes fürdőzőknek

Zalakaros az itt talált termálvíznek köszönheti, hogy a 60-as évek óta kedvelt úti célja a pihenni és kikapcsolódni vágyó családoknak. A gyógyvíz nemzetközi hírű, így számtalan külföldi keresi fel évről évre a fürdőt és a környékbeli szállodákat. Ha szállást keresünk, a Hunguest Hotel Freya remek választás: a szállodának közvetlen, zárt átjárója van a Zalakarosi Fürdőbe, így fürdőköpenyben is kényelmesen átsétálhatunk egy fürdőzésre. Akár romantikázunk, akár gyerekekkel érkezünk, mindenki megtalálja a neki való programot. A gyerekekre játszóház, családi szauna, homokozó vár, a pihenni vágyó felnőttek pedig wellnesskezelésekkel kényeztethetik magukat.

8/8

Hévíz: az élet forrása

A világszerte ismert és kedvelt Hévíz remek helyszín egy évkezdő pihenésre vagy egy nyári feltöltődésre. A gyógyvíz és a gyógyhatású iszap ereje feltölt, a gyönyörű környezet pedig garantáltan kikapcsol minden idelátogatót. A város szívében található a Hunguest Hotel Panoráma, ami összeépült a világhírű gyógyászati és fürdőközponttal, a hévízi Szent András Gyógycentrummal. Innen pár lépés a sétálóutca, de mozit és múzeumot is találunk, ha kulturális kikapcsolódásra vágyunk.

A cikk a Hunguest Hotels együttműködésével készült el. Ha te is kiruccannál Budapestről, akkor itt tudsz tájékozódni a szállásokról, és akár pár kattintással lefoglalhatod. Használd ki a nyári előfoglalási akciót, mellyel most 15% kedvezménnyel foglalhatsz, a NYAR23 promóciós kóddal, a részleteket itt találod.

Címkék