A szabadulószobák több mint 10 éve bukkantak fel Budapesten, és innen indultak hódító útjukra a világ körül. A logikai feladatokkal, rejtélyes fejtörőkkel és valósághű díszletekkel berendezett lezárt szobák – ahonnan általában 60 percünk van kijutni – népszerűsége a mai napig töretlen. 20 fővárosi szabadulószobát gyűjtöttünk össze, ahol a filmek és a sorozatok rajongói például a Harry Potter, a Trónok harca, a Star Wars vagy a Breaking Bad tematikájára épített interaktív szobákba csöppenhetnek, de akár régészek, kalózok, seriffek, zombivadászok és sok más izgalmas karakter bőrébe is bújhatnak. De találunk szabadulószobát a Csodák Palotájában, és olyan különleges élményekben is részünk lehet, mint a borzongató horrorház, szabadulhatunk labirintusokból, a virtuális valóságból, vagy összemérhetjük tudásunkat a Sweet Escape vetélkedőszobájában.

1/20

Neverland

A Neverland a Dohány utcában hét különböző tematikájú, high-tech szabadulószobával vár, melyek élethű díszletekkel és autentikus kellékekkel teszik felejthetetlenné a szórakozást. Szabadulhatunk az Azték sírkamrából, melynek megalkotásához a szoba tervezői egészen Guatemaláig utaztak. De vár ránk börtön, zárt osztály, máguspróba, a vadnyugat, Csernobil és egy 16 éven aluliaknak nem ajánlott szoba is, ahol egy skizofrén sorozatgyilkos karmai közül kell szabadulnunk. Hamarosan pedig érkezik a Nagy pénzrablás szoba… Ha sikerült megoldani minden rejtélyt, akkor a bárban koktélokkal koccinthatunk a sikerre, az étterem finom fogásai felett pedig megvitathatjuk a kalandokat.


Tipp: A Neverlandben akár privát szobát is bérelhetünk, mely a 60-as évek luxusának jegyében van berendezve, kandallóval, zongorával és saját bárpulttal.

További infók itt.

2/20

Mys

A Jászai Mari tér közelében találjuk a MystiqueRoom szabadulószobáit, ahol 12 újgenerációs szoba szórakoztat, ami azt jelenti, hogy itt nem a lakatok, a mechanikus reteszek és a kulcsok játsszák a főszerepet, hanem mágneses zárak és elektronikus megoldások jelentik a titkok nyitját. A szobák különböző világokra nyitnak kapukat, másodpercek alatt Egyiptomban, Japánban, egy középkori katedrálisban, a Harry Potter világából ismert 9 és ¾ vágányon vagy épp Alice Csodaországában találhatjuk magunkat. Legutóbb személyesen is ellátogattunk hozzájuk, és leteszteltük a legújabb pályát, A Kalapost, melynek csodás díszletei és trükkös feladatai szintén Csodaországba repítettek minket.


Tipp: A szobák közül egyik sem ijesztő, így gyerekekkel is bátran be lehet nevezni egy szuper családi programra.

További infók itt

3/20

Páni

A PÁNiQ-SZOBA egyike volt az első szabadulószobáknak Budapesten, mely 2012-ben nyitotta meg kapuit, ma már a VI. és a VIII. kerületben több helyszínen, összesen 13 pályán kalandozhatunk. A garázsvállalkozásként indult cég már Győrben is nyitott szabadulószobát, sőt az óceánon túl – Los Angelesben (Hollywoodban), Iránban (Sirázban) és Ausztráliában is jelen vannak. Budapesten olyan népszerű filmek és sorozatok elevenednek meg a pályáikon, mint a Predator, az Indiana Jones, a Fűrész, a Trónok harca és a Lost. De megakadályozhatjuk a csernobili katasztrófát is, vagy elmerülhetünk a Lidércnyomás-pálya rémtörténeteiben, de vigyázat, itt végig sötét van a játék alatt!


Tipp: A PÁNiQ-SZOBA mellett érdemes kipróbálni a cég többi attrakcióját is, a Fröcskölőt, a Baltadobálást, vagy ellátogatni a Metal Art Galériába vagy a Szelfi Múzeumba.

További infók itt.

4/20

Magic Rooms Escape Empire

A Magic Rooms Escape Empire kifejezetten családbarát kalandokat ígér, ahol az egyik varázslatos történetből a másikba csöppenhetünk, miközben élvezzük a feladatok profi technikai kivitelezését. A látványos, újgenerációs szabadulószobákban igazi kalandjátékokban vehetünk részt, van két Varázskastély-pálya, egy kalózos sztori, és a Jumanji ihlette szobában is kalandozhatunk. De találunk itt egy több mint 100 négyzetméteres pályát is, ahol Atlantisz elveszett kincseinek nyomába eredhetünk. Ha egy kis borzongásra vágyunk, akkor a Horror Castle mellett tegyük le a voksunkat, az idősebbeknek a Másnaposok szobát ajánljuk, de akár egy szerelmes találkára is beugorhatunk – a Randi szobát ugyanis kifejezetten egy vagy két pár részére tervezték.


Tipp: Ha szeretnénk elmerülni a Harry Potter világában, akkor a szabadulószobák mellett próbáljuk ki a The Magic éttermet, ha pedig kalózos díszletek között kalandoznánk, akkor ugorjunk be a Pirate Empire élményétterembe.

További infók itt

5/20

Scavenger Escape

Ha a hagyományos kincskeresés izgalmát keressük, de vágyunk a modern megoldásokra is, akkor a VII. kerületi Asbóth utcában a helyünk, ahol a Scavenger Escape három szabadulószobával és egy izgalmas kültéri játékkal vár. A zene és a művészetek rajongóinak találták ki a Mozart nyomában szobát, ahová akár kissé konzervatívabb ismerőseinket vagy szeretteinket is nyugodtan elvihetjük, garantáltan élvezni fogják a nyomozást a szélhámos műgyűjtő villájában, ahol Mozart befejezetlen mesterművét kell felkutatnunk. A Rejtélyes rendelő és az Egyiptomi kaland mellett magunkra ölthetjük a kém szerepét is, és Budapest szívében kutathatunk nyomok után a városi kincsvadászaton.


Tipp: Privát rendezvényre vagy csapatépítő programra akár saját játékot is bérelhetünk, a Scavenger Escape által kifejlesztett Movescape mobil szabadulószoba garantáltan feldob bármilyen eseményt.

További infók itt.

6/20

Sweet Escape

A Nagyvárad téri metróállomás közelében találjuk Budapest egyik legjobbra értékelt szabadulószobáját, a családbarát Sweet Escape szabadulószobát. A név a máig népszerű első játékukra utal, melyben változatos, ötletes és egyedi feladványokat, sok-sok fejtörőt és ügyességi feladatot megoldva fedhetjük fel a végtelen csoki titkos receptjét. Az édesszájúaknak kihagyhatatlan a hasonlóan furfangos, mézeskalácsház tematikájú szoba, de cowboyok bőrébe bújva bankot is rabolhatunk vagy kimenthetjük a Bűvös Toronyból a királykisasszonyt. A Sweet Escape ráadásul ár-érték bajnok a verhetetlen árakkal, és a szabadulós játékon túl a helyszínen mókás kvízjátékot és szabadtéri kincskereső játékot is kínál, ha többórás vagy épp többkörös, színes csapatépítő programot tervezünk cégünkosztályunk, vagy családunk számára. (x)


Tipp: Ha csapatépítő programot szerveznénk, akkor az új, interaktív nyomógombos kvízjátékot mindenképpen ajánljuk, ami Vetélkedőszoba néven fut.

További infók itt.

7/20

Exit The Room

Igazi csapatjátékra invitál a kereken 10. születésnapját ünneplő Exit The Room, ahol meglepő fordulatok, fény- és hangeffektek garantálják azt, hogy magával ragadjon minket a játék hangulata és a hely atmoszférája. A hét különböző szabadulószoba szó szerint őrületes kalandokat ígér: a Madness szobában az őrült professzor laborjának titkait kell megfejtenünk, de szabadulhatunk rejtélyes, elhagyatott börtönből, megfékezhetjük a zombiapokalipszist, megakadályozhatjuk a III. világháború kirobbanását, sőt akár elutazhatunk egészen Japánig vagy az aztékok birodalmába. A Tetthely 95 szabadulószoba pedig az első budapesti szabadulós játék, a Parapark egyik klasszikus játékát eleveníti meg 2012-ből, ahol motelszobában nyomozhatunk egy gyilkossági ügyben.


Tipp: Érdemes résen lenni, mert a 10 éves szülinap kapcsán szuper kedvezmények várnak ránk.

További infók itt.

8/20

Escape Zone

A VI. kerület mélyén, a Dessewffy utca 25. alatt találjuk az Escape Zone szabadulószobáit, melyek közül három játék különlegessége, hogy valódi labirintusokból kell kijutnunk, mielőtt megfejtjük a szobák végső titkait. A Labirintus kastély pályáján Véressy gróf őrült terveit kell megakadályoznunk, a Félelem labirintusa játékban pedig egy zombihadsereget kell legyőznünk. Ezt a két szobát idősebbeknek ajánljuk, viszont jó hír, hogy nemrég megnyitott a Mágikus kastély labirintuspálya, mely kifejezetten családbarát, ráadásul végig mesebeli karakterek segítik a játékosokat a feladatok megoldásában, ennek köszönhetően a legkisebb korosztály is sikerrel kiszabadulhat. 

 
Tipp: Ha labirintusmentes szabadulószobát keresünk, akkor két filmtörténeti klasszikus díszletei között is próbára tehetjük magunkat, a Csillagok háborúja és a Vissza a jövőbe szobákban a kedvenc filmes karaktereink bőrébe bújhatunk.

További infók itt

9/20

Ilockedyou

Az Ilockedyou három helyszínen is vár minket, a VI. kerületi Zichy Jenő és Jókai utcában öt szobát, míg a IX. kerületi Lónyay utcában három szobát találunk. Az újgenerációs játékok során fény-, hang-, mozgás- és rezgésérzékelők vesznek körül minket, melyek láthatatlanul olvadnak bele a környezetbe, és mind különböző hatásokat és eseményeket váltanak ki. Így lehetséges, hogy egy gombnyomásra megváltozik a játékmenet, csapdába kerülünk, vagy hirtelen Jokerrel kell csetelnünk. A fő hangsúly a filmes és sorozatos tematikájú szobákon van, két játék a Harry Potter világába kalauzol minket, a Bosszúállókkal is duplázhatunk, de a Jurrasic Park, Az éhezők viadala, a Batman és a Trónok harca is megelevenedik az Ilockedyou szobáiban.


Tipp: Ha nincs kedvünk kimozdulni, akkor otthon is átélhetjük a szabadulószobák adta élményt egy digitális játékkal, amit az Ilockedyou csapata fejlesztett ki.

További infók itt

10/20

Csodák Palotája

A Kolosy téren 5000 négyzetméteren, 2 emeleten közel 250 játékkal, 8 tematikus részleggel, 5 és 9D-s mozival, tudományos show-műsorokkal, sőt még szabadulószobákkal is vár ránk a Csodák Palotája, mely több mint 25 éve mesél játékosan és interaktívan a tudományról. Az izgalmas attrakciók mellett négy szabadulószoba is tartogat kalandokat, melyek négy különböző tudományterületre kalauzolnak el minket. A Mérnök szobájában megalkothatjuk a következő nagy találmányt, a Vészhelyzet során orvosok bőrébe bújhatunk, a Világjáró szobában egy régészprofesszor kéri a csapat segítségét, a Megújuló városban pedig zöldenergiával segíthetünk egy légszennyezés miatt bajba jutott településen. (x)


Tipp: A Csodák Palotájába ellátogatni egész napos családi program lehet, a szabadulószobák előtt vagy után próbáljuk ki a többi attrakciót is, mi már leteszteltük, és nagyon szerettük!

További infók itt

11/20

PLAY – Az Élő Társasjáték

A PLAY 9 éve várja a VII. kerületi Rózsa utcában azokat, akik belecsöppennének egy igazi társasjátékba. Itt a tárgyak nincsenek elrejtve, és a keresgéléssel ellentétben a logikai és az asszociációs feladatokon van a hangsúly. A szobákat kifejezetten az idősebb korosztály részére tervezték, így a pályák 14 és 16 éves kor felett ajánlottak. A Da Vinci titkai játék során egy professzor rejtélyes szobájában nyomozhatunk, a Drakula & Frankenstein szobában pedig a mágia, a tudomány és egy ördögi szerkezet lesz rajtunk kívül a főszerepben. A PLAY harmadik pályáján pedig egyenesen Hasfelmetsző Jack rejtekhelyére léphetünk be. A játék olyannyira nehéz, hogy a csapatok csupán 15 százaléka tud kijutni, pedig itt 90 perc áll rendelkezésünkre a rejtély megoldására. Igazi kihívás!


Tipp: A PLAY-nél a gyerkőcök sem maradnak hoppon, vannak letölthető, kinyomtatható szabadulószobák, amiket a szülők tudnak installálni, így otthon is lehet játszani.

További infók itt

12/20

E-Exit szabadulószoba

2014-ben nyitotta meg kapuit a Nyár utcában az E-Exit szabadulószoba, ahol hagyományos, lakatokkal és kulcsokkal operáló szobákat és új technológiákkal felszerelt pályákat is találunk. A játékok egyedi tematikákra épülnek, melyek játékmenetét és izgalmas dekorációját egytől egyig az E-Exit csapata fejlesztette. A Santa Muerte játék témája a színes mexikói halloweent eleveníti meg Frida Kahlo és a Coco rajzfilm stílusában. A Menny és Pokol szoba igazi közönségkedvenc az egyedi játékmenetnek és a változatos feladványoknak köszönhetően. A Titkos metró vérbeli steampunk szoba, Jules Verne regényeinek hangulatát idézi, az 1984-Nagy testvér szobában pedig agytornáztató rejtvények, lakatok, kulcsok és kódok is nagy szerepet kapnak.


Tipp: A Titkos metró szoba igazi kihívás, mivel ez a legnehezebb pálya, ezért itt 60 perc helyett 75 percünk van arra, hogy megoldjunk minden feladatot és kiszabaduljunk.

További infók itt

13/20

MysteryGames

A MysteryGames különleges szobáit a Zichy Jenő utcában találjuk, már az előtérbe belépve egy másik világba csöppenünk, igazi steampunk hangulat uralkodik a helyiségben, ahonnan különböző mágikus vagy épp horrorisztikus kalandokba léphetünk át. A Roxfort és a Legendás állatok szoba egy vérbeli Harry Potter-világban játszódó sztorival szórakoztat, de ellátogathatunk a maja birodalomba, kalandozhatunk egy múzeum egyiptomi gyűjteményében, a Mélység titka szobában egy tengeralattjáróba zárva találjuk magunkat, az Alien vs Predator játékban pedig egy valódi horrorsztorit élhetünk át.

Tipp: A Mystery Gameshez tartozó, V. kerületi Budapest Escape-ben további szabadulószobákat találunk: a Jumanji pálya a dzsungel mélyére kalauzol, a Kleopátra kincse pedig a fáraók világába repít minket.

További infók itt és itt.

14/20

Locked Room Budapest

A Locked Room két helyszínen is vár minket, összesen 11 szobával. A Székely Mihály utcában találjuk magát a Locked Roomot, ahol a váratlan fordulatokat tartogató, közönségkedvenc Motel, a kisebb csapattal vagy akár két fővel is játszható Zodiákus gyilkos, a haladóknak ajánlott Sevenhill kórházas szoba, a legújabb generációs, high-tech Bunker Heist játék és a többszörös díjnyertes Sorozatgyilkos szoba garantálja a szórakozást. Nemrég pedig megnyitott a Heisenberg project játék, mely hangulatában és feladat-összeállításában a népszerű Breaking Bad sorozat népszerű jelenetein alapul. Az AROOM családbarát pályái a Király utcában kaptak helyet, itt zombivadászokká és kalózokká lényegülhetünk át, vagy egy szellemkastélyban bolyonghatunk, de vár a kétemeletes Escobar ház és egy valódi metrómegálló is.


Tipp: A Breaking Bad ihlette szoba helyszínei megszólalásig hasonlítanak az eredetihez, a játék pedig apró sikerélményekkel folyamatosan fenntartja az érdeklődést akkor is, ha valaki nem látta a sorozatot vagy nem szabadulószoba-rajongó.

További infók itt

15/20

Időcsapda

Az Időcsapda több szobájában is varázslóknak és boszorkányoknak érezhetjük magunkat, miközben pálcáink segítségével kiutat találunk az Odúból, a Titkok kamrájából vagy épp a Sötét mágusok börtönéből. Akik a borzongatóbb kihívásokat kedvelik, azok menekülhetnek a pszichopata gyilkos rejtekhelyéről, nyomozhatnak a CSI ügynökeiként, vagy megakadályozhatják a csernobili atomkatasztrófát.


Tipp: Ha maratoni kihívásra vágyunk, a hasonló témájú pályák összekötésével egy 2-3 órás játékélményt is elérhetünk.
 
További infók itt

16/20

Gozsdu Mission

A Gozsdu Mission szabadulószobáiban bújhatunk varázslóinasok bőrébe, de próbálhatunk megszökni egy börtöncellából is, vagy teljesíthetjük Don Francesco maffiafőnök titokzatos megbízásait. Legújabb szobájukban egy bányászmérnök műhelyében találjuk magunkat, ahol megpróbálhatunk aranyat készíteni az alkimisták ősi módszereivel.


Tipp: A legkülönlegesebb (és legnehezebb) kihívást a White Mission rejti, ahol egy szokatlanul üres, szinte szürreális hangulatú helyiségben kell megtalálnunk a kijutáshoz szükséges nyomokat.
 
További infók itt

17/20

Logic Arena Szabadulószoba

Ha valaha megfordult a fejünkben, hogy milyen lehet átélni egy nagyszabású bankrablást, a Logic Arenában megtehetjük, mindössze a beépített embereink nyomait kell követnünk a zsákmányig. De vigyázat, mert könnyen a börtönszobában találhatjuk magunkat.


Tipp: A Katasztrófa nevű szobában egy pusztító földrengés elől kell menekülnük, amit a talpunk alatt mozgó padló még élethűbbé tesz.
 
További infók itt

18/20

HorrorFactory Szabadulószoba

Ha szeretnénk a szabadulószoba élményét ötvözni egy nagy adag jóleső rettegéssel, és belépnénk egy közönségkedvenc horrorfilm világába, akkor a Múzeum körúti HorrorFactoryben a helyünk. A pályák az egyik legrettegetteb filmet, a Fűrészt idézik meg, a nagy kérdés pedig, hogy ki tudunk-e szabadulni a Kirakós gyilkos karmai közül. A Fűrész 1. pálya a film ikonikus fürdőszobájába repít minket, ahonnan nem lesz egyszerű kijutni, a Fűrész 2. pályán pedig a filmből ismert csapdákkal kell megbirkózni. Természetesen egyik feladat sem rejt veszélyt magában, de az ijedség garantált.


Tipp: A pályák nem egyszerűek, így remek kihívást tartogatnak a tapasztaltabb csapatok számára is.

További infók itt

19/20

Nightmare in Budapest

A Rákóczi út és a Nagy Diófa utca kereszteződésében bújik meg Budapest legfélelmetesebb alagsora, ugyanis a Nightmare in Budapest fő profilja a Horrorház, és a szabadulószobáik sem a klasszikus értelemben vett kijutós játékok. A Horrorházban egyedileg készített díszletek, speciális fény- és hangeffektek között „életre kelt”, vérszomjas, őrült gyilkosok tartanak minket rettegésben. Az interaktív horrorszínházban egy 400 négyzetméteres pincében haladunk szobáról szobára, hol sötét labirintusból kell szabadulnunk, hol pedig apró feladatok megoldásával vagy a házban „élők” segítségével tudunk előrejutni.

Tipp: A Horrorház mellett két szabadulójáték is rémisztő kalandokat ígér, az Élve eltemetve játékban egy 2 fős koporsóból kell szabadulnunk, a Horrortanyán pedig váratlan látogatók felbukkanására számíthatunk.

További infók itt

20/20

Démonblokk

2019-ben nyitotta meg kapuit a Démonblokk, mely szintén nem a klasszikus szabadulószobák műfaját erősíti, itt ugyanis a virtuális valóság különböző digitális világaiból kell kiutat találnunk. A VR-eszközök használatát percek alatt elsajátíthatjuk, és miután felocsúdtunk a VR-élmény hatása alól, igazi kalandokra indulhatunk, és akár egyedül, akár 6 fős csapattal is játszhatunk. Hazánk első VR-szabadulószobájában megmenthetjük a tűzvésztől a Notre Dame épületét, 1928-ban találhatjuk magunkat, Nebka ősi piramisának rejtélye után nyomozva, de akár Alice Csodaországába is belecsöppenhetünk. 10 éves kortól családi játékok is várnak, például a Dzsungelkaland, a rajzfilmes Smash Point vagy éppen egy karácsonyi küldetés. A horror- és a sci-fi-sztorik rajongói sem maradnak hoppon, de akár harcolós játékokban is részt vehetünk, ahol íjászkodhatunk vagy lövöldözhetünk.


Tipp: Ha szeretnénk hazavinni a szabadulószoba élményét, akkor érdemes körülnézni a shopban, ahol különféle társasjátékok közül válogathatunk.

További infók itt

Címkék