Nem fogunk farkasokkal táncolni, sokkal inkább a szomjunkat oltjuk majd az állatok között ebben a bődületes melegben. Állatokról elnevezett bárokat, presszókat, kocsmákat, kávézókat és egyéb találkozóhelyeket gyűjtöttünk csokorba, hogy barátainkkal együtt valahogy átvészeljük a ránk váró nyár végi kánikulát, de kulturáltan, visszafogottan és tüskementesen javasoljuk mindenkinek a (de)hidratálást, ugyanis a 35 fok közel sem a gödényeknek való...

1/10

Fekete

Kezdjük egy vérbeli kultúrkocsmával, a Dob utcai Fekete Kutyával, ami nem akar semmilyen lenni, csak önmaga, és pont ettől lesz a város egyik legjobb kocsmája. A Kutya tényleg egy emberközeli hely, ahol az extra söröktől a rövideken, a hosszúkon át egészen a sörkorcsolyákig, a helyben készült tapasokig és szendvicsekig minden van, ami egy jó kocsmát kiváló kocsmává tesz. Erzsébetváros, mi így szeretünk!

2/10

Szomjas Farkas

Ha már arra járunk, akkor érdemes átsétálnunk szembe, a Dob utca farkasának, Palágyi Norbinak a minimalista elemekkel kialakított, de remek sörkínálattal rendelkező kraftkocsmájába, a Szomjas Farkasba, ahol a csapon Brew Your Mind sörrel is rendre találkozhatunk! Nemrég nemcsak a kisfia, Borisz született meg, hanem az első Tejfakasztó pale ale söre is, amit a nagy esemény hírére két hét alatt elkapkodtak, de utánpótlása hamarosan várható. A Farkas nem csak a környékbelieknek kötelező!

3/10

Schrödinger

Nem kell messzire mennünk a Schrödinger Macskája Barhoz sem, elég a Kertész utcáig caplatnunk. A Macska alapvetően egy spiritbár, ahol a kisüzemi sörök és a signature-cocktailok mellett inkább az égetett szeszek – kiváltképp a ginek – vannak a fókuszban. A minőségi italok és az art deco stílusú beltér hamar elfeledteti velünk, hogy tulajdonképpen a bulinegyedben vagyunk, elsődlegesen nem is a turistákra, hanem az igényes hazai törzsközönségre épít. Ráadásul idén Budapesten is megrendezik a Cocktail Weeket, amelynek keretében augusztus 29. és szeptember 4. között  összesen 30 helyszínen – a város legjobb bárjaiban és éttermeiben kóstolhattok akciósan kiváló koktélokat, természetesen a Macskában is.

4/10

Zsiráf

Az akusztikus koncerteknek és jó ízlésű DJ-knek is helyet adó Zsiráfot a Nyugati pályaudvar mellett ismertük és szerettük meg, de pár éve a Széllkapu Parkban álló egységükkel a budai oldalt is meghódították, ahol a nápolyi pizzák mellett szuper koktélok közül válogathatunk kedvünkre. Trendi, fiatalos, üdítő, de minden korosztálynak szóló élményt nyújt a Zsiráf, ahol nemegyszer építettük már a We Love Budapest csapatát.

5/10

Csiga

A Rákóczi téren található Józsefváros egyik legnépszerűbb helye, a Csiga Cafe, ami inkább melegkonyhás kocsma, mint kávézó vagy bár, és mindaz megvan benne, ami egy jó romkocsmába csak kellhet. Galériás, keleties beütésű kávéházhangulat Csepel varrógépasztallal és a menükártyán szereplő nevű, rendkívül készséges felszolgálókkal: a Csigában ücsörögve csak úgy elröppennek velünk az órák.

6/10

Fecske Presszó

A Kálvin tér környékének egyik kedvenc heti menüs helye a Fecske Presszó, ami az egyetemi vizsgaidőszak és a hétvégi partizások alaplazítóhelye is egyben. Sörök, fröccsök, koktélok, gin-tonikok, csirkepaprikás és mákos guba: ezt a helyet nekünk találták ki!

7/10

Pingvin Söröző

Ha vérbeli meccsnézős, karaokézós kocsmarajongó partihuligán vagy, és nem hallottál még a Pingvinről – főleg, ha budai vagy –, akkor vagy nem mondasz igazat, vagy szégyelld el magad! A Pingvinben nemcsak válogatott meccseken lehet sírva vigadni vagy kéthetente énekelni a közönség előtt, de még bárkvízekben is részt tudsz venni le- és elfogyasztható nyereményekért. A Pingvin egy intézmény. Vitának helye nincs!

8/10

Fehér Nyúl Brewery & Taproom

Nyúlüreg a Soroksári úton – írtuk bő 4 éve a Fehér Nyúl főzde taproomjának megnyitásakor. Az egykori kisüzemi sörforradalom egyik zászlóshajója nemcsak a vagány, pszichedelikus címkevilága miatt nagy kedvencünk már a kezdetektől, hanem karakán, kompromisszummentes és bevállalós ízű sörei miatt is. Megkerülhetetlen tényező a Nyúl, de ki és miért akarná egyáltalán megkerülni?!

9/10

Gepárd

Három éve költözött a Szerb utcába a Gepárd, amit a Belgrád rakparti múltját tekintve akár régi motorosnak is mondhatnánk, ha nem űrhajó lenne a másik neve. Nemcsak a nevében és a kialakításában, hanem a kínálatában is ritka stílusos borbár lévén igazi gyűjtőhelye a fővonalas és a kissé talán különc borrajongóknak is. Biztos randihelyszín, ahol a meleg mellett a világ gondjai elől is elbújhatunk.

10/10

Majomhoz

Zárásul pedig aki esetleg a Városmajor környékén jár, annak erősen ajánljuk, hogy térjen be a Majomhoz, ami Buda titkos kertje. Budán eleve nem nagy a merítés szórakozóhelyek tekintetében, ezért is kell megbecsülni az ilyen fancy helyeket, ahova barátokkal, barátnőkkel, vegyes társasággal vagy akár kutyasétáltatás közben is be lehet (kell!) ülni egy pohár borra, pár falatra vagy egy hideg fröccsre.

Címkék