Keresés EN

Ez is érdekelheti

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Éjszakai élet

Pici Bar & Nighttaqueria

A Pici bár egy olyan „törzshely” a VIII. kerületben, ahova betérve azonnal otthon érezzük magunkat: parányi méretű, mégis hangulatos, és olyan érzés, mintha csak a haverunkhoz ugrottunk volna fel.

Éjszakai élet

Francia pszichedelikusok, a kalapos dán technókirály és a popvilág legbizarrabb arca – 4. napi Sziget-ajánló

A Sziget Fesztivál negyedik napján már mindenki rutinos fesztiválozóként járkál helyszínről helyszínre, melyek között azért már megvannak a kedvencei. A szombati programból 5 helyszín 10 fellépőjét ajánljuk az orosz-német queer poptól a francia pszichedelikus rockon át a Fekete Párduc soundtrackjére is felkerült dél-afrikai rappercsajig.

1/10

Black Honey (UK)

A 2014 óta létező, négytagú angol indie rockzenekar Brightonban alakult és pár EP-t követően 2018-ban adtak ki először nagylemezt, majd tavaly egy másodikat, ami egészen 7. helyig emelkedett a brit listán. Nyers, vagány rockzenéjük tökéletes indítása lesz a szombatnak, és olyan élményt ígér, amitől a gitáros-énekes, a flegmaarcú vamp, Izzy Phillips alakja egész nap velünk marad. 

 • Helyszín: FreeDome
 • Időpont: 17.00

2/10

Yugen Blakrok (ZA)

Az underground dél-afrikai előadó a Fekete Párduc Marvel-mozi soundtrackjén Vince Staples társaságában rappelt, ami egyenes út a mainstreambe, ám azóta kiadta második nagylemezét, ami alapján viszont kijelenthető: a karrier szempontjából fontos kitérő mindössze tapasztalatszerző kirándulás volt csupán. Yugen Blakrok sötét-nyúlós alapokra rappeli továbbra is odamondós szövegeit, amivel a Sziget közönségének hip-hop rajongó része is kíméletlenül szembesülni fog. 

 • Helyszín: dropYard
 • Időpont: 17.30

3/10

Lola Marsh (ISR)

Lola Marsh nem egy énekesnő, hanem egy öttagú zenekar Izraelből, és bájos, szívhez szóló indie popot játszanak. A Tel Avivban működő együttes dalszerző-alapító magja Gil Landau gitáros-szintis és Yael Shoshana Cohen énekes. Eddigi két nagylemezük számait is ők jegyzik, de figyelemreméltó a Something Stupid című klasszikusból készült feldolgozásuk is, amit a Better Call Saul című sorozat részére készítettek. Reméljük, azt is eljátsszák majd a Szigeten.

 • Helyszín: FreeDome
 • Időpont: 18.30

4/10

The Psychotic Monks (F)

Sötét, zajos és kísérletező rockzene Párizs egyik külvárosából. Az eddig két lemezt kiadott The Psychotic Monks példaképei között éppúgy ott szerepel Nick Cave Birthday Party-ja, mint a Sonic Youth. A 2015 óta létező, négytagú zenekar zenéjében jóféle és ideális, na meg persze zaklatott elegyet alkot egymással a pszichedelia, a garage rock, a post-rock, a post-punk, az experimentális meg a noise rock. Nagyon komoly beavatás várható!
 

 • Helyszín: Európa Színpad
 • Időpont: 18.40

5/10

Sado Opera (D/RU)

A Szentpéterváron alakult, de Berlinben dolgozó duó – The Colonel és Katya – a meleg közösség büszkesége és a Wilde Renate nevű hírhedt berlini éjszakai klub rezidens zenekara. Jártak már Magyarországon, és aki látta őket, az biztosan nem felejtette el rendkívül szórakoztató produkciójukat, ami zeneileg valahol a diszkó, a funk és az elektronikus zene origójában foglal helyet. Nem csak melegeknek!

 • Helyszín: Magic Mirror
 • Időpont: 20.30

6/10

Sevdaliza (I)

Az iráni származású, de Hollandiában élő és alkotó énekes-dalszerző az egyik legkülönösebb, mégis vonzó arcszerkezetű szerzete az alter-popnak, egy földrepottyant emberszerűség. Zenéje izgalmas és eredeti keveréke a triphopnak, az rnb-nek és az experimentális elektronikának. A 2014 óta aktív Sevdaliza eddig két nagylemezt adott ki, idén pedig egy hatszámos EP-vel jeléentkezett.

 • Helyszín: FreeDome
 • Időpont: 20.30

7/10

Bubliczki (PL)

A 2007-ben alakult lengyel zenekar fúziós zenéjében a lengyel és a nyugat-szláv kasubok tradíciója keveredik cigányzenével, klezmerrel és a forró balkáni hangulattal. A zenekar feje a tangóharmonikás-énekes Mateusz Czarnowski, akinek vezetése alatt az egyébként hattagú zenekar eddig három nagylemezt készített – a legutóbbit már hat éve, úgyhogy lassan várható egy újabb adag Bubliczki.

 • Helyszín: Global Village
 • Időpont: 20.00

8/10

Beabadoobee (PHL)

A filippínó származású, de 3 éves kora óta Londonban élő és alkotó Beatrice Laus ugyan még csak 22 esztendős, viszont egész korán elkezdte az ipart, mert már négy nagylemezt is kiadott – és akkor az EP-ket még nem is említettük. Beabadoobee – akinek neve nyelvtörőnek is alkalmas – vidám és életigenlő zenéje a Szigetre tökéletes élmény lesz, sőt azt is megkockáztatnánk, hogy az egyik legjobb koncert lesz az idei fesztiválon.

 • Helyszín: FreeDome
 • Időpont: 22.15

9/10

French 79 (F)

A több mint 20 éve Marseillesben élő Simon Henner természetesen 1979-ben született és francia. Korábban több zenekarban is gitározott, majd az egyik barátja, a Kid Francescoli néven zenélő Mathieu Hocine javaslatára vágott bele a szólólemezek készítésébe, amikből eddig három jelent meg. Lágy, filmszerű és elszállt elektronikus zenéje pazar utazás lesz az éjszakába forduló Szigeten.
 

 • Helyszín: Európa Színpad
 • Időpont: 23.00

10/10

Kölsch (DK)

A dán Rune Reilly Kölsch két dologról ismert: remek technójáról és elmaradhatatlan kalapjáról. Még a kilencvenes évek közepe táján kezdett el zenével foglalkozni, ám jó darabig csak mint DJ szerepelt, aztán 2010 óta már kis-, közepes és nagylemezeket is kiad, utóbbiból eddig öt jelent meg. Bár az idei Szigeten nagyon későn, konkrétan hajnalban fog kezdeni, de érdemes lesz megvárni, mert szokás szerint nem mindennapi szettet tol majd le.

 • Helyszín: Colosseum
 • Időpont: 04.00

Cimkék

Neked ajánlott

A