Az nem kérdés, hogy imádunk Budapesten lakni: minden kerületnek, városrésznek, sőt minden utcának megvan a maga varázsa, de abban talán mindannyian egyetérthetünk, hogy a Duna közelében élni igazi főnyeremény. Ha pedig mindez a XIII. kerületben van, ahol a Vizafogón találkozik a városi pezsgés az otthonos hangulattal és a festői vízparttal, mint a Duna Terasz Grande lakópark esetében, akkor igazán szerencsésnek érezhetjük magunkat. Most összeszedtük, hogy milyen élmények várnak ránk a Vizafogó környékén, a gasztrokalandoktól a SUP-túráig.

A Vizafogó városrész az elmúlt időszakban rohamosan fejlődött, hiszen a szabadon megközelíthető Duna-parti szakaszok egyre nagyobb értéket képviselnek a városban. Az egykori ipartelep mára kizöldült, hatalmas parkok, sportpályák, környezettudatos óvodák és emberközpontú lakóövezetek kaptak helyet a Foka-öböl mellett. A Duna Terasz Grande környékén egyszerre lazíthatunk, sportolhatunk, élvezhetjük a folyó adta lehetőségeket, de karnyújtásnyira van a pezsgő Újlipótváros, a mindig remek programokat tartogató Margitsziget és az egyre feltörekvő, de még mindig vadregényes Népsziget. Ha pedig nincs kedvünk kimozdulni, a Duna Terasz Grande közvetlen környéke is számos lehetőséget tartogat: kölcsönözhetünk SUP-ot vagy kajakot, futhatunk vagy biciklizhetünk a Duna-parton, gyönyörködhetünk a vízparti naplementében, vagy csak egyszerűen élvezhetjük, hogy a folyó a mindennapjaink részévé válik.

De nézzük, hogy még mi minden vár ránk a Vizafogó környékén!

1/5

Gasztrokalandok a folyóparton

Ha a XIII. kerületről és a gasztronómiáról van szó, akkor mindenkinek egyből Újlipótváros ugrik be, ahol szinte naponta felbukkan egy-egy újabb remek kis kávézó vagy étterem. Azonban a Vizafogó környéke, a közvetlen Duna-part is számos izgalmas helyet rejt. Ilyen például a Doppio Marina, ahol a Marina Part mellett elterülő teraszon meseszép panoráma mellett fogyaszthatunk el egy kellemes brunchot, vagy a naplementét üdvözölhetjük finom koktélok társaságában. Nem messze, a Meder utcánál, a hajókikötő csücskében bújik meg az Öböl Bistro, ahol a tradicionális nápolyi pizzától a grillételeken át a minden jóval megpakolt hamburgerekig számos kiváló fogást találunk. De érdemes átkelni a Népszigetre is, amit akár SUP-pal vagy kajakkal is megtehetünk, hiszen ott van a színes vitorlaponyvákkal, kiváló limonádéval, finom harapnivalókkal, valamint frissítő fröccs- és sörkínálattal hívogató Kabin vagy az egyszerűen csak strandbárként emlegetett Wasser.

2/5

Kikapcsolódás a Duna-parton

A Duna Terasz Grande közelében terül el a Vizafogó kedvenc vízparti szakasza, a Marina sétány, ahonnan csodás kilátás mellett élvezhetjük a folyó közelségét. Legyen szó kellemes sétáról, kerékpározásról vagy kutyasétáltatásról, a természetközeli partszakaszon garantált a kikapcsolódás és a feltöltődés a városi nyüzsgés után. Innen csak egy karnyújtásnyira van a Népsziget, ahol nemcsak a korábban említett szuper vízparti vendéglátóhelyeket találjuk, de az egykori üdülők között több kilométeres futópálya is húzódik, sőt a szigetkör lefutása igazi vadregényes kalandot ígér. A Vizafogótól az Óbudai-sziget és a Margitsziget is szinte csak egy kőhajításnyira van, ahol mindenki megtalálhatja a számára legkikapcsolóbb tevékenységet, a játszóterezéstől a piknikezésen át számos sportolási lehetőségig.

3/5

Élmények a vízen

A Vizafogó igazi vízisport-paradicsom, hiszen a szigetek ölelésében kanyargó folyószakasz számtalan lehetőséget kínál. Először is ott van a Foka-öböl hajókikötője és a Wiking Yacht Club, ahol a hajókázás mellett akár jet skivel is kifuthatunk a vízre. Egy fárasztó nap után pedig motorcsónakkal is hazatérhetünk. A környék nyugalmas vízi szakaszai kajakozásra vagy supozásra is kiválóak, ráadásul a Duna Terasz Grande lakói a lakónegyed saját eszközeit is igénybe vehetik. Ha vízi kirándulásról van szó, a Vizafogónál jobb helyet nem is választhatunk: megkerülhetjük az Óbudai-szigetet, átevezhetünk a Margit-szigetre vagy a Népsziget mellett húzódó Újpesti-öbölbe, ahol akár az MTK Sportegyesülethez vagy a Budapest Evezős Egyesülethez is csatlakozhatunk.

4/5

A mozgás öröme

A vízi sportok mellett számtalan más sportolási lehetőség is adott a Vizafogón. Kerékpározáshoz például remek választás a környék, hiszen a Duna-part mellett kiépített bicikliút fut végig, ahonnan nemcsak a belvárosba jutunk be könnyedén, de a Népszigetre is percek alatt áttekerhetünk. Ha inkább erősíteni szeretnénk, akkor ezt akár a Foka-öböl csücskében, a vízpart mellett található kültéri fitneszparkban is megtehetjük. A természetközeli Duna-part a jógázáshoz is tökéletes, sőt a Duna Terasz Grande lakójaként a lakónegyed közösségi tetőteraszain akár saját jógafoglalkozásokat is szervezhetünk. Aki inkább úszni szeret, annak is minden adott a környéken, ugyanis a Duna Aréna a versenyzők mellett az úszni vágyó budapestieket is várja, de átugorhatunk a Margitszigetre, a Hajós Alfréd Sportuszodába is.

5/5

Piknik a szabadban

A Vizafogó környékén minden adott, hogy remek városi piknikezést szervezzünk. Válasszuk akár a Marina Part zöldszakaszát, a közeli szigetek egyikét vagy a lakónegyed közösségi kertjeit. Ráadásul a Duna Terasz Grande minden lakásához erkély is jár, így akár a saját teraszunkra is szervezhetünk grillpartit. De ha nagyobb társaságot várunk vagy a szomszédokat is meghívnánk a BBQ-ra, akkor a közösségi teraszokat is igénybe vehetjük. A környéken számos boltot találunk, sőt a Duna Plaza is a közelben van, így a hozzávalók beszerzése sem okozhat gondot. Piknikezés közben a gyerekek sem fognak unatkozni, ugyanis a környéken számos új játszótér várja őket, vagy ha a kavicsos Duna-part mellé ülünk ki, akkor akár kacsakődobó-bajnokságot is szervezhetünk.

Címkék