A SUP-ozást mintha arra találták volna ki, hogy legyenek dögös Insta-fotóink, így többünknek okozhat nehézséget, hogy a sport kapcsán általában megjelenő, szörfdeszkaszerű alkalmatosságon állva egyensúlyozó jótestű, bronzbarna influenszerekben felismerjük a saját életstílusunkat. De azért próbáljuk csak meg! A hazai SUP-kultúra laza, jó fej közösség, nekünk pedig a sport kapcsán remek lehetőségünk nyílik a lassulásra, miközben a tartásunk, egyensúlyérzékünk is javul, a vízen állva evezés pedig teljesen új aspektusból mutatja be a természetet. Összegyűjtöttünk néhány budapesti helyet, ahol mindenki kipróbálhatja ezt a sportot.

1/7

Óbuda-Pénzügyőr SE Sporttelep

A római-parti Pénzügyőr SE Sporttelep igazi kezdőknek való SUP-helyszín. Már 2500 Ft-ért (plusz valamilyen letét) bérelhetünk magunknak deszkát, amivel aztán rövid, félórás túrát tehetünk a part mentén, ahol a Garden Placc bárban egyből ki is pihenhetjük a fáradalmakat. A SUP mellett számtalan egyéb lehetőség, bográcsozás, teniszpálya, bicikli és kajakbérlés is vár itt bennünket.

Részletek 

2/7

SUP The Lifestyle

SUP-os túrák szervezése a fő profilja a Budapest Evezős Egyesület területén működő SUP the Lifestyle-nak is. A túrák közt találunk hajnali, napfelkeltés kávézást a folyón, ugyanúgy, ahogy a naplementét is megcsodálhatjuk velük akár a Parlament előtt, akár a városon kívül, a Duna egy-egy eldugottabb szakaszán. Mindemellett külön figyelmet fordítanak az oktatásra is az alapoktól kezdve a komolyabb technikai fogások megismertetéséig.

Részletek 

3/7

Kolonics György Vízisport Központ

Újabb remek helyszín, ahonnan SUP-pal is megismerhetjük a ráckevei Duna-ág vagy a Molnár-sziget vízi világát. A bérlés díja nagyon kedvező, 4000 Ft/2 óra vagy napi 6500 Ft. A helyszínről remek körtúrákat tehetünk a vadregényes környéken. A SUP-ozás mellett számtalan egyéb sportlehetőséget is kipróbálhatunk.

Részletek 

4/7

SUP Budapest

Aki Budapesten SUP-túrára vágyik, szívesen lecsorogna a Római-parttól az Erzsébet-hídig és lőne egy szelfit a Parlamenttel, vagy pár óra alatt megkerülné a Lupa-szigetet, annak remek túrákat nyújt a SUP Budapest. A pár órás kirándulások ára 7000 Ft körül mozog, a részvételhez csak úszástudás szükséges, minden egyebet a lelkes csapat biztosít.

Részletek 

5/7

SUPcsi

Idén tavasszal az egykori soroksári strand területén nyitott meg a Nocsak Bár, ahol vékony tésztájú pizza, kézműves hamburger, ízletes limonádé és jeges teák mellett a SUPcsi csapata vár bennünket bérelhető SUP-okkal, a bicikliút közvetlen közelében. A deszka bérlésére különböző lehetőségeink vannak, egy órára 4500 Ft-ért kölcsönözhetünk. A sport nem igényel különösebb szakértelmet, de az első túra előtt tartanak számunkra egy rövid eligazítást és mentőmellényt is kapunk. A helyszínről pedig kellemes, néhány órás túrát tehetünk a Czuczor-sziget vagy Molnár-sziget körül.

Részletek

6/7

SUPport

Munka után az 1-es villamosról leszállva, a Budapart mellett igazi SUP-paradicsomot találunk. A SUPport két egymáshoz közeli helyszínen, a SHO Beach területén, illetve a Kopaszi-gáton is várja a sport szerelmeseit. A Duna vize az öbölben nyugodt, ezért szuper alkalmat kínál arra, hogy trükköket sajátítsunk el, kezdőként oktatáson vagy profiként SUP-os jógán vagy más edzéseken vegyünk részt, de egy csapatépítő tréninghez is kiváló helyszín lehet a terület. Mivel az öbölből tiltott a kihajózás, a ráckevei Duna-ághoz, a Velencei-tóra vagy a Római-partra autóval szervezik meg nekünk a kijutást a hosszabb túrákhoz. A SUP-deszka teljeskörű bérlése a kopaszin 4000 Ft/óra, a SHO Beachen, ahol prémium kategóriás deszkák érhetőek el, 4900 Ft/óra.

Részletek 

7/7

Kiteline SE

Izgalmas, Budapestről szinte minden nagyobb SUP-pal bejárható főváros környéki helyszínre ajánl túrákat a Kiteline SE, akiktől sportszert is lehet bérelni. Egynapos túráik alatt a SUP-ozás mellett sütögetés, jó társaság és aktív pihenés várja a sport szerelmeseit. A kirándulásokról a SUPAlert zárt Facebook-csoportban szerezhetünk bővebb tájékoztatást.

Részletek 

Címkék