Keresés EN

Látnivalók és kultúra

10 budapesti szabadtéri mozi a balzsamos nyárestékhez

Ahogy a júniussal megérkezett a tartós jó idő, a szabadtéri mozik szezonja is beindult. Össze is szedtük nektek, hogy hol mozizhattok idén nyáron a szabad ég alatt, a vízparti helyszínektől a kerthelyiségeken át egészen a tetőteraszokig.

A kertmozik látogatási feltételei változóak, ezért minden esetben érdeklődjetek előre az oltási igazolvány szükségességéről!

1/10

Budapesti Kertmozi – Több helyszínen

A Budapest Film Zrt. kertmozijai idén nyáron is visszatérnek, a helyszínek közt találjuk a Városmajori Szabadtéri Színpadot, a Hunyadi teret, a Városháza parkot és a Virág Benedek Házat is. A vetítések 2021-ben is ingyenesek, ám előzetes regisztráció mindenképpen szükséges.

További infók és műsor

2/10

Partmozi – Fellini Római Kultúrbisztró

A legegyedibb hangulatot talán a Fellini Római Kultúrbisztrónál érdemes keresni, hiszen itt a Dunával a háttérben nézhetjük újra kedvenc filmjeinket a nyár folyamán. A vetítések szerdánként 21.15-kor kezdődnek, de érdemes korábban megérkezni, hogy biztosan legyen helyünk. A részvétel itt is ingyenes.

További infók és műsor

3/10

Esernyős Kertmozi – Esernyős

Az óbudai Esernyős belső udvarán is évek óta tartanak nyaranta szabadtéri mozizásokat, ez pedig nincs másként idén sem. Ide 800 (diák és nyugdíjas), illetve 1000 Ft-ért válthatunk belépőt, cserébe biztosan lesz helyünk. Legközelebb július 8-án lesz előadás, ekkor a Lufi című tibeti drámát nézhetjük meg.

További infók és műsor 

4/10

Kultik – Corvin Plaza & KÖKI

Ezen a nyáron már két, a Kultik hálózatába tartozó szabadtéri mozi is megnyílt a fővárosban, ugyanis a Corvin Plaza teraszán üzemelő Kultik Terasz mellett a KÖKI teraszán is élvezhetjük a közönségkedvenceket és a premierfilmeket, sőt bábszínházi előadásokkal is kiegészül a program. A legtöbb előadásra jegyvásárlás szükséges, de ingyenes vetítésekkel is készülnek.

További infók és műsor

5/10

Garden Kertmozi – Budapest Garden

A Budapest Gardenben valamennyi film megtekintése ingyenes, itt szerdától szombatig múlathatjuk az időt szabadtéri mozizással. A műsorban elsősorban nagy kedvencek szerepelnek, a Blöfftől a Grease-ig, A bakancslistától a Deadpoolig. A vetítések 21 órakor kezdődnek.

További infók és műsor 

6/10

4K Kertmozi – Kőbányai Kortárs Kultúr Központ

A Kőbányai Kortárs Kultúr Központ udvarán főként az európai, valamint a művészfilmek kapnak főszerepet, az ingyenes vetítések kéthetente, csütörtökönként követik egymást. A filmek kiválasztásának elsődleges szempontja, hogy az adott alkotás kritikailag elismert, de ne rongyosra játszott legyen, illetve hogy kontinuitásban legyen az előtte és utána lévőkkel.

További infók és műsor 

7/10

Budapest Rooftop Cinema – Mammut Tető

2021-ben már nyolcadik szezonját kezdi meg a Budapest Rooftop Cinema, melynek ismét a Mammut Tető ad otthont. A teljesen megújult és kibővített helyszínen nagyobb nézőtér, extra mozivászon és a legújabb digitális vetítéstechnika várja a filmrajongókat. A klasszikusok mellett itt is lesznek premierek, de tematikus programok is, a Women's Night-estéktől az Audiovisual Live Cinema-performanszokig.

További infók és műsor 

8/10

VÁRkert Mozi – Várkert Bazár

A Várkert Bazár Szárazárok színpadánál kéthetente szerdán tartanak filmvetítéseket, leginkább hazai alkotásokból szemezgetve. Vászonra kerül például a Spirál, a Hab és a Becsúszó szerelem is, de az idei Friss Hús filmfesztivál legjobbjaiból is készül egy válogatás. A belépés egységesen 2500 Ft-ba kerül.

További infók és műsor 

9/10

Mad Kert Mozi – Mad Scientist

A Mad Scientist sörfőzdénél kialakított Mad Kertben is visszatért a mozizási lehetőség, ami a fogyasztó vendégek számára ingyenes. A kultfilmeken kívül lesznek aktualitások – például megemlékezés Jankovics Marcellről –, valamint többek között MOME Anim-válogatás is.

További infók és műsor 

10/10

Kertmozi – Három Szerb Kávéház

A Három Szerb Kávéház tavaly nyílt meg a Szerb utcában, és az irodalmi beszélgetések, valamint a közéleti vitaestek mellett filmvetítéseknek is otthont ad. A részvétel itt is ingyenes, ezt a helyszínt elsősorban azoknak ajánljuk, akik inkább a visszafogottabb, családias hangulatot kedvelik.

További infók és műsor 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Oscar-nap a Művészben

Március 11-én 96. alkalommal díjazza az előző év legjobb filmjeit és filmeseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nincs is jobb hangolódó program a gálára, mint a március 10-ei Oscar-nap a Művészben, amikor 13 órától estig jelölt filmeket nézhetünk meg.

Kultúra

Janikovszky-est a vaksötétben – avagy a lemez két oldala

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület közreműködésével március 13-án a Lurdy Moziban egy egyedülálló képzeletszínházi előadásban lesz részünk, A lemez két oldala címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra és szavakra koncentrálva fedezhetjük fel mindennapjaink rejtett oldalait.

Kultúra

Mai Manó fotográfiái

A PaperLab Galériában kiállított 50 fotóból álló, ingyenesen megnézhető válogatásban olyan alkotásokat láthatunk, amelyeket Mai Manó fotográfus a budapesti műtermeiben készített a századforduló környékén.

Neked ajánlott

A