A közösségi médiában felbukkanó kutyás és cicás képeknek nehezen tudunk ellenállni, főleg akkor, amikor a Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát (MFÖEK) oldalán a bemutatkozásokat olvasva beleszerelmesedünk az összes állatba, és legszívesebben azonnal felpattannánk a kanapéról, hogy az első menhelyről hazahozzunk egy mentvényt. Ha az első impulzuson túl vagyunk, és logikusan átgondoltunk minden apróságot, ami egy négylábú hosszú távú gondozásához és neveléséhez szükséges, akkor tényleg nincs más hátra, mint megtalálni azt, akiért megdobban a szívünk. Az MFÖEK alapítvánnyal összefogva segítünk nektek eligazodni az örökbefogadás rejtelmeiben, és minden hónapban mutatunk 4-5 mentvényt, akik csak arra várnak, hogy gazdit találjanak. Sőt, egyikük nálunk debütál.

1/5

Kefir

Kefir négyéves kan kutyus, aki leginkább egy békés jegesmacira hasonlít. Nagyon szereti az embereket, a kiadós dögönyözéseket, élvezi a tanulást (főleg a sikerekért járó virslikarikák majszolását). Az arcán szinte mindig jelen van ez a kedves mosoly, amivel azonnal jókedvre deríti majd leendő gazdiját. 
 
Kefir még kissé visszafogottan reagál erre az új, izgalmakkal teli városi életre, de ügyesen veszi az akadályokat, és egy kis türelmes biztatással ő is hamar rájön majd, hogy mennyi szuper élményt, kalandot tartogat még számára a nagyvilág. Olyan álomgazdit képzelünk el mellé, akivel nemcsak felfedezős, barangolós, szimatolós sétákra mehet, de örömmel szakít időt a tanítására és az esti összebújós, kanapézós pihengetésekre is.

2/5

Puszi

Puszi, a lehengerlően játékos féléves zsemlegombóc-leányzó a miskolci gyepiről érkezett. 16 kiló csupa öröm, játék na meg persze kíváncsiság, ráadásul nemrégiben esett át az ivartalanításon. Kutyasulis élharcos is egyben, aki folyamatosan lépked előre a ranglétrán, bizonyítva lelkes figyelmét és kitartását. 
 
Puszi neve egy pillanatig sem véletlen, hiszen közelében garantált a csóközön! Puszi számára egy aktív, sportos gazdit keresünk, aki örömmel rója vele a kilométereket és szívesen tanítja, keresi vele azokat az elfoglaltságokat, amelyekben igazán kiélheti és kimozoghatja magát. 

3/5

Castor

Castor, a miskolci bandita bámulatos alkalmazkodókészségéről tett tanúbizonyságot, hamar hozzászokott a nagyvárosi léthez, sőt mi több, kifejezetten élvezi a jövés-menést és a kiadós belvárosi sétákat. Az 1 éves, 12 kilós, jelenleg még ivaros Don Juan rettentően élvezi a tanulást is, szépen halad a szocializációban, egyaránt kijön kicsikkel-nagyokkal, de még cicákkal is.
 
 

Castor igényli a folyamatos tanulást és szellemi munkát, emellett viszonylag nagy mozgásigénnyel is bír, így számára egy kutyasuli iránt elkötelezett, lágy szívű, de határozott és aktívan mozgó gazdi az ideális.  

4/5

Moha

A kompakt testű, 2 éves minibandita Moha pikk-pakk kiismerte magát a nagyvárosban: egy csapásra beletanult a séta-futi-pórázfegyelem ismeretanyagába, és időközben az is kiderült róla, hogy számára a valódi motivációt nem a finom falat, hanem a labda és az aktív kikapcsolódás jelenti.
 

Széles mosolyával, kirobbanó lelkesedésével és vadászkopókat megszégyenítő tanulékonyságával szinte bárkit azonnal lefegyverez. Kis termete senkit ne tévesszen meg, ideális társa aktívan rója vele a kilométereket, és kutyasulis keretek között továbblendíti eddig tökéletesre fejlesztett ismeretanyagát. 

5/5

Houdini

Houdinit még nem láthatta a nagyközönség, hiszen a We Love Budapesten mutatkozik be először ez a kétéves csupa kíváncsiság. Houdini nyitott cica, aki hamar barátságot kötött idicsaládja többi négylábú tagjával: szuperül kijön cicákkal és kutyákkal egyaránt.
 
 

simikunyerálásban is hatalmas bajnok, kitekert jógapózokkal, majd pocakvillantással éri el, hogy az ember ne legyen képes semmi másra figyelni, csakis rá. A másik hobbija a bújócskázás, szereti néha kivonni magát a forgalomból, egy kis időre elrejtőzni a lakás különböző pontjain. Houdini remekül érezné magát egyedüli kedvencként, de egy olyan családban is, ahol már vannak más állatok. A lényeg, hogy a gazdikkal kialakuljon a bizalom, a kötődés, és mindig jusson rá is idő.  

Ha valamelyik kutya/cica miatt nagyot dobbant a szíved, és örökbe szeretnéd fogadni őt, írj egy bemutatkozó üzenetet a Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát Facebook-oldalára. A szervezetnél fontos alapelv, hogy a mentvények a számukra legideálisabb otthonba kerüljenek, és a gazdik is a tapasztalatukhoz és életvitelükhöz illő társat válasszák maguk mellé, akinek gondozását, oktatását, nevelését hosszú távon tudják vállalni. Érdemes már a bemutatkozó levélben kitérni arra, hogy hol és kikkel élne együtt a kutyus/cicus, naponta mennyi időd lenne aktívan foglalkozni vele, hány sétával tervezel egy nap, mennyi időt szoktál az otthontól távol lenni. Megemlítheted, milyen tapasztalatod van, tervezel-e kutyasulizni vagy valamilyen kutyás sportot űzni – hogy összességében milyen társat képzeltél el magad mellé. Ha úgy tűnik, összepasszolsz a mentvénnyel, egy izgis randizási folyamat veszi kezdetét, hogy személyesen is megismerkedhess a kiszemelteddel.

Címkék