Zajlanak az évzárók, végre több időt tölthetünk el csemetéinkkel. Elsősorban kisgyerekkel élvezhető helyszíneket és programokat ajánlunk a tikkadt nyári napokra a teljesség igénye nélkül.

1/10

Holnemvolt Vár

Az Állatkert új játszóparkja igazi gyerekparadicsom: állatot simogathatunk, kisvasutazhatunk, felülhetünk a századfordulót idéző körhintára. A legnagyobb attrakció mégis a négyszintes, híres magyar mesék stílusában épült játszóház, a Hetedhét Palota. Az állatkerti belépő a Holnemvolt Vár területére is érvényes (sőt, azon keresztül is megközelíthető), ha viszont csak utóbbira vagyunk kíváncsiak, külön belépőt is válthatunk.

2/10

Gyermekvasút

A Gyermekvasút a budai hegyvidék legszebb kirándulóhelyeit köti össze, a Széchenyi-hegy és Hűvösvölgy között. Ne lepődjünk meg, ha egy kiskorú vasutas kéri el a jegyünket ellenőrzésre!

3/10

Mesemúzeum

A budai vár alatti kis birodalom minden zugát betöltik a mesék. A kicsik nemcsak kiállításokat járhatnak be, hanem színházi és bábelőadásokon, vetítéseken, műhelyfoglalkozásokon is részt vehetnek.

4/10

Sas-hegyi Látogatóközpont

A város nyüzsgésétől negyedórára fekszik a kirándulóhely, ahol interaktív kiállításon és tanösvényen is megismerhetjük a környék élővilágát. Nézzünk a lábunk elé, de néha felfelé is, mert a panoráma lenyűgöző!

5/10

Cyberjump trambulinpark

Van az a gyerek, akit állítólag semmi nem fáraszt ki – nos, Kelet-Közép-Európa legnagyobb trambulinparkja talán mégis. Többféle pályán és módon lehet ugrálni, amibe persze a felnőttek is beszállhatnak, csak bírják ők is szusszal.

6/10

Vasúttörténeti Park

A kisgyerekeket elvarázsolják a közlekedési eszközök, főleg a vonatok. A Vasúttörténeti Parkban több mint 100 vasúti járműkuriózum parkol, melyek jelentős részét nosztalgiaszerelvényként még ma is forgalomba állítják. Többet is ki lehet próbálni.

7/10

Apáthy-szikla

Budapest egyik legromantikusabb kirándulópontja a sziklacsoport, melyet a Batthyány tértől induló 11-es busszal is elérhetünk. Előnye, hogy nagyon rövid az odavezető gyalogút, látványos a panoráma, és még babakocsival is megközelíthető.

8/10

Margitszigeti Vadaspark

Ha a Fővárosi Állat- és Növénykert túl nagy falatnak tűnik, a Margitszigeten élő dámvadak, vízimaradarak, gólyák is szolgálhatnak programmal, ha arra kanyarodunk a szigeten sétálva. A miniállatkertben a pónikon forgalmasabb napokon lovagolni is lehet.

9/10

Benczúr-kerti játszótér

A Városligettől nem messze valóságos mesebirodalmat álmodott meg Kő Boldizsár tervező. A fantáziadús játékszerek között nagy kedvenc az óriási platánfa köré épített meseváros, de a nagyobbakról sem feledkeztek meg: még minifocipálya is van.