Keresés EN

Ez is érdekelheti

Szabadidő

Így cicáztunk régen Budapesten – Kedvenc képeink a Fortepanról

Legyen szó aranyos házi cicusokról, a macskakiállítás szépségeiről vagy éppen metrón utazó cicákról, a Fortepan bővelkedik a jobbnál jobb képekben.

Szabadidő

13 tipp, hogy hol lazulj a hosszú hétvégén – teraszok, kertek, kiülős placcok

A „beülést” lassanként felváltotta a „kiülés”, eleve úgy nézünk találkozó-, randi-, vacsorahely után, hogy legyen kerthelyiség, terasz, ahol élvezhetjük a napsütést, a madárcsicsergést vagy éppen a dunai zajokat, esti színes fénybuborékokat. 13 helyet szedtünk össze, ahol már most hódolhatunk ezeknek a tevékenységeknek. A nagy nagy teraszos összeállításunk azonban még várat magára, ha valaki esetleg nem találná a kedvencét. Jönnek ők is.

1/13

PONTOON

Mi is írtunk róla, hogy milyen programokkal készül a hétvégére a szezont megnyitó Pontoon. A hamarosan második szülinapját ünneplő, a Lánchíd lábánál található oázis idén fatüzeléses kemencében sütött pizzákkal és még több élő zenével készül. Jó itt naplementézni, figyelni, ahogy felkapcsolódnak a híd fényei, lesni a Duna vizét és flörtölni a legszebb kilátással. 

2/13

Fröccsterasz

Nem állítjuk, hogy nincsenek a városban kényelmesebb székek, hogy nem mérnek sokkal finomabb fröccsöket, de ha teraszidényről beszélünk, kikerülhetetlen pont a Fröccsterasz (pláne a fiatalabb korosztálynak). Az Erzsébet téren az egy négyzetméterre eső emberek száma exponenciálisan emelkedik a hőmérséklettel, így, ha a fűben üldögélés helyett intézményesített koccintást tervezünk, kézenfekvő a murvával szórt terasz. 

3/13

Kabin

Tavaly startolt el a Kabin, egészen meglepő helyen: a Duna-parti lazulós helyet ugyanis a Népszigetre álmodták meg. Szerintünk bátor kezdeményezés és a közelben lakókon kívül azok is szerették, akik szerint hiába a belvárosi terasz, ha a természethez úgysem vagy közelebb. A Kabinnál testközelben a Népsziget lombos fái és a Duna is – igazi családbarát hely, ahova gyerekkel, kutyával érkezni is jó. Akusztikus koncertekkel, DJ-szettekkel szórakoztatják a közönséget és a grillkonyha is felkészül.

4/13

Terasz Budapest (Bezárt)

Nagy füves placc, babzsákok, napernyők, kényelmes napágyak teszik hangulatossá a Március 15. tér Teraszát. A KIOSK-hoz szervesen kapcsolódó chill zóna panorámája és vendéglátása miatt is jó választás lehet. Nem nagyolják el, ugyanolyan gonddal készítik fröccsünket, koktélunkat, csapolják a söröket, mint azt a nagy testvérnél teszik. Ha megéheznénk, BBQ-fogások, saláták közül rendelhetünk, de például szintén a házhoz tartozó fagyisbódéból is kérhetünk pár gombócot.

5/13

Céltorony (Bezárt)

Szintén igazi családbarát hely a Marinaparthoz közel lévő Céltorony, ami kis jóindulattal sem mondható belvárosi közegnek – de nekik pont az volt a céljuk, hogy vendégeik kiszakadjanak a centrumból és tülkölő dudák és szmog helyett evezők hangját és a szmókerből áradó sültek szagát érzékeljük. Gyakran adnak helyet gasztroeseményeknek és családi/céges buliknak is. A füstös húsok mellé kisüzemi sörökkel készülnek a Céltoronyban. Teraszáról figyelhető az öböl minden rezzenése és BKK-hajóval, kajakkal, kenuval is érkezhetünk hozzájuk.

6/13

Csendes Társ

Károlyi-kertet reméljük nem kell bemutatnunk: az egyik legmegkapóbb belvárosi zöldterület, történelmi épületek közé ékelve, sajátos atmoszférával. Amikor elindul a Csendesnél a nyári időszámítás, már a korai délutáni órákban nehéz üres asztalt találni, hiszen örömmel kávéznak, dolgoznak, interjúznak, beszélgetnek itt az emberek. Ha a nap már lebukott, színes égők világítják meg a lombokat és a kert kapuját. Estére váltsuk a limonádét és lattét könnyed nyári borokra. 

7/13

Hadik

A Bartók Béla út 36. Karinthy, Kosztolányi kedvelt helye volt, itt találjuk a környék kedvenc kávéházát, a Hadikot. A nemrég nagy ráncfelvarráson átesett kultúrtér a jó időre terasszal is készül, ami igazi nagyvárosi találkozóhely. A jelenlegi "kisberlin", Újbuda legnyüzsgőbb utcája hosszasan figyelhető a kinti asztaloktól. Pálmák, kisebb fák és sövény teszik még hangulatosabbá az irodalommal átitatott Hadik teraszát. 

8/13

Élesztőház

A Tűzoltó utcai Élesztőház igazi multifunkcionális tér, hiszen romkávézót, sörözőt, borbárt is egybeölel. Nem utolsósorban pedig igazi romkocsmás hangulatba hoz, amolyan gasztroforradalom előtti budapesti éjszakák mámorát eleveníti fel, az udvaron ülve IPA-kat, APA-kat, stoutokat garatra engedve. Éhség esetén a Butcher's Kitchen-re támaszkodhatunk. Megsúgták nekünk, hogy a Tűzoltó utca udvara mellé egy zebegényi egységgel is készülnek, így már a Dunakanyar sem marad kraftsörök nélkül. 

9/13

Anker't (Bezárt)

A Paulay Ede utca Anker't-je régóta kedvelt pont, hiszen mind munka utáni sörözős udvarként, mind esti bulihelyként funkcionál. Rendezvényei miatt mindig vegyes ajkú a társaság, amiből sok alkalommal új ismeretségek alakulhatnak. Tanksört is árulnak, de long drinkek közül is válogathatunk. Idén újítás a Vegazzi vegán nápolyi pizzastand jelenléte – későbbi órákban jól jöhet egy margherita.

10/13

Nyereg, az Itató

Az egykori artézi fürdő műemléképületében/és kertjében kapott helyet a Nyereg. A Városliget sajátos hangulata miatt eleve sikerre ítéltetett, ám a kedves kiszolgálás, mindig változatos közönsége is hozzásegít mindehhez. Közel van a tó, a Széchenyi Fürdő és a Vajdahunyad vára is, tehát ha limonádézás vagy fröccsözés után sétálnánk egyet, adott a túraterv. Szezonról szezonra egyre jobb az étel- és italajánlatuk is, valódi családbarát hely, minden korosztálynak, hétvégékre, munka végeztével.

11/13

Larus Étterem

Az egyik leginnovatívabb és legkiegyensúlyozottabb minőségű budai étterem a Larus. A Várvizi Péter vezette világkonyha a Gesztenyés kert mellett található, így minden adott a teraszozáshoz. Jó időben akár a déli menünket is elfogyaszthatjuk itt, de tény, hogy vacsoraidőben a leghangulatosabb. Májusban kifejezetten a teraszra tervezett étlappal is előrukkolnak, ami természetesen a nyárról, zsenge zöldségekről, színes gyümölcsökről és a faszénről szól majd. 

12/13

Fellini Római Kultúrbisztró

A Római-part és a Fellini elválaszthatatlanok. A csíkos napozószékekkel, békebeli cirkuszos tematikával mai napig a város egyik legbájosabb helye, melynek évről évre drukkolunk, hogy egy esősebb időszakban ne kerüljön víz alá, hiszen náluk tényleg a víz az úr. Élő zene, mesedélutánok, filmvetítések, zsonglőrök mind igazi fellinis programok, hogy a belga meggysör kortyolásáról már szó se essék. Érkezzünk napközben kutyával, kis tesóval, totyogó babával, és keressünk lapos köveket, hogy kacsázhassunk. 

13/13

Le Petit Bistrot (Bezárt)

A Le Petit Bistrot kedves kis hely a Hajós utca-Dessewffy utca ficakjában. „Csajos”, de nincs túlhúzva, éppen csak annyira, hogy anyukával, nagymamával, barátnőkkel is ugyanolyan kellemes legyen be vagy kiülni hozzájuk. Ez a terasz eléggé rejtett pont, bár közel mind az Andrássy út, mind a Bajcsy, de fekvésének köszönhetően intimebb beszélgetések, titkok megosztására is ideális lehet. Limonádézzunk, rendeljünk balatoni szörpöket és a sütemény se maradjon el.

Hasonló tartalmak

Szabadidő

A Buitenzorg-lak kertje nyomában

Március 8-án egy különleges sétán zarándokolhatjuk végig a kertben látható, szuvenírként hazahozott vagy utólag megrendelt keleti műtárgyakat, megismerve az Ázsiában őshonos növényeket, a kínai és japánkerti elemeket.

Gasztró Szabadidő

Vendégségben a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa egy híres operaénekesnő otthonaként, egykor nagyszabású fogadások és díszes összejövetelek impozáns helyszíne lehetett. Március 9-én, a primadonna egykori villájában ismét a vendéglátásé lesz a főszerep: az Onyx Alkotói Közösség tagjai a meghívottak három tematikus programra.

Kultúra Szabadidő

Essentia Artis 2024

Március 1. és május 7. között látogathatjuk az Essentia Artist, a Magyar Művészeti Akadémia 2023-ban végzett művészeti ösztöndíjasainak kiállítását és programsorozatát. Az esemény keretében az építészet, a film- és fotóművészet, az irodalom, az ipar- és tervezőművészet, a képzőművészet, a népművészet, a színház, a zene és a művészetelmélet területén tevékenykedő alkotók mutatkoznak be.

Szabadidő

Turistajelzések-kisokos – Mi mit jelent az erdőben

Egy kirándulás alkalmával, főleg szűz terepen, nem kis bonyodalomtól és bolyongástól menthet meg minket, ha tisztában vagyunk minden, fára festett jelzés jelentésével.

Neked ajánlott

A