Most, hogy a legtöbb budapesti klub nyári pihenőre vonult, érdemes kimenni a szabadba azoknak, akik szeretnék megkapni a heti elektronikus zenei adagjukat. Hogy miért? A hideg sör is jobban esik egy feketére meszelt technokatlan helyett a napsütésben, főleg, ha közben egy hideg vizes medencébe ér a lábunk, a felhozatalban pedig minden stílus képviselteti magát, a goától a drum 'n' bassig. Össze is gyűjtöttük a mi kedvenceinket, az #endlesssummer jegyében.

1/7

POOL&BEER

Frissen csapolt sör, jéghideg fröccs, termálvíz, szauna, hamburger és persze zene reggeltől késő estig – mi kellhet még egy igazán emlékezetes szabadtéri (strand)bulihoz? A tavaly indult POOL&BEER szervezői szerint semmi, ennek megfelelően pedig havonta legalább egyszer megtöltik a Vituki-uszodát a már felsorolt elemekkel. Aki már legalább egyszer ugrott fejest a medencébe, miközben a DJ-k olyan szettet játszottak, amitől még a Kvassay Jenő utcában is pálmafák nőnek, az tudja, hogy miért olyan tökéletes ez a koncepció, aki pedig még nem, annak tökéletes alkalom lehet a következő felvonás július 2-án. Már csak azért is, mert az a Rone (is) fog játszani, akinek a Parade című száma még a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmben is felcsendült.

2/7

Friday

A Fields Of Joy-bulik óta tudható, hogy a drum 'n' bassnél kevés ideálisabb stílus létezik, ha szabadtéri bulik aláfestő zenéjéről van szó. A Bladerunnaz DJ-i pedig a műfaj hazai nagykövetei, ha tehát összeadódnak ők, az A38 Hajó dunai panorámás orrterasza és a koktélakciók, ott garantált az emelkedett hangulat. A Friday pedig nem is okoz csalódást, péntekről péntekre szállítja nem csak az egyet fizet kettőt kap Mojitókat, de a legjobb liquideket is. Délután öttől tízig, hogy legyen elég időd elengedni a mögötted álló hétköznapokat és áttáncolni magad az előtted álló hétvégébe. Ha pedig ez nem lenne elég, ajánljuk a BLZ BBQ-t, aminek idei első vendége a kanadai René LeVice lesz!

3/7

CityMatiné

A CityMatinét talán egyetlen budapestinek sem kell már bemutatni. Nem csak azért, mert immár öt éve biztos pont a szabadtéri szórakoz(tat)ásban, hanem mert ez idő alatt mindig meg tudott újulni: folyamatosan új helyszínekre költözött, amikhez ráadásul más díszlet és koncepció is dukált. Három dolog maradt csak állandó, a Captain Knuckles-Sobek-Monolit triumvirátus, az általuk játszott bacháliahouse és endorfintechnó, illetve a mosolygós törzsközönség, akik matinéról matinéra visszatérnek. A szabadtéri hedonizmus elengedhetetlen eleme továbbra a barbecue, így egyetlen partizónak sem kellene félnie attól, hogy éhen marad.

4/7

Normafa Open Air

Amióta nincsenek illegálpartik (vagy csak nem tudunk róluk), az egyetlen eseménysorozat, ami megidézi a hangulatukat, a Normafa Open Air. A Csillebérc Szabadidő- és Ifjúsági Központban tartott több színpados, stílusokon átívelő összejövetelek nem csak a különleges helyszín, hanem a válogatott DJ-különítmények, illetve az utánozhatatlan hangulatuk miatt is helyet érdemelnének itt. Az év első nyári Normafa Open Airjei mindig feledhetetlen élményeket adtak nekünk, és van egy olyan érzésünk, hogy ez idén sem lesz másképp – szóval megérik a kalandos odautat.

5/7

Lick The Click!

Isu, Crimson és Chrom már önjogukon is húzónevek, együtt, Lick The Click!-ként viszont egyenesen a táncparkett ördögei. De nem a makkos cipőjük miatt: senki sem tudja úgy keverni a koktéligenlő house-t, a punkfunkot és a dubby discót, végig teljesen eksztatikus állapotban tartva a közönséget, mint ők. Eklektikus szettjeiket 2011 óta szombatonként az A38 Hajón prezentálják, a macskák és a hétvégi partizók legnagyobb örömére. A lemezestáskájukban pedig minden megtalálható, ami a hétvégi örömzenélés és italozás elengedhetetlen kelléke lehet. Figyeld tehát a hőmérő higanyszálát, és ha elkezd felfelé kúszni, biztos lehetsz benne, hogy közeledik a heti Lick The Click!

6/7

Cinema Bizarre

A Girls & Mathematics által életre hívott Cinema Bizarre egyszerre egy óriási filmes buli, táncos dobhártyamasszázs és hatalmas parti. A csillebérci úttörőtábor szabadtéri kertmozijánál megrendezett táncmulatságok mindig olyanok, mintha John Hughes a kamerát otthagyva belevágna a rendezvényszervezésbe: önfeledt, szórakoztató, csupaszív és bizarr. A közlekedésről általában a Moszkva térről induló különjáratok, az italokról pedig a Toldi Klub gondoskodik. Ami pedig a zenei aláfestést illeti: house-tól a boogie funkig bezárólag minden kipattanhat a rezidensek lemezestáskájából. Minden megtörténhet; pont mint a filmekben.