A családi vacsora és az ajándékozás után van úgy, hogy az embernek nincs kedve negyvenkettedszerre is megnézni ugyanazokat a filmeket. De mi ilyenkor a teendő? Mi a bulizást javasoljuk, mert 24-én indulnak be csak igazán a dolgok Budapest utcáin. Összeírtunk néhány helyet, amelyek biztosan nyitva lesznek szenteste. Ha valaki még tud ilyenről, az ne tartsa magában.

1/7

Hagyományőrző ivás @ Szóda (Bezárt)

Nem meglepő, hogy idén is nyitva lesz 24-én a Szóda, a már kultikusnak számító szentestézős bulihelyen ismét lehet koccintani a Reszkessetek betörőkre. Ez ismét egy olyan parti lesz, ahol nem kerül szóba a karácsony, lesz viszont zene Dj Gomes jóvoltából és rengeteg alkohol. A Facebook esemény azt javasolja, hogy mindenki vigyen tánccipőt.

Szóda (bezárt)
Cím: 1077 Budapest, Wesselényi utca 18.

2/7

Csak a szokásos @ Központ

Folytatódik a sokak által kedvelt hagyomány: szenteste sem hagyja cserben a fiatalokat a Madách téri Központ, magyarán: kinyit. Egyébként semmi különlegessel nem készülnek, lesznek alkohol tartalmú italok, amikhez Dj Slow szolgáltatja majd a zenét. Facebook esemény itt.

3/7

Karácsonyi fény(ek) @ Garzon

A Wesselényi utca 24. alatt ezen a napon – a világtörténelemben 6. alkalommal – roskadásig pakolt italpulttal operálnak majd, hogy mindenki pont úgy ünnepelhessen, ahogy akar. Amit egyébként itt a legjobban szeretünk, hogy mindig van fény (nem, ez most nem az, amelyik beragyogja az ünnepet, hanem amelyiket meg lehet inni). Asztalt amúgy érdemes foglalni, mert a roham miatt lehet, hogy nem lesz hely. Facebook esemény itt.
Cím: 1075 Budapest, Wesselényi u. 24

4/7

Átlagos csütörtök @ Kakas – Deák tér

Aki bulira vágyik a családozás után, annak nem feltétlenül kell bemenni érte a sűrűbe; a Deák téri Kakas ugyanis 24-én is nyitva lesz, a megszokott árakon és a jól ismert módon itatja majd le a nagyérdeműt. Ezt nem kell külön karácsonyi bulinak felfogni, csak az fog történni, ami minden este. Cím: 1075 Budapest, Károly körút 23.

5/7

Fehér karácsony @ Mazel Tov

A zsidónegyed helyeit egész évben szeretjük, de külön örülünk, hogy a Mazel Tov is nyitva lesz 24-én, szóval ha valaki egy csomó italra vágyik, annak itt a helye. A tervek szerint 22:00-kor nyitják a kertkaput, ahol Poli és Nora Matisse felpattintja az első lemezeket. Viszont érdemes jóllakottan érkezni mert ezen a napon nem fognak főzni, amit megértünk, hiszen nekünk sem lenne hozzá kedvünk.

6/7

Karácsonyi dalok nélkül @ Lámpás

A Dob utca és környéke már csak ilyen, egymás hegyén-hátán lesznek a szentestés megalakulások. Az esemény szerint lesz karácsonyi morzsacserebere (bármit is jelentsen ez), sok ital, különböző hallgatnivalók a Tilosos Dj AdamSalman jóvoltából, de karácsonyi dalokat nem terveznek játszani. Hogy ez egy 'sajnos', vagy egy 'szerencsére', az majd a helyszínen kiderül.