Hamarosan itt a téli szünet, de nem csupán a két ünnep közt számít hangulatos programnak egy jó bejgliledolgozó korcsolyázás, hanem a karácsonyra hangolódáshoz is hozzájárul. Kiválogattunk Budapest legkülönbözőbb részeinek elég komoly kínálatából 10 korcsolyapályát, legyen az ingyenes vagy fizetős, kicsi vagy nagy, ahol kedvetekre csúszkálhattok.

1/10

Városligeti Műjégpálya

A város legnépszerűbb jégfelületén történt némi változás technikai téren: még nyáron bővítették a hűtéstechnológiai rendszert, felújították a hűtőkompresszorokat, és jóval nagyobb teljesítményűre cserélték a hűtőgépházi hőcserélőket is. Ezek által a műjégpálya hűtőberendezése sokkal hatékonyabban tudja kezelni a szélsőséges időjárás okozta üzemeltetési nehézségeket. Az árak terén viszont minden maradt a régiben, azaz a hét első két napja továbbra is kedvezményes jegyekkel várja a diákokat és a nyugdíjasokat: hétfőn és kedden nekik 800 forint a beugró, szerdától péntek délelőttig 1000, péntek délutántól vasárnapig pedig 1500 forint.

Hol? 1146 Budapest, Olof Palme sétány 5.
Mennyiért? 800 - 1500 Ft
Meddig? 2016. február közepe
Weboldal

2/10

Hunyadi tér

A pálya elsősorban a gyerekek előtt nyílt meg, így nem zavaró az sem, hogy csak egy kosárpályányi területet foglal el a térből. Hétköznapokon 8–14 óráig a terézvárosi óvodások és iskolások vehetik használatba, a kerület lakói pedig 14–20 óráig ingyen korcsolyázhatnak rajta. Akiknek nincs korcsolyájuk, 1000 forintért (diákként 800 forintért) bérelhetnek a téren felállított faházban. Sajnos egyelőre csak azok számára elérhető a koripálya, akiknek a lakcímkártyája a VI. kerületbe szól, de az üzemeltető önkormányzat tervezi, hogy mások számára is hozzáférést biztosít majd.

Hol? 1067 Budapest, Hunyadi tér
Mennyiért? Ingyenes
Meddig?
2016. február 28.
Weboldal

3/10

Budai Jégpálya

Egészen áprilisig üzemel majd a Mammut 2-vel szemben tanyázó jégpálya, úgyhogy szerencsés meteorológiai együttállás esetén akár pulcsiban is lehet csúszkálni a jövő tavaszi napsütésben. A fedett pályán többszintű korcsolya- és jégkorong-oktatás vehető igénybe, utóbbihoz adnak bérbe felszerelést. A melegedőben forró tea, forralt bor és édesség segít az esetleges hideg elviselésében, a várakozóknak pedig az ingyenes internet terminálokon van lehetőségük a frissen készült fotókat kilőni a világhálóra.
Hol? 1024 Budapest, Bakfark Bálint út 2.
Mennyiért? 990 - 1400 Ft
Meddig? 2016. április
Weboldal

4/10

Marczibányi téri jégpálya

Egy 20x40 méteres műjégpálya bújik meg a Marczibányi Sportcentrumban. A fedett sátorban a szokásos szolgáltatások mellett hazánk népszerű műkorcsolyázójának, Sebestyén Júliának a korcsolyaiskolája tart oktatást hetente háromszor a kicsiknek. Hétköznap délelőttönként az iskolai és óvodai csoportoknak biztosítanak jégidőt, este pedig az amatőr hokicsapatok veszik birtokba a jégfelületet.

Hol? 1022 Budapest, Marczibányi tér 16.
Mennyiért? 1200 - 1650 Ft
Meddig? 2016. március
Weboldal

5/10

Óbudai Fő tér

Mind közül a leginkább pénztárcakímélő lehetőség, mert mind a használat, mind az oktatás ugyanannyiba kerül, mint a levegővétel. A büfében kapható dolgok mellett csak a kölcsönzésért kell fizetni, de az sem olyan vészes. A jégpálya szorosan összekapcsolódik az Advent Óbudán programsorozattal, amely változatos színpadi produkciókkal, koncertekkel, gyermekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal egészíti ki a csúszkálás élményét.

Hol? 1033 Budapest, Fő tér
Mennyiért? Ingyenes
Meddig? 2016. január 31.
Weboldal

6/10

Bálna Advent

December 3–24. között zajlik a Bálna Advent a Bálna Budapest épületében és teraszán. Az eseményen koncertekkel és különféle programokkal járulnak hozzá a karácsonyi hangulathoz, no meg jégpályával, hiszen akkor nem kerülnének be ebbe az összeállításba. A 450 négyzetméteres pálya panorámája miatt verhetetlen, időkorlát nélkül, ingyenesen használható, egészen február végéig, s tudomásunk szerint, ez a város legnagyobb ingyenes jégpályája.

Hol? 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.
Mennyiért? Ingyenes
Meddig? 2016 február vége
Weboldal

7/10

Jégterasz

Az egyik legnagyobb bevásárló központ szomszédságában található pálya az elmúlt években karitatív rendezvényeknek, sztárfellépők koncertjeinek, születésnapi ünnepségeknek, élő kívánságműsoroknak, zárt körű céges összejöveteleknek és jégpartiknak adott helyszínt – ez idén sem lesz másként. A 2005-ben létrejött Jégterasz egyébként az első mobil jégpálya volt hazánkban, a közel 1200 négyzetméteres pályán körülbelül 70 köbméter vízre van szükség a jég előállításához. A nyitvatartási időt a nagy érdeklődésre való tekintettel egy órával meghosszabbították és idén újdonságként éjszakai jégpartykat is terveznek.

Hol? 1087 Budapest, Kerepesi út 9.
Mennyiért? 900 - 1500 Ft
Meddig? 2016. február vége
Weboldal

8/10

Bosnyák tér

Hétköznaponként 15 óráig testnevelésóra keretein belül iskolások használhatják a pályát, délután pedig bárki kedvére csúszkálhat – ingyen. Korcsolyát is kapnak díjmentesen azok, akiknek nincs. A szervezők hagyományteremtő szándékkal adventi programsorozatot szerveztek Zuglóban, amelynek a jégpályán kívül kulturális programok és a kirakodó vásár is a részét képezik.

Hol? 1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Mennyiért? Ingyenes
Meddig? 2016. február 28.
Weboldal

9/10

Rákosmente műjégpálya

Advent Rákosmentén fedőnév alatt a XVII. kerületben is kortyolgatható forralt bor és tea, gőzölög a friss kürtőskalács, vagyis hamisítatlan karácsonyi vásár vár, sőt két korizás közti pihenésként antikváriumban válogathatsz a könyvek között. A pályán reggel 8-tól este 8 óráig tartó időtartamban lehet korcsolyázni 500 forintért, a bérlés ugyanennyibe kerül.

Hol? 1173 Budapest, Pesti út 170/a
Mennyiért? 500 Ft
Meddig? 2016. január 31.
Weboldal

10/10

Pesterzsébeti Jégcsarnok

Itt aztán tényleg buli a korizás, merthogy jégparty-t rendeznek minden szombaton! Úgy képzeld el, mint egy diszkót, ahol a táncparkett helyett jégpálya van. Az 1800 négyzetméteres pályán már 19 órától szól a zene, lehetőség van ingyenes fotózkodásra, táncolásra, bulizásra – mindezeket fedett körülmények között lehet művelni egészen márciusig. Legközelebb most hétvégén a King of the White5 Ice Party-n produkálhatod magad.

Hol? 1203 Budapest, Zodony utca 1.
Mennyiért? 1800 Ft
Meddig? 2016. március
Weboldal