Spíler, kolor, Trafiq, Ankert, BoB, Közért, Spicc, Közhely és barátaik, egy ideig tudnánk még sorolni, milyen újonnan nyíló helyeken italoztunk 2012-ben. Most, hogy egy számmal feljebb vagyunk, megnéztük, milyen trendérzékeny, merőben új fővárosi helyeken kérjük ki a roséfröccsünket hamarosan. 2013 új helyei - körkép, íme!

1/7

The Gin Shop Budapest

A Gin Shop Budapest az egyik legérdekesebb, ami történhet 2013-mal Budapesten, és még csak február van. A Ráday 9. szám alatt ugyanis megnyílik a város első ginre és gin-tonikra szakosodott bárja, méghozzá heteken belül. A gin bárok tisztes múltra tekintenek vissza, Angliában az úri alkoholizálás, társas élet fontos helyszíneinek számítottak az 1700-as évek végén, illetve az 1800-as évek elején. A Gin Shop Budapestről nem titok, a hoz köthető, így szellemiségében is azt a magas szakmaiságot és igényességet képviseli, amit a (minőségi) koktéltéren megkerülhetetlen . Ötven fajta ginnel készülnek, az összes Magyarországon kapható tonikkal, sőt, ha minden igaz, saját gyártásúval is extraként. Mivel a tonik fő eleméhez, a kininhez szintén Anglia kell, drukkolunk, hogy megvalósuljon a terv, és házi tonikot csapoljanak a gin mellé. A körülbelül 90 négyzetméteres helyen 8-9 gincentrikus alapkoktél lesz, századelős hangulat és egyedi tapéta. A Gin Shoppal a Ráday utcába költözik egy kis viktoriánus Anglia, és ahogy Nagy Zoli, a hely szellemi-szakmai tulajdonosa mondaná: a világon két típusú ember van, aki szereti a gin tonikot, és aki nem ivott még jót.

2/7

Klikk BistroBar

A Klikk egy új tényező a . A szemben az udvar másik oldalán nyílik, a mellett. Bár alkalmanként már be lehetett lesni soft opening hétvégéken, valójában még nem nyílt meg, ezt hamarosan azonban pótolják. Önmeghatározásként a Klikk egy bisztró bár, azaz míg nappal idényszerű napi menükkel operál, este pörgős bárt vizionál. Ami lesz: DJ, hogy milyen zenékkel, még eldől, hosszú bárpult, éjjel-nappal működő látványkonyha amerikaiasan, Gozsdus elengedhetetlen retro elemek, tégla burkolat, külön Shot Bar azoknak, akik azonnal szeretnék a jussukat és terasz, ami önmagában elég jó tavaszos üldögéléshez, a többit meg kíváncsian várjuk. Laza üzletemberek ne hagyják ki!

3/7

Méter

Vegyél egy Budapest térképet, húzz két vonalat a vigalmi negyed origóját keresve, ha ez megvan, ott lesz pont a Méter. Azaz a Kazinczy-Dob sarkán, a Macesz Huszárral szemben még februárban megnyílik az alapozó-fenntartó-levezető hely, ahol méterben mérik az alkoholt és a figyelemfelkeltő szendvicseket. Itt a lényeg, hogy minden kicsit különleges, ezt mondják, és hogy minőségit fogyassz baráti (Telephez hasonló) áron. Jelen állás szerint egy szépen megtervezett (Szendrő Peti vezette) jó minőségű bár lesz jó áron, ahol Sympathy For The Devil-re készülnek a rövidek, hosszúk. Várjuk, mert tényleg a központban van, és jó nézni a Szőke Gergő tervezte plakátokat a város legkülönbözőbb pontjain.

MÉTER
Cím:
1075 Budapest, Dob utca 31.
Nyitva tartás: K 16:00-01:00, Sz-Cs 16:00-02:00, P-Sz 16:00-03:00

4/7

Zizi

A egyre inkább fesztelenül trendi, ezt erősíti tovább a február végén-március elején nyíló Zizi is, Budapest első pezsgőbára. És mert még a legelegánsabb pezsgő is megviccelhet, (érdemes tehát falatokkal kísérni), a Zizi ítálkínálata mellett egyben spanyol-magyar gasztrosíkon mozgó tapas bár is. A , Platz, Trafiq vonalba beleillő Zizi széles pezsgő, habzóbor és prosecco palettával nyit, hogy itthon is gyökeret vessen a szakosodott italozás. Az egésznek olyan érzete lesz, mintha Barcelonában sétálnánk a La Ramblan, és egy nemzetközi művész kolónia által 'bevett' házba néznénk be. Champagne, champagne for everyone!

ZIZI Bubbles & Tapas Bar (bezárt)
Cím: 1051 Budapest, Hercegprímás utca 12.

5/7

Pasta

A Pasta.-t nem kell nagyon bemutatni, még meg sem nyílt, máris nagy rajongói tábora van egyetlen hivatalos oldalán. A -ből ismert srácok úgy vélték, előétel után jöhet a főétel is (jövőre egy Desszert. a Múzeum körúton?), és elkezdtek dolgozni tésztaorientált, utcáról beugrós helyükön. Március negyedikén nyitnak a Kálvinhoz közel, a villamos megállóval szemben napi 4 tésztaétellel, amit rendelésre készítenek friss tésztából és az előre beharangozott bolognaival. Egy adag 990 ft, és persze doboz is jár hozzá, bárhova viheted. A Pasta. izgalma, hogy lesz teraszuk, de a Leves. kommunális hangulatában, azaz körülbelül 24 férőhelyesen. Romantikusan trendinek ígérkezik, és hát ugye jól tudjuk, hogy: pasta e basta.

6/7

WNDRLND

A tavasszal várható WNDRLND egy barátságos kerti placcot takar a Holdudvar szomszédságában, de lehet a fent mellékelt látványterv többet mesél. Újszerűnek ígérkezik hangulatában a szigeten belül, röviden úgy kell elképzelni, mintha a , kiköltözne egy murvás közegbe. Újrahasznosított bútorok, kreatív grafikusok, , jó időben limonádézás. Várjuk.

WNDRLND (bezárt)
Cím: 1138 Budapest, Margitsziget

7/7

Hello Baby Bár (Bezárt)

Egy ideje rebesgetik, hogy új szórakoztató szereplő költözik az Oktogon környékére, egészen pontosan az Andrássy út 52-be. Egy kívül-belül szép polgári ház udvarán dolgozik a Numbernow Design, a tervek szerint pedig egy letisztultan elegáns, az Andrássyról nyíló, körülbelül 400 férőhelyes úri tánctér lesz a pesti ég alatt, hasonlóan az Urimurihoz, ám annál egy kicsit eldugottabban. Sejtelmes elegancia egy Andrássy úti villa falai között, nyitás tavasszal, hát hello baby.