éjszakai élet

szerkesztés

10 jó koncert a tavaszra magyar zenekaroktól

Szerzők

 • Wágner Gábor

2020. 03. 04. 13:42

A múlt héten pár kihagyhatatlan koncertet ajánlottunk a tavaszra hozzánk látogató külföldi zenekaroktól, most pedig a hazai előadókon a sor. Lemezbemutatók, szezonnyitók és születésnapi koncertek – olyanoktól, mint a Vad Fruttik, a Belau, a Bëlga vagy Szabó Benedek és a Galaxisok. Annyi programlehetőség lesz tavasszal, hogy májusig már el sem jutottunk.

Fotó: Facebook/Bëlga

Bëlga

1/10

A Még5milliárd (korábban Még5lövés), Bauxit, Tokyo, illetve DJ Titusz és DJ Marvin alkotta zenekar maga a szerethető idiotizmus. Sőt ne aprózzuk el: a legpontosabb és legvitriolosabb görbe tükör, amit országunk lakói elé tartottak, az övék. Március 13-14-én egy dupla koncerttel, egészen pontosabban Bélabállal rúgják be a 2020-as tavaszi koncertidény kapuját az Akváriumban.

 • Hol: Akvárium
 • Mikor: március 13-14.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Szabó Benedek és a Galaxisok

2/10

A 2010-es évek egyik legmenőbb hazai alter-rock zenekara, a Szabó Benedek vezette Galaxisok február 22-én indult 10 állomásos lemezbemutató turnéjára, ami az Inkább otthon maradok Tour2020 nevet kapta. Ennek egyik állomása az Akvárium, ahol március 20-án mutatják a Cím nélküli ötödik lemez című ötödik lemezüket. Bár a turné nagy részében a Ricsárdgír az előzenekaruk, a budapesti helyszínen a Mulató Aztékok vezeti fel Szabó Benedekéket, aki egyébként nemrég adott egy remek interjút nekünk.
 

 • Hol: Akvárium
 • Mikor: március 20.

Fotó: Facebook/Vad Fruttik

Vad Fruttik

3/10

Fennállása során először lép fel a Papp László Budapest Sportarénában a Likó Marcell vezette Vad Fruttik. Az ok egészen prózai: 15 éves lett a Várpalotán, 2005-ben megalakult zenekar. Ez idő alatt 7 nagylemezt adtak ki, és a magyar alter-rock egyik legerősebb koncertzenekarává váltak, akik elképesztő tömegeket képesek megmozgatni annak ellenére, hogy szinte minden daluk érfelvágós. Persze a Szomorú vasárnap országában ez nem olyan furcsa. A szülinapi koncertet március 21-én tartják.

 • Hol: Papp László Budapest Sportaréna
 • Mikor: március 21.

 

Fotó: Facebook/mïus

mïus

4/10

Álmos Gergely downtempóból, triphopból és ambientből szőtt elektronikus zenei projektje, a mïus kifejezetten termékenynek mondható. 2013 óta már az ötödik nagylemeze jelenik meg. Az Études de Battements címre keresztelt albumot az Akváriumban mutatja be április 4-én, és a koncert több szempontból is különleges lesz. A zenét erre az alkalomra készült izgalmas vizuál egészíti ki, Álmos Gergely állandó kísérőzenekarát pedig egy zongorista és vendégénekesek. A lemezbemutatót az olasz zongorista, Luca Longobardi fellépése vezeti fel.

 • Hol: Akvárium
 • Mikor: április 4.

Fotó: Facebook/Middlemist Red

Middlemist Red + Meteo

5/10

Az idei tavasz első és egyetlen budapesti klubkoncertjét április 9-én, a Dürerben adja az indie rock hazai kisistene, a Middlemist Red. Vagyis, ha a nyár előtt még látni akarja őket az ember, akkor iparkodnia kell a jegye beszerzésével. Az előzenekari teendőket ezen az estén az utóbbi évek egy legizgalmasabb feltörekvője, a Meteo látja el. A koncertre a Middlemist Red lemezek újrahallgatása mellett azzal az interjúval is érdemes ráhangolódni és bemelegíteni, amit tavaly év végén nekünk adtak.

 • Hol: Dürer Kert
 • Mikor: április 9.

Fotó: Facebook/Zuboly

Zuboly

6/10

Azt, hogy tavasz van és itt a jó idő, az is jelzi, hogy sorra nyitnak meg a szabadtéri koncerthelyek. Az egyik kedvencünk az óbudai Kobuci, aminek nyitóeseménye az Ágoston Béla szaxofonos által 2005-ben megalapított Zuboly koncertje lesz április 17-én. A saját meghatározásuk szerint broken etnóban (ami a hiphop és a népzene sajátos keverése) utazó zenekar best of koncerttel, meg egy nagy meglepetéssel készül, de természetesen a Kobuci indulót is előadják majd Busa Pistáék.

 • Hol: Kobuci Kert
 • Mikor: április 17.

Fotó: Facebook/Belau

Belau

7/10

A melankolikus elektronikus popzenében utazó Belau alig 5 éve alakult meg, viszont már az első daluk (Island of Promise) olyan jól sikerült, hogy azonnal lecsapott rá az HBO, a reklámipar és a rádiók, ők pedig egy csapásra ismertté váltak. Érthetően nagy elvárások előzték meg The Odyssey című első nagylemezük dalait, ám magabiztosan vették az akadályt. Négy évet kellett várni a folytatásra, a Colourwave-re, amit április 18-án mutatnak be az A38 hajón. A koncertet kíváncsian várjuk, bár azt sejtjük az eddigiek alapján, hogy ezúttal sem nyúlnak majd mellé.

 • Hol: A38 Hajó
 • Mikor: április 18.

Fotó: Facebook/Kiscsillag

Kiscsillag

8/10

Lovasi András a fesztiválozás, szólólemezgetés és nagy visszahangot kiváltó interjúadások mellett szerencsére a zenekarára is fordít kellő időt. A Kiscsillag pedig el is készült hatodik nagylemezével, ami a Tompa kések címet kapta a keresztségben. A lemezbemutató koncertre április 24-én, az Akváriumban kerül sor. A bemelegítés hálás feladata pedig a Heaven Street Sevenből ismert Németh Róbertre hárul majd.

 • Hol: Akvárium
 • Mikor: április 24.

 

Fotó: Facebook/Irie Maffia

Irie Maffia

9/10

A reggae-funk-hiphop-soul supergroup több mint félévet kihagyott, az igazolt hiányzás oka pedig Sena második gyermekének születése volt. Most viszont lassan, de biztosan újra hadrendbe áll a zenekar, beleértve Senát is természetesen. Az Irie Maffia idén 15 éves, jön az új nagylemez, amivel turnéra is mennek, ami egy éven át fog tartani, és április 24-én a Budapest Parkból indul majd. Kilövésre felkészülni!

 • Hol: Budapest Park
 • Mikor: április 24.

Fotó: Facebook/Mary PopKids

Mary Popkids

10/10

A Mary PopKids az egyik legszimpatikusabb hazai popzenekar, akik április 30-án az A38 Hajón ünneplik meg kerek 10 éves fennállásukat, szebb szóval élve, a születésnapjukat. És ha ez nem lenne elég, ezen a bulin mutatják majd be idén megjelenő harmadik nagylemezük zenei anyagát is, aminek a címe egyelőre titok. Vagy még ők sem tudják. Az előzenekaruk egy nagyon friss formáció, a rendkívül figyelemreméltó, soul-os, funky-s Perrin lesz.

 • Hol: A38 Hajó
 • Mikor: április 30.

Hasonló tartalmak

Admin mode