A Titkosan kezdődött című kortárs képzőművészeti kirakat-kiállítással az egyetemek modellváltásának, a művészet függetlenségének és a felsőoktatás szabadságának kérdéskörét járja körbe a Független Képzősök Társasága. A Magyar Képzőművészeti Egyetem független hallgatóiként októberben kiírtak egy pályázatot, amely nyertes alkotásait eredetileg galériatérben, illetve vendéglátóhelyeken tervezték bemutatni. A járványügyi korlátozásokra való tekintettel új forma született: létrehoztak egy sétaútvonalat, amely mentén kirakatokban elhelyezett művészeti reflexiókkal találkozhat a befogadó. 

A kiállítás december 16. és január 15. között látható Budapest belvárosában, galériák, vendéglátóhelyek és színházak kirakataiban, az Astoria, a Kálvin tér és a Ráday utca sétaútvonalon.

A kiállítást megnyitja Tillmann József egyetemi tanár, filozófus. A megnyitó esemény a járványügyi korlátozások miatt nem valósulhat meg hagyományos módon. Videó formájában lesz látható a Facebook-esemény oldalán.

  • Kiállító művészek: Adamkó Dávid, Chilf Mária, Igor és Ivan Buharov, Menesi Attila, Nemes Csaba, Pólya Zsombor, Csapó Júlia, Domján Gábor, Fábián István, Farkas Regina, Gazsó Márta, Ibad Zuleykha, Iványi Helka, Kautzky Sára, Monhor Viktória, Pálóczi Andrea, Puskás Melitta Flóra, Sarfenstein Ditta, Sárközi Mónika, Szabó Beáta, Szalai Miklós, Szalay Hanna, Szén András, Széphelyi Ágnes Tünde, Terdik Szilvia, Tonté Dominik, Turchányi Zsófia, Zakar Antal
  • A kiállítás kurátorai: Keszegh Ágnes, Kopasz Éva, Laczai Veve, Teleki Emma, Urbantsok Tímea, Veres Réka 

Címkék