Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

A Titkosan kezdődött című kortárs képzőművészeti kirakat-kiállítással az egyetemek modellváltásának, a művészet függetlenségének és a felsőoktatás szabadságának kérdéskörét járja körbe a Független Képzősök Társasága. A Magyar Képzőművészeti Egyetem független hallgatóiként októberben kiírtak egy pályázatot, amely nyertes alkotásait eredetileg galériatérben, illetve vendéglátóhelyeken tervezték bemutatni. A járványügyi korlátozásokra való tekintettel új forma született: létrehoztak egy sétaútvonalat, amely mentén kirakatokban elhelyezett művészeti reflexiókkal találkozhat a befogadó. 

A kiállítás december 16. és január 15. között látható Budapest belvárosában, galériák, vendéglátóhelyek és színházak kirakataiban, az Astoria, a Kálvin tér és a Ráday utca sétaútvonalon.

A kiállítást megnyitja Tillmann József egyetemi tanár, filozófus. A megnyitó esemény a járványügyi korlátozások miatt nem valósulhat meg hagyományos módon. Videó formájában lesz látható a Facebook-esemény oldalán.

  • Kiállító művészek: Adamkó Dávid, Chilf Mária, Igor és Ivan Buharov, Menesi Attila, Nemes Csaba, Pólya Zsombor, Csapó Júlia, Domján Gábor, Fábián István, Farkas Regina, Gazsó Márta, Ibad Zuleykha, Iványi Helka, Kautzky Sára, Monhor Viktória, Pálóczi Andrea, Puskás Melitta Flóra, Sarfenstein Ditta, Sárközi Mónika, Szabó Beáta, Szalai Miklós, Szalay Hanna, Szén András, Széphelyi Ágnes Tünde, Terdik Szilvia, Tonté Dominik, Turchányi Zsófia, Zakar Antal
  • A kiállítás kurátorai: Keszegh Ágnes, Kopasz Éva, Laczai Veve, Teleki Emma, Urbantsok Tímea, Veres Réka 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

ReClaim Vintage – Advent Night Shopping

December 3-án, advent első vasárnapján hosszabbított nyitvatartással, este 23:00-ig várnak a Király utca új vintage boltjában, a ReClaimben. Lesz süti, karácsonyi zene, és 15% kedvezmény jár minden teljes árú termékre, amennyiben a kasszánál bemondjuk a Rudolf jeligét.

Kultúra

Pulpbrother (US): Sorry I forgot the pizza I was supposed to deliver

November végén amerikai kultművész érkezik a budai minigalériába, a Start Galéria Budapestbe, amit érdemes megnézni a pop-art kedvelőinek. Ha Pulpbrother sikerének titkát boncolgatjuk, olyan címkék kerülnek elő, mint a humor, olykor a fekete humor is. Rendkívül profán, szarkasztikus, csípős és mindig flegma – mégis áthatja az életigenlés.

Shopping Kultúra

PANEL Contemporary: Karácsonyi képzőművészeti kiállítás és vásár

A Faur Zsófi Galéria karácsonyi képzőművészeti kiállítással és vásárral könnyíti meg az ünnepek előtti ajándékhajszát: december 22-ig minden hétköznap 12:00-től 18 óráig nézelődhetünk a galéria művészeinek alkotásai között.

Gasztró Szponzorált

Adventi brunch az InterContinental Budapestben

Az adventi időszak a lelassulásról szól, arról, hogy megpróbálunk minél több minőségi időt eltölteni a szeretteink körében. Ebből indult ki az InterContinental Budapest is, ahol december 3-án, 10-én és 17-én ünnepi brunchra invitálnak bennünket. Ezeken a ráérős vasárnap délelőttökön a finom falatok mellett élő zene fog gondoskodni a hangulatról.

Neked ajánlott

A