Keresés EN

Budafok a főváros pezsgő bornegyede, ahová mindenképp érdemes ellátogatni, ha valami szuper programot keresünk a hétvégére. A Budafoki Pincejárat eseményein minden hónap első szombatján, – legközelebb december 2-án – felfedezhetjük a pincéket és megkóstolhatjuk a Budafokon palackozott borokat, pezsgőket. Budapest Bornegyedében kalandozva megismerhetjük a neves pezsgőkészítő cégeket és borászatokat. Az impozáns pincék pedig nemcsak vendéglátóhelyként működnek, ahol kóstolhatunk és falatozhatunk, hanem látványos kiállítások és koncertek is várnak ránk.

A programok ideje alatt a Borgiornotól (1221 Budapest, Mária Terézia u. 1-7.) ingyenes 6-8 személyes transzferbusz közlekedik, minden hónap első szombatján. A járat azoknál a pincészeteknél és látványosságoknál áll meg, ahol valamilyen különleges élményben részesülhetünk és részt vehetünk egy szuper boros programon. Természetesen nemcsak a transzferbusszal, hanem autóval, tömegközlekedéssel, vagy gyalog is felfedezhetjük Budapest Bornegyedét. Borkóstolókon, vezetett pincesétákon, koncerteken vehetünk részt, és megannyi kulturális program részesei lehetünk!

December 2-án meglátogathatjuk a Törley Pezsgőmanufaktúrát, a Záborszky Pincét, a Sauska Pincészetet, a Katona Borházat, ahol számos különböző program vár ránk, zenés vacsorán vehetünk részt a Seybold-Garab Pincében. Borkóstoló, pinceséta és ínyencségek várnak ránk majd a Várszegi Pincészet Borbárban, a Borköltők Társasága Étteremben pedig vacsorával egybekötött pincekvízzel készülnek. A gyerekek sem fognak unatkozni, számos családbarát program várja a kisebbeket és nagyobbakat egyaránt. (x)

A programról Budapest Bornegyede honlapján vagy Facebook-oldalán találtok további infókat.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Oscar-nap a Művészben

Március 11-én 96. alkalommal díjazza az előző év legjobb filmjeit és filmeseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nincs is jobb hangolódó program a gálára, mint a március 10-ei Oscar-nap a Művészben, amikor 13 órától estig jelölt filmeket nézhetünk meg.

Kultúra

Janikovszky-est a vaksötétben – avagy a lemez két oldala

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület közreműködésével március 13-án a Lurdy Moziban egy egyedülálló képzeletszínházi előadásban lesz részünk, A lemez két oldala címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra és szavakra koncentrálva fedezhetjük fel mindennapjaink rejtett oldalait.

Szabadidő

Dolgozó anyává válni: visszatérés a munka világába

A szülési szabadság utáni visszatérés a munka világába óriási változást jelent, így minél közelebb érünk a visszatérés időpontjához, úgy sokasodnak az aggodalmaink az új életszakasszal kapcsolatban. Milyen változások történnek, mikor megérkezik a dolgozó anya szerepe az életünkbe? Milyen kihívásokra számíthatunk ebben az időszakban? Miként tudunk tudatosan felkészülni a visszatérésre?

Kultúra

Mai Manó fotográfiái

A PaperLab Galériában kiállított 50 fotóból álló, ingyenesen megnézhető válogatásban olyan alkotásokat láthatunk, amelyeket Mai Manó fotográfus a budapesti műtermeiben készített a századforduló környékén.

Neked ajánlott

A