Hamarosan itt a húsvéti hosszú hétvége, az ünnep alkalmából pedig a Bartók Tavasz is remek programokkal készül. Április 17-én a Magyar Állami Népi Együttes táncjátékában gyönyörködhetünk a Müpa hangversenytermének színpadján. Az előadás a különböző felekezetek liturgiáit és a Kárpát-medence egymástól távol eső vidékeinek húsvéti népszokásait és énekeit eleveníti fel. Székelyföld és Rábaköz, a Felvidék és Dél-Alföld kereszténységhez és pogánysághoz kapcsolódó rituáléi kerülnek középpontba, melyek népdalokkal, vallásos énekekkel, táncmuzsikával kelnek életre. Tökéletes program az egész család számára, ha jobban meg akarjuk ismerni a húsvéti hagyományainkat, vagy tartalmas szórakozásra vágyunk az ünnepi lakoma után.
 
A bemutató a Hagyományok Háza – Magyar Állami Népi Együttes és a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek közös programjaként, a Müpa szervezésében valósul meg. 

Az előadásra itt tudtok jegyet vásárolni, a Bartók Tavasz további programjait pedig itt tudjátok böngészni. Aki lemaradt a jegyekről vagy inkább otthonról élvezné az előadást, az online a Bartók Tavasz weboldalán, Facebook-oldalán vagy YouTube-csatornáján tudja élőben követni a műsort.

Címkék