Ideje félretenni mindent, amit eddig a jazzről gondoltunk, és belehallgatni Nubya Garcia zenéjébe, ugyanis a modern jazz és az elektronikus zene ütemeiből táplálkozó előadó teljesen meg fogja reformálni elképzelésünket a műfajról. Április 19-én a Müpában egy este erejéig Dél-London egyik vibráló klubjában érezhetjük magunkat a jazz brit királynőjének koncertjén. 

Nubya Garcia guayanai és trinidadi szülők gyermekeként látta meg a napvilágot a brit fővárosban, és zenei karrierje üstökösként ívelt felfelé. Hegedülni és brácsázni tanult, majd tízévesen vette kezébe a szaxofont, amelyen őstehetségnek bizonyult. A Camden Jazz Band tagja lett, majd a bostoni Berklee ösztöndíja után a londoni Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance-en diplomázott kitüntetéssel. A patinás amerikai jazzhavilap, a DownBeat pedig beválogatta Garciát ama huszonöt előadó közé, akiket a 2020-as évek meghatározó művészeinek tekinthetünk. 

Még Iggy Pop is úgy vélekedett, ha azon kesergünk, hogy ma már nincsenek igazán jó zenék, akkor hallgassuk meg Nubya Garciát, a rockzene egyik ősatyjára pedig érdemes hallgatni!

Az előadásról itt találtok további infókat, és itt tudtok rá jegyet váltani. 

Címkék