Keresés EN

Az egyik legrégebbi és legszebb ma is működő színházunk, a Vígszínház 1896-ban nyílt meg a bécsi Fellner és Helmer iroda tervei alapján a Szent István körúton, az akkori konzervatív Nemzeti Színház ellenpólusaként. Eredeti célja a magas színvonalú (burzsoá) szórakozás növekvő igényének kielégítése volt. 1949-ig magánszínházként működött, majd államosították. A II. világháborúban bombatalálat érte, 1951-ben nyitották meg újra Magyar Néphadsereg Színháza néven. Eredeti nevét csak 1960-ban kapta vissza. Francia neobarokk stílusban épült, és máig a város legelegánsabb színházai közé tartozik, évente 350.000 nézőt vonz.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Neked ajánlott

A