Keresés EN

Programok itt

Kultúra

16. Budapesti Építészeti Filmnapok

Idén is megszervezi a KÉK – Kortárs Építészeti Központ a Budapesti Építészeti Filmnapokat március 7. és 10. között. A 16. évadban az emberi történetekre fókuszál a fesztivál.

Már 1932 óta van Budapestnek Toldi mozija, amelyet hívtak már City, Szittya és Úttörő mozinak az évek során. A pincében lévő helyiség sokáig helyet adott a Balázs Béla Stúdió alkotóinak, de működött itt underground szórakozóhely is. Egy alapos felújítás nem kerülhette el a kultikus helyet, az új időszámítást 2008-ra tehetjük, azóta pedig egyre népszerűbb a multifunkcionális épület. Egy ízig-vérig art moziról beszélünk, ami pici és filmügyileg egészen szűk, de átgondolt (sokszor eredeti nyelven vetített) választékkal rendelkezik, és kávézóként, bárként és szórakozóhelyként is működik. A hagyományokat örökítve tovább gyakran zajlanak itt kisebb-nagyobb filmes fesztiválok.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A