Budapesten számos nápolyi pizzázót találunk, azonban az ollóval vágott, római fajtából már annál kevesebbet. Szerencsére a Bajcsy-Zsilinszky út egyik alagsorában megnyílt a Tepsis, és a pillekönnyű, ropogós és gyönyörűen buborékos tésztával készítenek római, „tepsis” változatot nem győztük dicsérni tesztelős cikkünkben. A római pizza al taglio ollóval vágva az igazi, ami egy jópofa dolog, ahogy az is, hogy a rá fókuszáló helyeken a telítettséghez szükséges két szeletet akár két teljesen különböző ízvilágban is kérhetjük. A Tepsis kapcsán megemlíthetjük, hogy akár magyarosabb vagy „echte” olasz kombinációk is a pultból figyelnek. 

Strobl Balázsék 2018-ban érkeztek meg Budapestre Székesfehérvárról, és hamar megkedveltük a stílusukat, a pizzáikat és a vendéglátásukat a Pizza Dellarosso tolmácsolásában. Megmutatták, hogy a négysajtosnál még jobb a hatsajtos, hogy carbonara nemcsak a spagetti lehet, hanem a pizza is, de attól sem riadtak vissza, hogy pulled porkkal kínálják meg a pizzát. Szerencsés véletlennek köszönhetjük, hogy új szenvedélyüknek is találtak helyet, ráadásul pár lépésre a bázistól. A stílusosan kialakított Tepsisben elindult a rómaizás, hosszú-hosszú kísérletezés, „labormunka” után. Ezzel pedig mostantól mindkét olasz pizzaiskola szerelmeseinek eleget tesznek, majdnem házon belül, professzionális kivitelezéssel.  

WLB Tipp:  a Tepsisben készül egy extrém fogás is a pizzák mellett, ez pedig a lasagna fritta, ahol a tésztaételt kisebb falatokban, pankóban sütik ki, és San Marzano paradicsomszósszal tálalják. Rendkívülien hangzik, de legalább annyira jó, mint amennyire fura, minket legalábbis elvarázsoltak vele.

Címkék