Keresés EN

A legendás Szimpla Kert az egyik legrégebbi, legkomplexebb és leghíresebb romkocsma a városban. A Kazinczy utca 14. szám alatt található helynek a hét minden napjára van programajánlata: koncertek, bulik, bicikli bérlés, idősebbek klubja, kiállítások, háztáji piac és sok-sok kulturális esemény váltja egymást. A törzsközönség főleg külföldiekből áll, habár, a koncerteknek hála, magyar vendégekből sincs hiány. Ráadásul vasárnaponként reggelizni, a hét összes napján pedig ebédmenüzni is lehet, csak olyan háziasan.

Népszerű, otthonos hely, ahova egy külföldi ismerőssel és egy helybéli baráttal egyaránt érdemes betérni, akár csak egy Szimpla sörre vagy egy csocsó mérkőzésre (ha ez pénteket vagy szombatot érint, turista fölénnyel kell számolni). Érdekes belső megoldásokkal, kevert stílusokkal és a városi élet eklektikájával találjuk szemben itt magunkat, kihagyhatatlan élmény. Érdemes bekukkantani a szomszédos Szimpla Design Shopba is, ahol hasonló hangulatban; kellemes kuszaságban halmozódnak a modern, vintage és antik, hazai és külföldi márkák termékei, amik szuvenírként is remekül szuperálnak.

Tipp: az emelet egy Labor néven futó szegletében Mad Scientist-féle kézműves söröket kóstolhatunk.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A