Keresés EN

Tóth Simon, aki már A Konyhafőnök című gasztrorealitybe is egy malacfüles burgerrel érkezett, 2022 utolsó szakaszában megnyitotta a Simon’s Burgert az V. kerületi Október 6. utcában, amelyet nagyon hamar kinőttek, majd nem sokkal később a Fehér Hajó utcába költöztek. Nem ígér kevesebbet, mint életünk legjobb hamburgerét. A picike üzletben mindig pörgős a hangulat, akár egy hétköznap estén is, emiatt gyorsan cserélődnek a vendégek, de természetesen elvitelre is kérhetünk. A dizájn egyszerű és lényegre törő, a zöld és a fehér duójára alapoznak, és bizony tényleg sok a hasonlóság a Five Guys-szal, leginkább a lecsupaszított koncepciót és a minőséget tekintve. "Smash” technikával dolgoznak, vagyis a burgerpogácsákat nem fagyasztott húsból sütik, hanem gombóckákban teszik fel a rostlapra, hogy aztán a célszerszámmal lapítsanak rajta egyet, így megfelelő pörzsanyag képződik a húson, saját zsírjában sül, miközben szaftos marad. Alapkoncepciójuk, hogy a burger legyen két kézzel fogható, zöldségekkel bőven elegendő tálalni, nem beszélve a 17 összetevőből álló, titkos Simon's szószról, amivel kínálják. Mellé ajánljuk a házi, rusztikus sült krumplit, amely Vecsésről érkezik. Majd mindezt megkoronázhatjuk egy igazi shake-kel, hogy teljes legyen az ízélmény.

Tipp: A Simon's tervei között szerepel, hogy további üzleteket is nyit, a legújabbat az Astoriánál, a Vitkovics Mihály utca 8. alatt találjuk.

Cimkék

Hasonló tartalmak

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

új hely Gasztró

LuLu Budapest

A LuLu Budapesttel újra nagy élet lett a Széna téren pár éve megszüntetett buszpályaudvar egykori Volán-irodájában. A hely nagy ablakai a Szenes Hanna térre és a Csalogány utcára is nyílnak, ezért bent világos és tágas tér fogad, ahova jólesik beülni és elidőzni egy villásreggeli társaságában.

új hely Gasztró

Rojt és Bojt Coffee

A Rojt és Bojt második egységét is az I. kerületben nyitotta meg, de míg az első egységet a Kosciuszkó Tádé utcában találjuk, addig az új nagyobb kávézó a Gránit lépcső közelében fekszik, így bárhonnan is közelítjük meg a Várat, mindkét oldalon betérhetünk egy kis finomságért.

Neked ajánlott

A