Keresés EN

Látnivalók és kultúra

Semmelweis Orvostörténeti Múzeum

A Budai Vár tövében, az Apród utcában született több mint 200 éve Semmelweis Ignác, akinek nagyságát a gyermekágyi láz okának felderítése, s az általa kidolgozott prevenció adta. Az intézet 1965 óta viseli nevét, s ezt a nevet vette fel 1972-ben a Budapesti Orvosegyetem is. Szülőháza tovább őrzi munkásságát: a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár az orvostudomány és gyógyszerészettel kapcsolatos dokumentumok és műalkotások gyűjtése. Állandó kiállításában végig követhetjük az orvostudomány tárgyi fejlődését, ami koránt sem merül ki a szike és a kanül ismertetésében; időszaki kiállításai pedig egy-egy izgalmas témát hoznak testközelbe. Szó szerint.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A