Keresés EN

Réteslak egy családi vállalkozás, amit egy kedves, mosolygós fiatal pár, Balogh Alexandra és Mócsai Balázs álmodott meg és épített fel. Kedves kis helyükön, a Jókai utcában megmutatják, hogy a tradíciót össze lehet hozni a modernitással. Így még a fiatalabb generáció is hamar rákaphat erre a nem kicsit függőséget okozó ételre. Ezért a Réteslakban vannak hagyományos ízek, mint amilyen az almás, a túrós vagy a meggyes, de mindegyikbe került egy kis csavar. Mellettük találjuk a sós réteseket, melyek között felbukkan az első nem hétköznapi, a pestós-paradicsomos-sajtos rétes. Az édes változatok közül pedig olyan finomságokkal lepnek meg minket, mint például a karamellás-barackos túrós, vaníliás-málnás-pisztáciás vagy a belgacsokis-meggyes. A legújítóbb a Réteslak réteseiben, hogy nem kerül a tésztába állati eredetű zsíradék, így a réteseket vegák és vegánok is fogyaszthatják, tölteléktől függően. A hely tszintes, lent van a pult, a gyereksarok és a kávézó rész, illetve a műhely. Az emeleten félrevonulhatunk, csendben dolgozhatunk, de olvasgathatunk is, ugyanis könyvek is vannak a polcokon, vagy akár beülhetünk egy barátunkkal, és beszélgethetünk, nosztalgiázhatunk a rétesünk mellett. 

Tipp: Itt mindennap friss sütés kerül a pultba, és ami marad, azt másnap féláron lehet elvinni.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A