Keresés EN

A Keleti Pályaudvarnál található Rendőrmúzeum 1999 óta várja a látogatókat, méghozzá ingyenesen. A múzeum két részből áll: a rendőrségtörténeti tárlat 1848-tól napjainkig mutatja be a szervezet fejlődését és változásait, a bűnügyi-kriminalisztikai teremben pedig egyes bűncselekmény-típusokat és eseteket követhetünk nyomon, illetve olyan hírhedt bűnözők ügyéről tudhatjuk meg az igazságot, mint például Matuska Szilveszter. Találkozhatunk itt izgalmas, ijesztő vagy esetenként szellemes kiállítási tárggyal, mint például a Múlt és jelen nevű képgyűjtemény, amely képpárokból áll: eredeti 50-es, 60-as és 70-es évekbeli, archív fotókat fotóztak újra ugyanazokon a helyszíneken és beállításokban. Ezen kívül olyan különlegesebb esetekbe is bepillanthatunk, amelyeket filmvászonra is vittek, ilyen a viszkis rabló vagy a martfűi rém ügye.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A