A Budapest környéki kirándulóhelyek közül az egyik legismertebb a Visegrádi-hegységben található Rám-szakadék. Az észak-déli irányban futó szurdokvölgyben csak felkészülten induljunk el. A patakban többnyire csordogál a víz, hol több, hol kevesebb, mintegy 112 méter szintkülönbséget is le kell győznünk, így mindenképp készüljünk megfelelő ruházattal és lábbelivel. A közepesen nehéz túra egyes szakaszain létrák és korlátok segítenek, a pihenőhelyeken asztalokat és padokat, valamint tájékoztató táblákat találunk. Mivel népszerű célpont, érdemesebb hétköznapokon felkeresni, illetve indulás előtt tájékozódjunk arról, hogy járható-e a szurdok.

Megközelítés: Fontos, hogy a Rám-szakadékra vezető útvonalat a balesetek elkerülése miatt egyirányúsították, így mindig Dömös irányából közelítsük meg. Dömös elérhető Újpest-Városkaputól távolsági busszal, autóval parkolni a községházánál, a posta mellett vagy a kikötőnél érdemes.

Tipp: Ha elértük a Rám-szakadék felső pihenőjét, a sárga jelzésen balra fordulva Dobogókőre, míg jobbra fordulva a Lukács-árokba érkezünk, de akár vissza is térhetünk Dömösre.

Hasonló tartalmak

Admin mode