Keresés EN

Programok itt

Kultúra Szabadidő

Essentia Artis 2024

Március 1. és május 7. között látogathatjuk az Essentia Artist, a Magyar Művészeti Akadémia 2023-ban végzett művészeti ösztöndíjasainak kiállítását és programsorozatát.

A Feszl Frigyes tervei alapján épített Vigadót 1865-ben adták át. Az egyedülálló szépségű épület a legkülönbözőbb bálok és társasági események helyszíne volt, ahol a korszak legismertebb zeneszerzői Liszt, Wagner, Brahms, Debussy, Dohnányi és Bartók léptek fel. Az épület a II. világháborúban olyan súlyos károkat szenvedett, hogy csak 1980-ban nyílt meg újra a nagyközönség előtt. A Duna-parti korzó mellett található Vigadó napjainkban újra Budapest kihagyhatatlan látványossága, mely kiállítások, hangversenyek, színházi események és filmek számára biztosít helyszínt. VI. emeletén található, Dunára néző Panoráma terasza egészen egyedülálló kilátást biztosít a Budai Várra és a Citadellára.

Tipp: 2016 tavaszán a Vigadó épületén belül megnyitott a Pesti Vigadó Étterem, ahol magyaros fogásokat kóstolhatunk, sok friss zöldséggel, izgalmas fűszerekkel és modern konyhatechnológiával.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A