Keresés EN

Van egy bár a Margit körút 38. szám alatt, ahol örökké tart a nyári szünet: ez a Permanens Vakáció! A hely nevét Jim Jarmusch 1980-as, azonos című bemutatkozó nagyjátékfilmjétől kölcsönözte, bár koncepciójában nem sok hasonlóságot mutat az amerikai rendező road movie-jával, hangulatában viszont annyira egyedi és időtlen, hogy a filmben is simán benne lehetett volna. Bent nem túl nagy a tér, de nem is az a célja, hogy ott tömörüljünk, mert az utcát is berendezték terasznak, ahol átadhatjuk magunkat a budai életérzésnek, elmerenghetünk a villamosok, autók, biciklisek konstans forgatagában. A Permanens Vakáció jellegzetességét a benti és az onnan kiszűrődő vörös fény adja, illetve hogy minden kézzel írott és rajzolt: a hely neve a bejárat fölötti cégéren meg a poharakon is, nem beszélve az utolsó vacsorát megjelenítő karikatúráról a falon. Ha lazulnánk egy fiatalosan szemtelen, művészien dekadens, nem túl drága és könnyen megközelíthető bárban akár egyedül, akár társasággal, akkor ide vasárnap kivételével minden nap jöhetünk.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A