Keresés EN

A Széll Kálmán tér tőszomszédságában található Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpontban interaktív módon kaphatunk betekintést a pénz világába mintegy 2400 négyzetméteren. Az intézmény célja, hogy mind a gyerekek és a fiatalok, mind az idősebbek tudatosabban, okosabban bánjanak a pénzzelGazdálkodhatunk, kereskedhetünktőzsdézhetünk különböző játékok segítségével, miközben a pénz kultúrtörténetével is alaposan megismerkedhetünk. Egészen a fizetőeszközök kialakulásától a sportolók, tudósok, művészek által létrehozott, pénzben nem mérhető értékekig jutunk az őskortól napjainkig, a végén pedig egy igazi, 250 millió forint értékű aranyrudat is megemelhetünk. A múzeum ingyenesen látogatható, de előzetesen időpontot kell foglalni, kivéve az előre meghirdetett napokon.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Neked ajánlott

A